Neptuns Sønn av Rick Riordan

Denne boka går under sjangeren fantasy. Et av sjangertrekkene er alt det utenomjordiske og magiske som skjer i løpet av boka. Boka er skrevet på 2000- tallet og handlingen er litt utypisk til for perioden den er skrevet i.

Boka starter med at hovedpersonen, Percy Jackson, kommer seg til en leir for barn som ham, halvguder. Halvguder er barn av en gud og en normal dødelig. Der møter han det som skal bli de to trofaste vennene hans, Frank og Hazel. Etter noen dager i leiren, drar de ut på et oppdrag om liv og død. De reiser nordover i USA, og på veien finner de ut hvem de er og hvilke ofre de må gjøre.

Teksten er bygget opp i en kronologisk rekkefølge og følger hovedpersonene hele tiden. Gjennom hele boka stiger spenningskurven jevnt og trutt, før den bare fyker til værs mot slutten. Høydepunktet i boka er når de klarer å lure den uknuselige kjempen Alkyoneus. Boka er skrevet i presens og forfatteren har gjort en god jobb med å få leseren engasjert i personene ved å skrive om de i, for det meste, førsteperson. Det er en god del symboler i boka i og med at det er en historie som har mye med romersk og gresk mytologi. Språket i boka er helt middels vanskelig og det er en del dialog. Temaet i novellen er hvordan folk fortsatt tror på gamle skikker og mytter selv om verden moderniseres.

Jeg liker boka p.g.a måten forfatteren har greid å flette sammen den moderne verden og de gamle reske og romerske mytene til en fartsfylt og humoristisk bok om alt mellom himmel og jord, som kjærlighet og mot. Denne boka passer barn/ungdom i alderen 12-16 år som liker å lese en litt tung, lang bok. Jeg ville gitt boka terningkast 5 av 6, fordi det er en bok som får med seg leseren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Flott

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmor