När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och alla bakar kakor
och har ett väldigt styr.

Denne strofen vil jeg tro det flere som kjenner seg igjen i. Ikke jeg selvfølgelig, for jeg har både bakt de 7 slagene og laget konfekt for lenge siden. Julekort og gaver er sendt ut, julehuset er pyntet og nissen sitter klar rett utenfor. Det er selvfølgelig ikke sant, jeg har ikke gjort noe av det jeg hadde planlagt. Siden jeg skal heim te jul så tar jeg det likevel med ro og leser istedet bøker i helgen.

Dette blir nok siste helgen med Once Upon A Time, A True Story of Memory, Murder and the Law av Harry N. MacLean. Dette er en bok jeg blir mer og mer nysgjerrig på jo mer jeg leser.
Boken 1984 av George Orwell leser jeg fortsatt sammen med lesesirkelen her inne. Desverre har jeg ikke så mye igjen så jeg regner med å bli ferdig iløpet av helga.

God jul og god advent!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 37 svar.

At det snart er jul tar jeg med knusende ro! Jeg skal også hjem, i alle fall noen dager, i jula. Jeg pynta til advent, og har plukket frem noen nisser, engler og juleboller i dag. Mer tror jeg ikke det blir...
Jeg har ellers hatt en skikkelig lesedag i dag og kost meg masse! :)
I dag tidlig ble jeg omsider (!) ferdig med Mitt urolige sinn av Kay Redfield Jamison . Der ble forventningene mine altfor høye, og det var godt å bli ferdig med den.
Ellers har jeg hørt på nesten halve "Sønnen" av Jo Nesbø i dag. Den er litt annerledes i fht endel krimbøker og jeg liker den veldig godt! Har bare skullet høre "litt til" og "litt til" i hele ettermiddag/ kveld ;)
Nå har jeg akkurat lukket en tegneserie versjon av Varg Veum. Dødelig ekko. Og denne overrasket meg veldig positivt! Jeg fikk lyst å lese hele denne serien :) Denne boken handler om ting som skjedde under og etter krigen.
Ellers ler jeg og humrer litt for meg selv da jeg sitter å blar litt i Levende torsk i skiver - skrivefeil i norske aviser de siste 25 årene.
Hører også på Julemysteriet av Jostein Gaarder hver morgen og koser meg med det!
Neste papirbok ut tenkte jeg skulle bli Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen , for å prøve å få inn enda litt mer julestemning.

Sport følger jeg ikke med på, men syns likevel det er helt greit at det går endel nå om dagen. Da kan jeg bare skru av tvn og krype under pleddet med ei bok eller fem... :)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her tar vi siste innspurt mot jul med knusende ro. Målet er å fullføre kjøp av julegaver, samt innkjøp av mat og annen kos. Jula feirer vi hjemme, men jeg regner med de fleste har forståelse for at vi prioriterer kos og avslapping (altså lesing) når vi først får tid til oss selv. Som nybakte foreldre er ikke baking og husarbeid en prioritering.

Denne helga skal jeg først og fremst kose meg med Norwegian Wood av Haruki Murakami. Jeg skulle egentlig bare lese første kapittel for å få en følelse av boka, men det har endt med at jeg leser i boka hvert ledige øyeblikk, og når jeg må gjøre andre ting klarer jeg ikke slutte å tenke på den. Om jeg blir ferdig med den i løpet av helga skal jeg fortsette på Ashen Winter av Mike Mullin, bok to i den dystopiske triologien Ashfall. Også en veldig god bok, men den har vært nødt til å vike for Norwegian Wood.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fullførte den andre Innsirkling-boka på torsdag eller deromkring, så den faller utenfor helgelesninga. Akkurat nå leser jeg Odinsbarn av Siri Pettersen, foreløpig litt på vurderingsstadiet på om jeg liker den eller ikke - det er mye språkfeil i den (til og med en "i forhold til"-feil - da jeg så det var det like før jeg ga opp hele greia) men den er svært original, det er fint å lese litt fantasy på norsk også. Så jeg vet ikke hvorvidt jeg kommer til å fullføre den eller ikke. Jeg prøver også å lese John Greens "Looking for Alaska" innimellom, men prøver egentlig å lese én bok av gangen nå (er håpløs på å starte på masse - har også "Halvbroren" halvlest, liggende på nattbordet). Innsirkling-bøkene var mine første erfaringer med e-bøker, "Odinsbarn" som jeg leser nå og John Green er også e-bøker, fra biblioteksappen - fantastisk, selv om leseren deres ikke er den beste jeg har sett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her feires advent fortsatt med lilla duk på kjøkkenbordet, lilla lys i adventsstaken og lilla negllakk på 9 av 10 fingre. Jeg innser at jeg bør planlegge litt til jul og registrerer at andre allerede har pyntet og bakt i ukesvis. Jeg har da iallfall kjøpt inn rød negllakk, det er jo en start!
Her fortsetter jeg å lese 1984. Boken er bedre enn jeg husker og jeg grukoser meg med den. Har også Lord Byrons Don Juan liggende, men den har kommet litt i bakgrunnen. Det blir kanskje for stort sprang fra det dystre 1984 til nussselige kniplinger og blomsterbuketter i Don Juan? Som lydbok er det Stevningen av John Grisham som surrer og går. Jeg har glemt hele handlingen, så det er greit å få den opplest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Berre på trass skal eg fullføre "Bak auga er det natt" av Runar Dahle. Har heldigvis ikkje så mange sidene igjen.
Den neste på leselista er "Englenes sorg" av Jon Kalman Stefanson...om det ikkje blir "Andvake" av Jon Fosse.
Den har kanskje litt meir med jula å gjere...så vi får sjå

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du ikke har vært innom Stefanson tidligere må du bare kaste deg over hele trilogien hans hvor Englenes Sorg er den første. Alle tre er blant det ypperste jeg noensinne har lest!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sidan eg var innom biblioteket i dag, så vart Himmelrike og helvete med heim, i tillegg til Andvake.
Gler meg veldig til bøkene til Stefanson, men sidan vi er inne i ei førjulstid, veit eg ikkje om eg rekk å lese alle tre før sjølve jula....Då har eg nemlig planlagt å lese Bleak house, ein murstein av Charles Dickens. Dickens er ein av mine julefavorittar, og denne har eg aldri lese, berre spart til jul :-)
Så då får eg spare Stefanson til det som eg håper blir eit godt nytt år...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke prøv å lese alle tre bøkene før jula, Hilda, bøkene til Stefanson krever sin leser. Dramaene han tegner opp og språket han bruker er simpelt hen eksellente. Lev deg inn i historiene så kan jula vare helt til sommersolverv!

Jeg skal forøvrig lese den siste i trilogien, Menneskets Hjerte, nå i julehelga - det for andre gang. Det har så vidt jeg husker aldri før skjedd at jeg har lest ei bok for andre gang så tett opptil første lesning. Christmas, come quick :-)

Hm, kanskje jeg må sette tenna i en Dickens en gang...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Psst! Himmelrike og helvete er den første ...
For øvrig er jeg enig med deg: Hjerteskjærende gode bøker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har du sjølsagt rett i, det var jeg som leste de to i motsatt rekkefølge

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To bøker denne helga: "Boktyven" av Markus Zusak, og "Åndenes Hus" av Isabel Allende. Er kommet over halvveis i den førstnevnte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Førstemann er jeg blank på, Isabel Allende sitt åndehus derimot har jeg en gang kåra til den beste romanen jeg har lest. Har siden den gangen lest andre storverk men boka står som ei rekke med staur med tørka høy på i hellinga, med løvetann og kløver og fiol rundt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Allende har aldri seinere vært i nærheten av noe så glitrende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, har hørt andre si det samme, Marit, så det stemmer nok. Prøvde meg på en annen som handla om en helt, som jeg ikke husker navnet på, men da var Allende og jeg mindre gode venner - stoppa dermed etter omlag 50 sider. Åndenes Hus var derimot reint gull i bokform og filmen var heller ikke dårlig. Det sier jeg som er bokmann og i liten grad filmmann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde kanskje likt filmen hvis jeg ikke hadde lest boka først. (Ble skuffet over alt det filmen ikke fikk med seg!)
Om kjærlighet og skygge er forresten også ei av de tidlige bøkene til Allende som jeg liker svært godt. Mye magisk der også. Seinere er magien blitt borte fra bøkene hennes, synes jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mange år siden jeg leste boka, snakker nok om 15 år eller mer, filmen så jeg noe seinere. Etter å ha sett filmen slo det meg at regissøren hadde en umulig oppgave om han skulle få med seg alt, så rikholdig boka var på eksempelvis detaljer. Jeg var ingen dreven leser på det tidspunktet jeg leste boka og gikk garantert glipp av viktige ting, men jeg husker at jeg ofte måtte hoppe tilbake for å starte på forrige avsnitt en gang til. Sjøl om filmer bygd på bøker sjelden blir en gyllen opplevelse, husker jeg denne filmen med glede. Kanskje fordi jeg ikke hadde for store forventninger til den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig i din vurdering av Isabel Allende, Marit. Etter Åndenes hus og Kjærlighet og skygge har hun skuffet. Du setter fingeren på et vesentlig punkt - magien er borte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skal gjøre mitt ytterste for å fullføre andre gangs lesning av Jeg Skal Synge Deg Stille Sanger. Kan godt hende jeg kommer opp i terningkast 12...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Steinar;- heter den ikke "La meg synge deg stille sanger" ? ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar en Klinsmann og seiler paddeflat på magen til jeg stanser i nyregrusen og innrømmer at du har altfor rett. Hulk og snufs, kan du noen gang tilgi meg ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga kjem eg til å følgja med på handball-EM som er i full gang i desse dagar. Handballjentene "våre" byr på spenning, ekte idrettsglede og topp underhaldning!

Men ein får vel lest litt innimellom:
Lydboka for tida er Nullpunkt av Bjørn Olav Nordahl, men den er eg dessverre ikkje heilt nøgd med. Heldigvis snart ferdig.
En sannsynlig historie, ei perle av ei bok frå Karin Alvtegen. Om kjensler, sorg, kjærleik og venskap, fortalt på ein usentimental måte.
Den største forbrytelsen av Marte Michelet. Sterkt og grundig om den norske holocaust-historia. Kritikarrost, tildelt Bragepris - og bør lesast av mange!

Ha ei fin helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Marte, dattera til sjømanns-Jon, kommer jeg garantert til å lese på andre sida av nyttår. Hun har begått et bokverk som vil bli stående som et oppslagsverk i tiår framover. Denne boka blir det aldri for seint å lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innimellom slagene tar jeg meg tid til noen av Levi Henriksens noveller i "Alt det som lå meg på hjertet" (2. del av "Hjem til jul"), og disse novellene er så rørende og fulle av litt trist julestemning at jeg blir helt satt ut og veldig myk om hjerterøttene! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj, visste ikke at det fantes en oppfølger eller del 2 av denne boka! Den må jeg få tak i :D
For "Hjem til jul" og "Bare mjuke pakker under treet" er vel samme bok??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så vidt jeg forstår består "Hjem til jul" (2010) av de to novellesamlingene "Bare mjuke pakker under treet" (2005) og "Alt det som lå meg på hjertet" (2009). - Du kan glede deg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :)
Jeg ble litt forvirret da jeg så på omtalen av boka du nevner, for de novellene som er nevnt der er jo i "bare mjuke pakker...".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg : Mors og fars historie av Edvard Hoem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her blir det ikke gjort stort til Jul,gipsa fot fram til nyttår. Men da kan jeg lese med god samvittighet midt i julestria. Avslutter C.J.Samsons Monark i disse dager,kjempebok. Har lest den før også. Så fikk jeg Olav H. Hauges Dikt i samling i posten idag, så da blir det dikt. Det har jeg ikke så stor erfaring med,men nå skal jeg prøve.
God adventshelg til alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Juleførebuingar? Det er jo nesten to veker til jul. Slapp av, null stress.

Eg driv og les på Burnout av Tiger Garté, ei lettlest og tankevekkande bok om oppvekst, ramp og mobbing i eit bydgesamfunn. Så kjem eg sikkert til å starte på Den ulende mølleren av Arto Paasilinna. Min føste Paasilinna, gleder meg spesielt til denne.

Sjølv om eg har gjort det til ein greie å ikkje stresse med jul, så har eg også advent i tankane ved vidare bokval. Eg har lest at Jon Fosse sin Andvake er tydeleg inspirert av juleevangeliet, så då passar det vel å smette inn denne etter Paasilinna.

Så skal eg på ein laaaang ekspedisjon i helga for å sjå på ein bil eg lurer på å kjøpe. Dermed har eg lasta inn eit par lydbøker på mobiltelefonen for turen; Herman av Lars Saabye Christensen og Mors og fars historie av Edvard Hoem. På denne måten har eg sikra meg at turen ikkje er bortkasta sjølv om det ikkje skulle bli bilkjøp.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veit du, Jostein, no fekk eg altså lyst til å lese "Andvake" - har ikkje lese noko av Jon Fosse, men no skal det bli! Det får bli biblioteket i morgon.
Håper du likar Paasilinna - eg har mora meg godt over fleire av bøkene hans, Kollektivt selvmord er kanskje den eg likte best!
Lukke til med bilhandel! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blei bil, ja. På tur heim no, med Herman på CD-spelaren. Fin bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer! God bok i god,ny bil! Då reknar eg med at du er fornøgd med dagen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med ny bil, regner jo med at den vil døpes Herman...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra forslag, men eg burde nok heller døype den Bukowski eller noko slikt. Den er nemlig fryktelig tørst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, det er ikke tilfeldigvis en av bilene som blir brukt i On The Road? Øh Jostein, du er ikke havna På Kjøret nå?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal også hjem til jul, så det er ikke gjort mange juleforberedelse i vår leilighet heller. Men jeg har planer om å vaske og pynte litt før jeg reiser sørover neste helg, det er jo fint at det er rent og pyntet når jeg kommer tilbake til leiligheten i romjula.

Denne helgen har samboeren min dratt på guttetur til Finland, så jeg skal kose meg alene hjemme med en bok eller to. Jeg starten med å lese ferdig Borderline av Liza Marklund. Jeg er positivt overrakset over denne boka, og gleder meg til å komme hjem fra jobb så jeg kan lese slutten. Jeg er foreløpig litt usikker på hvilken bok som blir den neste på leselisten.

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var med tre venner på handletur til Sverige (Strömstad og Svinesund) igår på månedens faste handletur og i tillegg til mat og drikke fikk jeg kjøpt 4 Mummi krus for kr 399 på Nordbysenteret. Fikk samtidig et Mummi kort hvor en får et stempel pr 100 kr brukt på Mummi produkter, og når jeg har 9 stempler får man en gratis Mummi krus. Har bestemt meg for å samle på dem og har 8 stk så langt.

Leverte også tilbake de 7 sällsamheter bøkene som jeg hadde lånt på Strömstad bibliotek siden jeg har så mye annet å lese på, jeg tar de opp igjen ved en senere anledning,siden de har 30-40 forskjellige. Hadde ikke tenkt å låne noe, men Svenska skandaler - fittstim, järnrör och doktorshattar. 117 avslöjanden som skakade Sverige sto utstillt rett ved disken.

Denne helga er det mye sport igjen, selv ser jeg på alpint, skøyter og skiskyting, og leser litt mellom øvelsene. Jeg er nesten ferdig med Her bygget vi - et bidrag til Bergens kulturhistorie og har etterpå tenkt på å lese Den store boka om Morgan Kane, Skjær pent av osten - Thor Bjørklund - lillehamringen som oppfant ostehøvel, Dram med smak av natur og Juletreets historie. Hvis jeg vil ha noe enda lettere innimellom har jeg 8 stk Vi Menn vitsebøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi Nicoline ErtnæsIngeborg Kristin LotheMads Leonard HolvikCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeter