Fine skildringer og godt skrevet, men boken var skuffende. Historien var langtekkelig, ensom og trist. Slutten kunne vært litt mer uforutsigbar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dette var mitt første møte med Håkan Nesser, og jeg må si at jeg likte det ganske så godt. Språket var overraskende godt, og historien litt annerledes. Innslagene av det litt mystiske eller overnaturlige holdt seg akkurat innenfor hva jeg kan akseptere. Selv om første del av boken ble noe lang, så var det jo veldig gode skildringer av mellommenneskeige forhold da. Siste del av boken er imidlertid klart best hvor både handling og intensitet tar seg veldig opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt skuffende fra Nesser denne gang, selv om boka til tider er ganske så poetisk i språket, noe som hever totalopplevelsen. Men jeg klarte aldri helt å TRO på historien, - kanskje ikke før helt i slutten, - da ga den mer mening. Den har en langtekkelig start, men bygger seg opp etter hvert. Siste halvdel er absolutt den beste. Dette er ingen tradisjonell kriminalroman, heller en skjønnlitterær roman med en kriminell handling som utgangspunkt.

Jeg har også irritert meg litt under lesinga; f eks hvorfor bruker man "miles" i den norske oversettelsen, - vil det ikke være mer naturlig å "gjøre om" til antall kilometer? Jo, boka er nok opprinnelig på svensk, - der Nesser sannsynligvis selv bruker "miles", men trenger vi å gjøre det her til lands?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

OmpabopSigrid NygaardkntschjrldHelleIris ElisaMayTove AlmaBjørn Sturødingar hTine SundalTorill Elisabeth RevheimHegeJan Arne NygaardAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunn SBerit B LieHanne MidtsundReadninggirl20LailaBookiacTorcathySynnøve H HoelgretemorDolly DuckJoakimCtinaTonesen81JakobHarald KØystein LTonje SivertsenLars Johann Miljeleser42Øyvind BjørnerudLeseaaseJenny Dahl Bakkenenrique bærfjordHarald ErfjordEster S