Denne syns jeg var skuffende. Nå skal det sies at jeg at jeg kun leste de 100 første sidene, men jeg mener at man har fått et ganske godt inntrykk av boka når man har lest 1/3 av den. Jeg skumleste for sikkerhets skyld et kapittel senere i boka og ut fra det, så både tonen, språket, handlingen og opplegget temmelig likt ut som de 100 første sidene. (Kommentarene videre er kun basert på disse 100 sidene og det ene kapitlet.) Dette fremstod for meg som billig action-krim med påklistret hi-tech sci-fi-staffasje som ren gimmick. Her var det mafiavirksomhet, macho håndgemeng, militære elitesoldater, hemmelig superpoliti, god gammeldags katt/mus-jakt, maskingevær og en omtrent uovervinnelig helteskikkelse. Bortsett fra alle de duppedingsene som forfatteren har funnet på kunne dette like gjerne vært en action-krim satt til nåtid i nesten hvilket som helst kriminelt mijø i øst-europa.

Jeg "slumpet" også over etterordet hvor forfatteren skriver varmt og hengivent om Bringsværd (som jeg liker veldig godt) og prøvde virkelig å gi boka en ny sjanse etter det, men uten hell. Den historien som ble brettet ut over begynnelsen av boka ga meg rett og slett ingenting, beklageligvis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg synes faktisk boka er ganske god. Jeg liker egentlig hovedpersonen godt, og jeg synes verdenen forfatteren har bygd opp er troverdig og interessant.

Språket funker også bra, med unntak av enkelte språklige bilder som blir litt i overkant macho, og ligger farlig nær klisjeene.

Plottet er kanskje litt vagt, og det tar lang tid før det blir tydelig at dette er noe mer enn en alminnelig action-krim i et futuristisk miljø. Jeg håper det drar seg til i bok nummer to - ja, for historien slutter ikke i denne boka. Det er ingen form for avslutning eller oppsummering i dette bindet i det hele tatt, noe som er litt skuffende, selv når det kommer en oppfølger.

Uansett krysser jeg fingrene for en god fortsettelse. Foreløpig mener jeg denne boka ligger an til en sterk firer fra meg, men da må historien avsluttes på ordentlig vis i ei seinere bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R