Jeg har nå lest ferdig Himmelblomsttreet, og jeg er helt målløs. Etter den første boka, Mengele Zoo, var jeg nervevrak i to dager sammenhengende etterpå. Det var første gang jeg leste så brutalt om hvordan verden faktisk er, og den åpnet mitt da 13 år gamle sinn, og fikk meg til å se sannheten. Hvis jeg ikke hadde lest Mengele Zoo først, ville denne boka også hatt samme effekt. Dette er ei bok som får det til å gå trill rundt i hodet mitt, men samtidig får meg til å både le og gråte. Det europeerne gjør med regnskogen, -og det kun for å tjene penger!- er et viktig poeng som gjør meg flau over å være født i denne landsdelen. Ei sterk, om enn noe tunglest, bok, som har briljante poenger, og som virkelig fortjener og leses. Terningkast seks!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Har akkurat nå ei lita lesepause, så jeg er fortsatt i startgropa til kapittel to. Skriver mye fotball på nettet på sein kveldstid akkurat nå. Søndag, baby, and I`ll be in it again :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ei lita pause nå jeg og, føler at jeg tar en liten pust i bakken etter å ha lest Himmelblomsttreet, før jeg snart begynner på Afrodites basseng, som jeg fikk låne av en lærer idag. Er kjempespent på å få lese den siste boka i trilogien!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så sant jeg finner Afrodites Basseng, blir den spist snarlig etter Himmelblomsttreet. Nygårdshaug imponerer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nygårdshaug er en av mine absolutte favorittforfattere. Har i tillegg til trilogien lest Den balsamerte ulven, Jegerdukken og Alle orkaners mor. De to førstnevnte er veldig gode, (ikke like gode som Mengele, da men) og den sistnevnte også veldig bra. Som sagt, en av mine absolutt favorittforfattere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

GN som du så flott introduserte meg for, imponerte stort i Mengele Zoo og det første kapittelet av Himmelblomsttreet er veldig lovende (har ergo ikke kommet lenger). Har et aldri så lite bibliotek av bøker jeg ikke har lest enda og når jeg har lest ferdig denne trilogien står Chimera, også GN, for tur. Da er han visstnok i Afrika. Om jeg blir bortimot like imponert over GN etter disse bøkene, havner han på favorittlista mi over norske forfattere. Trur jeg har nevnt det tidligere, så igjen, min aller største forfatterfavoritt uansett land og kjønn er Toni Morrison. Hun er helt fantastisk!

Odda har flere gode forfattere, jeg nevner Frode Grytten, Marit Eikemo og Lars Ove Seljestad som de mest kjente. De to førstnevnte er også primus motorer for det etter hvert så kjente litteratursymposiet som blir arrangert i midten av oktober hvert år med mange kjente forfattere. Det sies at dette er norges mest åpne litteraturfestival hvor forfattere og publikum tidvis mingler tett. Jeg hjelper naturligvis til på kveldstid om det ikke er kamper som skal dømmes. Stadig nye fjes dukker opp som publikum andre steder fra pga det gode ryktet. Kanskje får vi besøk av Bodil Andrea en gang...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

GN er min absolutte favorittforfatter, han skriver så utrolig bra og direkte om all faenskapen i verden!

Ja, kanskje det, vi får se da vettu ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes selv at Nygårdshaug er dyktig. Regner med at du har hans ferske utgivelse - "Nøkkelmakeren" på leselista ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, egentlig ikke. Men jeg kan jo ombestemme meg. Jeg pleier å myse i bøker opptil flere ganger for å finne ut om det er "min" bok. Kjemi er viktig, akkurat som mennesker i mellom :-)
Trur at jeg etter Afrodites Basseng kan finne på å lese Chimera, som har samme tematikk. Men altså må jeg fullføre Himmelblomsttreet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Chimera" blir nok min neste Nygårdshaug bok. "Nøkkelmakeren" avventer jeg litt, vil se an hvilke kritikker den får. Det sies at den minner om "Klokkemakeren" - som jeg har lest og totalt synes var noe merkelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Mengele Zoo" og "Himmelblomsttreet" glemmer jeg aldri. Selv om begge, spesielt "Himmelblomsttreet" var noe tungleste. Du kan glede deg til bok 3, Afrodites basseng, også. Og kanskje Gert en gang i fremtiden kommer ut med en fjerde bok om Mino ?? ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har Afrodites basseng, men jeg vil gjerne vente litt med å lese den. Som du sier er Himmelblomsttreet ganske tunglest, så føler at jeg trenger en pust i bakken før jeg begynner på den tredje.

Ja vi får håpe han gjør det ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan godt hende det kommer en bok 4 i serien. Men for øyeblikket arbeides det med planer om å filmatisere "Mengele Zoo", ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi! Dette var nytt for meg! Tusen takk for informasjonen! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan legge til at filmen skal skal spilles inn i Amazonas, Buenos Aires og flere andre kontinenter over hele verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tilfelle håper jeg ikke regissøren fokuserer altfor mye på thriller-delen av boka, den har jo et miljømessig drama som betyr mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres lovende ut ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.