I november 1990 ble 10 viktige personer i Colombia kidnappet av Pablo Escobars hær; Los Extraditables (de utleverbare). Disse 10 personene var hovedsakelig journalister, men det var også en fysioterapeut, Beatriz Villamizar de Guerrero. Denne boken er sakprosa, og Márquez skrev denne boken da hans venninne, Maruja Pachón Castro var en av de kidnappede. Boken starter med en skildring av bortføringen til de nevnte kvinner, og vi blir videre underrettet historien til de andre som også var i fangenskap. Vi får lese om deres liv i fangenskap i narkotikakartellet til Pablo Escobar, og om deres personlige vitnesbyrd i denne perioden. Også deres pårørendes historie får vi høre mye til. Vi følger dem i en vanskelig tid med mange spørsmål, da de ikke fikk vite hvorfor akkurat de var blitt kidnappet. Disse menneskene ble kidnappet fordi de alle sammen var viktige mennesker i Colombia, alle med en form for makt. Escobar ønsket å holde dem som gisler for å ha et forhandlingsmiddel mot regjeringen, slik at han blant annet kunne opprette en trygg leir for tidligere narkotikaarbeidere. Vi blir også kjent med Escobar og hans siste år. Márquez har intervjuet alle de gjenlevende kidnappede, og vi får derfor en veldig ekte skildring av deres historier.

Les mer her (En prosjektblogg der målet er å lese en bok fra alle land)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ei lita avsporing i forhold til omtalen: fantastisk fin blogg-ide og bokliste du har laga. Eg kjem nok til å følge med av og til.

For Brasil ser eg at du har satt opp to bøker, "Utroskap" av Paulo Coelho og "Livet i et riskorn" av Francisco Azevedo. Eg las nyleg "Utroskap", og tenkte eg måtte nevne at dersom målet er å lære noko om Brasil så er ikkje dette rette boka. Handlinga er lagt til Genève i Sveits, Brasil er ikkje nevnt i det heile. Då har eg litt meir tru på "Livet i et riskorn", som eg også har i bokhylla men ikkje har lest enno.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig å høre! Ja, var litt i tvil selv på Coelhos bok, takk for innspill, det blir nok livet i et riskorn. Det er bare å følge med på prosjektet, skal forsøke å oppdatere så ofte som mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorPiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn STine SundalKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingTorill RevheimHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli HagelundEllen E. MartolBjørg L.AvaBård StøreLeseberta_23Berit RJan-Olav SelforsJulie StensethFride Lindseth