Deilig gjenmøte med en bok som trollbandt meg da jeg var barn.

Som gammel klarer jeg ikke helt å la være å undre meg på om historien er troverdig, men den er skrevet i vakker prosa, og er full av spenningstopper og hjertegripende episoder. Om den går hjem hos dagens barn vil jeg få vite når barnebarna er blitt gamle nok til at jeg kan få testet det ut.

I mine barns oppvekst fantes den ikke på biblioteket mitt, ei heller i dag, så mitt nåværende leseeksemplar har jeg skaffet meg fra Drammen antikvariat. Hvis det hadde gått an å legge ut bilder fra eget arkiv her, hadde jeg publisert et fotografi av den vakre innpakningen boken ble sendt til meg i: Gråpapir ytterst, stramt og fint, og så innenfor: gavepapir overstrødd med sommerfugler, også det stramt, sirlig og fullstendig symmetrisk brettet. De som driver Antikvariater er ekte bokelskere, ikke bare konsumenter, slik som meg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg leste denne for et av mine barnebarn og hennes venninne (begge 12 år) for et par somre siden, og den gikk absolutt hjem hos dem! Første kapittel er riktignok litt langdrygt, men så var de trollbundet - gråt og latter. Min erfaring er som din - en barndoms klassiker som absolutt har tålt tidens tann. Her finner du diskusjonen om boken, innbefattet mine jenters reaksjoner :-)

PS - å pakke opp en bok fra et antikvariat er en gave i seg selv!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Da kan jeg se frem til å dele den med mine gutter om noen år. Takk også for link til diskusjonstråd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for at du minnet meg om den! Tror sannelig jeg skal finne den frem igjen, - min første "voksenbok" syntes jeg, for den var helt uten bilder ;-) Morsomt å høre at pakken fra antikvariatet gjenspeilte litt av den følelsen man får når man går der!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Nina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim Barlaup