Det er vanskelig å skrive om denne boken og jeg kan tenke meg at det ikke var lett å skrive den for Jon Gangdal heller.

Første del av boken handler i utgangspunktet mest om Vågå og Øygardens personlighet og hans ikke fullt så suksessfulle karriere. Mitt inntrykk er at Øygarden er en "typisk" politiker av verste slaget, manipulerende, slu og snur seg etter vinden. For min del blir det litt for mye fokus på dette, men jeg ser også at dette har stor betydning for hvordan dette kan skje.

I andre del får vi mer av saken, inkludert jentas side og hennes historie. Jenta har fått sin egen stemme ved at det innimellom er skrevet fra hennes synspunkt og på hennes dialekt. Det gjør det litt utfordrende å lese, men det gjør også historien og boken til hennes.

Det positive med boken er at den gir ett innblikket inn i rettsalen og metodene som brukes for å så tvil om den tiltaltes skyld. Det er noen saker som er vanskeligere enn andre å gjøre seg opp en mening om, anklager om seksuelt misbruk er ofte de vanskeligste. Det blir ofte ord mot ord og det må avgjøres hvem som er mest troverdig. Det fører til en ganske stygg svertekampanje, noe som oppleves som ekstra stygt i denne saken da det er et tydelig skille både i alder og makt.

Saken i seg selv er vel ikke nødvendig å kommentere, de fleste har nok i det minste fått med seg hoveddelen i nyhetene.

Boken er verdt å få med seg om man ønsker en god gjennomgang av historien, Vågå, Øygarden og rettssaken, men jeg sitter ikke igjen med en følelse om at jeg hadde gått glipp av noe om jeg ikke hadde lest den. Ønsker du å lese noe av Jon Gangdal ville jeg heller lest "Jeg tenker du skjønner det sjølv" eller "Jeg elsker deg og finner deg uansett".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Skal etter hvert lese både om Vågå-saken og Kristoffer-saken, begge skrevet av Jon Gangdal, samt Mammas Svik, fra Gjerdrum-/Alvdal-saken. Det er alltid interessant og lærerikt å lese om årsaker, saksgang, menneskets gufne natur generelt med videre, men også fordi jeg er både i jury og meddomsrett i lagmannsretten.

Ikke i noen av disse sakene, må vite

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da tenker jeg det er ekstra viktig å lese om disse sakene. Alle disse sakene var fæle, men Christoffer-saken var hjerteskjærende å lese om. Selv om det er vondt å lese mener jeg det er viktig at vi opplyser oss om hva noen går igjennom. Jeg er overbevist om at det gjør oss mer oppmerksomme på omgivelsene og at det gjør oss mer empatiske.

Akkurat nå leser jeg "Bak lukkede dører -en bok om voldtekt". Det er også en bok jeg tenker du kan ha nytte av i forbindelse med lagmannsretten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv i vårt gode land fins det mye galskap og ondskap. Tenk på alt som skjer i det skjulte eller som skjer såpass åpenlyst at om slekt, lærere, barnehageansatte, naboer - eller andre - åpnet øynene og faktisk trodde hva de så og hørte. Da hadde vi vært mange ofre foruten.

Og takk for tipset, Vibeke, den boka har gått meg hus forbi. All voldtekt handler om et søplete kvinnesyn. Jentene er det fineste vi karene har!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee