Før var jeg så nøye med at alle mine bøker , i bokhyllene hjemme hos oss , måtte være innbundet. Men der har jeg forandret litt mening. !! For det første har bøkene blitt så dyre, skulle jeg bare kjøpt innbundne , ville jeg ikke hatt råd til alle bøkene jeg ønsker meg. Men i det siste har jeg valgt heftede bøker , fordi de oftere er penere enn de innbundne, også er de så gode å holde i. Da mener jeg disse myke permene, ikke seriepocket.

Hva mener dere. ? Har heftede bøker tatt over litt.? Lar dere dere friste raskere av coveret på Heftet eller Innbundet. ? Hvem får stå i din hylle.?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Jeg leser alt, det er innholdet som er det viktigste! Når jeg skal ut å reise blir det alltid heftet/pocket, de veier mindre og tar mindre plass i veska. I bokhylla har jeg mest innbundne bøker, oftest ser de litt penere ut i hylla. Men det skal sier at utseende på heftet/pocket har blitt mye bedre de seneste årene, så det er noen av de som blir stående i hylla også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tidligere var jeg nok litt "snobbete" og ville bare ha innbundet, men nå synes jeg faktisk det gjør seg med litt variasjon i bokhyllene. Om boken blir en favoritt vil jeg fortsatt ha den i innbundet, men ellers har det lite å si om det er innbundet, heftet eller e-bok. Målet mitt er å ikke ta vare på de middelmådige bøkene så der er e-bøker veldig kjekt. Ingen dårlig samvittighet for å "kaste" e-bøker.

At det er veldig stor forskjell på coveret på innbundet og heftet kan jeg ikke påstå at jeg har lagt merke til. Når man også tenker på at det er sjelden coveret synes i bokhyllene så tror jeg ikke det har mye å si for min del.

Alle bøker får stå i min bokhylle, gamle og nye, slitne og uleste, pocket og innbundet. Alt i et deilig og lite organisert rot.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Samme det vel, det er hva som står skrevet mellom permene som teller for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gjør det enkelt; dette!!

Og jo, det må ha permer, det er jo halve opplevelsen. E-bok var ikke noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det trenger ikke en gang å ha to permer! Spar noen trær; les e- og lydbøker :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alle favorittbøker må være innbundet. Mens andre bøker kjøper jeg gjerne i paperback. Men hvis prisen er ganske lik ( som på bruktbutikk og lignende) på Paperback og innbundne bøker så foretrekker jeg innbundne bøker. Jeg er for øvrig enig med deg at paperback har som oftest finere forside enn på innbundne bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har nesten ingen bøker som er innbundet, det er vel bare de jeg har fått til bursdag eller jul. Kjøper de ikke selv, alt for dyre og ikke noe gode å holde i. Liker heller ikke å ha en serie i forskjellige formater, så holder meg til pocket :) Når du er ferdig med pocket er mulig å se at den er lest, lettere å se hvor mange bøker som gjenstår :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Som kuriositet (eller kanskje er det ikkje det?) kan eg nemne at i Brasil så kjem nesten alle nye bøker berre med mjuke permar. Men eg vil påstå at dei mjuke permane i Brasil er av enno betre kvalitet enn det som er vanleg i Norge. Eg kan ingenting om innbindings-teknikkar, men eg er imponert over kor fine desse bøkene held seg etter lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk , Jostein. For det du kommer inn på her, er noe jeg burde ha lagt til i mitt innlegg (og som så absolutt er en kuriositet) er at jeg kun nevnte kvalitets-forbedringer hva ryggene på bøkene angår, der er en bedring helt klart, men det jeg glemte å legge til at en bok også består av omslag (Eller permer, går ut fra det er hva du mener. Og der er der en del kritikk til forlagene. Mange bøker er for lette å feks la der komme en brett på som ikke lar seg rette ut, slik at boken kun er penere når den står i hyllen. Kom nettopp over en "myk" bok av GW (Leif GW Pedersen), svensk krim . Norsk utgave på Schibsted Forlag. Den vil nok gå under det vi tidligere sa (og ennå sier, heftede bøker): Men denne var skikkelig Lim freset i ryggen, men i tillegg var permene av en myk/litt glatt-men fremfor alt dobbelt så "tykke" som det vi /jeg er vant med. Kanskje man i Brasil har lagt seg på denne kvaliteten? Faktisk ville jeg lese en krim jeg hadde ghørt mye godt om, og jeg kjøpte denne uten betenkning, da jeg kjente den i hånden, det var jo riktig forfatter, men at akkurat denne var i en "myk2 utgave, men likevel så solid gjorde veien fra tanke til handling kort. Kanskje, du og andre har merket dere denne nye form for permer i slike ikke-innbundne bøker?
Hjertelig takk for ditt innlegg , Jostein!

PS: Kanskje forlagene her til lands begynner å legge seg til "Brasil-kvalitet" hva permer angår hva gjelder bøker som er uinnbundne? OBS: Men, uten tillegg i prisen!)DS.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spiller ingen rolle så lenge det er det samme som står i dem. Innbundne bøker holder seg lengre enn hefter osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg spiller det absolutt ingen rolle om en bok er innbundet, pocket, e-bok eller lydbok – enig med Gro i at «det er innholdet som teller».

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har det skrift og kan leses, så er det hjertlig velkommen inn døra her

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja takk, begge deler! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tidligere hadde jeg kun innbundne bøker i bokhylla. Heftede ble gitt bort etter at de var lest. Men de siste 2-3 årene har jeg begynt å ha begge deler i hyllene, men ikke sammen. Jeg foretrekker innbundne, men liker godt heftede når jeg er ute å reiser ,eller leser utendørs.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Innpakningen betyr ingen ting,- det er innholdet som teller!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja enig i det, innholdet er det viktige, men jeg faller ofte for coveret. Det rare er at jeg flere ganger har kjøpt bøker , på grunn av utseende og tittel. Jeg samler jo på mine yndlingsbøker/forfattere i pene rekkefølger i bokhylla . De gode gamle klassikerne , står der trukket i skinn og gir meg gode føleleser. Men så har jeg hyller med andre bøker , bøker som er nøye valgt og bøker som ikke er i skinn , bøker som jeg har arvet, bøker som jeg hadde som barn, og jeg elsker alle. Jeg er av de som ikke klarer å kaste eller gi bort bøker, de passer jeg godt på. Men etter at jeg har kjøpt en del av de heftede , har jeg lånt bort noen, aller nådigst.!!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kan nok høyrest rett ut, men likevel er det altså slik at nokon heller vil ha den eine framfor den andre innpakninga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sant det, innbundne er mer holdbart. Men hyggelig at dine bøker får dele plass, i bokhyllen. Jeg ville kun ha innbundne bøker i stuen før, dette måtte jeg slutte med. Drømmen var et stort bibliotek med skinnbøker fra gulv til tak. Det endte opp med bøker fra gulv til tak, men alle fikk plass,og det er vårt hyggeliste rom i huset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg kjøper helst innbundne bøker, og innrømmer glatt at det er jåleri frå mi side. Men sjølv om eg med overlegg støtter den lokale bokhandelen ved å kjøpe fullprisbøker der av og til, kjøper eg likevel det meste på salg eller brukt, så det blir ikkje så fryktelig dyrt likevel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg foretrekker pocket. Nesten alle bøker jeg leser gis bort etter de er lest. De bookcrosses og legges igjen på offentlig sted (benker, kafeer, på turstier, på rasteplasser, ved statuer e.l.) eller settes i bokbyttehyller der man kan legge igjen og/eller ta med seg bøker helt gratis. Har kommet fram til at pocketbøker da er mye lettere å ha med å gjøre, de tar mindre plass, er lettere å ta med seg enn de med harde permer. Pocketbøker er også enklest å lese, de veier mindre og tar mindre plass i veska (jeg er en leser-overalt-leser, ikke en boken-ligger-på-nattbordet-leser).
Bøker med harde permer blir ofte stående urørt i min bokhylle fordi de er så store og tunge i forholde til pocketbøkene.

Favorittbøkene er nk allikevel de heftede bøkene som er pocket med litt mer stødig omslag, slike som Gyldendal gir ut. Like lett og håndterlig som en pocket men mer stødig og mer holdbar, blir mindre slitt enn en vanlig pocket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er en fattig student, så jeg ser kun på prisen. Ender som regel bare opp med å gå innom biblioteket da spørsmålet ofte er ny bok eller middag? Så hos meg er alle slags bøker velkommne; innbundet, hetftet eller pocket. Er jo det samme som står inni dem :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja det skjønner jeg godt, der har jeg også vært. Vi har det flotte tilbudet , at vi kan låne bøker gratis.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.