Denne boka hadde jeg gleda meg lenge til! Den er jo mest kjent på grunn av tv-serien Orange is the new black, en serie jeg er stor fan av. Derfor gledet jeg meg også til å lese hva "den faktiske" historien er.
Til dere som forventer at alt som er i serien er i boka - det er det ikke. Serien er fiksjon. Boka er en personlig beretning om livet i fengsel.

Siden jeg har sett serien, følte jeg allerede før jeg begynte på boka at jeg kjente hovedpersonen i boka - Piper. Likevel ble jeg også kjent med henne på nytt. Chapman har et språk og en måte å fortelle på som gjør at ellers vanlige og platte hendelser blir spennende. Hun har en humor og en troverdighet i språket som drar meg inn i verdenen til kvinnene i fengsel. Kerman lar oss bli kjent med personene i historien, men ikke nok til at jeg klarer å knytte meg til de på samme måte. Likevel får vi sympati med de andre kvinnene i deres hverdag.

Dette er fortellingen om "a white girl" som føler seg på feil sted, som også går igjen i historien. Hun gir oss innblikk i det byråkratiske systemet, og om hva straff egentlig gjør - fungerer den?
Anbefaler boka på det varmeste til deg som liker å lese personlige beretninger med et lettlest og humoristisk språk. Men ikke forvent samme type humor som i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila