Hei

Jeg har fått et skikkelig sug etter å lese Tomas Espedal sin 'Bergeners', men det er komplikasjoner.

For etter hva jeg forstår, er det ganske essensielt å ha lest Knausgårds 'Min Kamp', hovedsaklig bind 5.

Jeg har uansett tenkt å lese Knausgård, men nå vil jeg virklig lese Espedal. Så mitt første spørsmål går til Knausgård kjennerene, hvor viktig er det å ha lest bind 1-4 for å lese 5? Er det slik at jeg må lese alle i kronologisk rekkefølge, eller kan jeg lese bind 5 nå, så Espedal, for så å strte fra bind en av 'Min Kamp'.

I tilegg ønsker jeg informasjon om andre bøker jeg burde lese for å nyte denne boken. Har plukket opp at jeg burde ha kjennskap til en del forfattere fra Bergen. Noe tips?

På forhånd, takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hei Filip. Jeg anbefaler deg å lese Erlend O. Nødtvedt (Bergens beskrivelse) og Cecilie Løveid og Yngve Pedersen hvis du ikke allerede har gjort det. De er alle veldig gode og oppfinnsomme og morsomme (bergenske) forfattere, i tillegg til at de nevnes i Bergeners. Ellers ville jeg ikke lagt så stor vekt på overbevisninga om at du må lese Min kamp 5 i forveien, om jeg var deg -- Dubliners av James Joyce vil nok være mer interessant, da det er den boka Espedal har uttalt at er et slags forelegg for boka. Hvis du likevel vil få med deg Knausgårds versjon av en festhistorie som Espedal også nevner i Bergeners så tror jeg faktisk at du kan nøye deg med å bla deg fram til akkurat den delen i Min kamp 5.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for godt svar, leita meg frem til noen bøker av forfatterene du nevnte. Bla en med dikt, aldri prøvd meg på det før. Skal bli spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R