Lille Tre mister foreldrene sine som 5 åring, og havner hos Besta og Bestefar, som er cherokee-indianere, i fjellene. Lille Tre trives godt og lærer om naturen og whiskeybrenning av Bestefar. Besta lærer ham å lese, og av Mr. Wine lærer Lille Tre å regne. Allikevel mener myndighetene at Besta og Bestefar ikke er skikket til å oppdra Lille Tre, og han blir sendt på barnehjem.

En nydelig liten historie, som får en ekstra dimensjon om man har litt bakgrunnskunnskap om forfatteren...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Vil du si noe om hvordan du mener boka får en ekstra dimensjon av å vite om bakgrunnen til forfatteren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant en artikkel på Wikipedia der det viser seg at forfatteren var antisemitt og aktiv medlem av Ku Klux Klan på 50-tallet. Han prøvde senere å fornekte sin fortid og tok navnet Forrest Carter. Sine fire sønner kuttet han all kontakt med. "Lille Tre" ble lansert som hans selvbiografi, men det viste seg at han var eldst av fire søsken og vokste opp hos foreldrene sine. Det er heller ikke bevist at han har cherokeeblod i årene, som han hevdet. Cherokeeindianere som har lest boka, hevdet også at han ikke hadde kunnskap om hvordan de levde. Boka ble etter dette trukket fra sakprosaavdelingen til skjønnlitteraturavdelingen.
På tross av dette synes jeg boka er god, og flott skrevet sett fra et barns perspektiv, men synes den fikk en ekstra dimensjon p.g.a disse opplysningene om forfatteren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R