[ Slettet av bruker ]

Viser 8 svar.

Knausens beskuing av eget navlelo er dørgende kjedelig og intetsigende. Passer for de som synes reality-tv er stor kunst og de som synes personlige trivialteter er viktigere enn alt annet her i verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg går ut fra at du ikke har lest mer enn de første 50 sidene av "Min Kamp"
Min Kamp er det absolutte motpunkt til reality-TV og slike ting

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvlket grunnlag har du for å si det? :-)
Tvang meg gjennom hele den første. Kom ganske langt i en andre før jeg ikke orket mer av niitidig, kjedsommelig og ekstremt selvsentrert skriving...
Er så mye annet å lese som er mye bedre, så jeg vil ikke bruke mer tid på Knausen. Har bladd og lest litt i de andre også. Nei takk, sier jeg bare!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Knausgårds prosjekt er eksistensialisme med stor E, så fjernt fra de TV seriene du refererer til enkan komme. Selvsentrert? Ja, men du kunne si det samme om andre mesterverk som På Gjenngrodde Stier og På Sporet Av Den Tapte Tid. Knausgård er jo selvsagt selvsentrert når han har bestemt seg for å skrive om sitt eget liv, men han legger seg selv "åpen til hogg" så og si, og han er ydmyk i forhold til folk rundt seg og til leseren.
Det er greit at du ikke bryr deg om Min Kamp, men ditt svar til meg ovenfor, er mer et biskt leserinnlegg i en lokal norsk avis enn en litteratur-bedømmelse, og det er ganske så irrelevant

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Proust har jeg lest (på fransk), men Knausen er en blek skygge i forhold til Proust.

Har også lest eksistensialistene (Sartre, DeBeauvoir, Camus), på fransk, med dertil hørende filosofiske betraktninger av dem alle.

  • Ja, det stemmer: jeg har for lengst lest romaner, essays, skuespill, biografier av eksistensialistene og Proust.

Knausen når ikke opp. Det blir for mye navlelo.

Leserinnlegg la du selv opp til:
Du skyter fra hofta/er ubehøvlet i flere av dine bokomtaler og legger opp til polemikk. Da tillater jeg meg, for en gangs skyld, å skyte fra hofta :-)

PS: skulle likt å se det leserinnlegg i en lokalavis som gadd å forholde seg til det hele, he-he!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

<<Du skyter fra hofta/er ubehøvlet i flere av dine bokomtaler og legger opp til polemikk. Da tillater jeg meg, for en gangs skyld, å skyte fra hofta :- >>

Du har rett i det, men jeg tenkte som så at mine "ubehøvlede omtaler" var OK siden jeg er ny her, og at det var et morsomt innspill på Bokelskere å være så fri og frank. Jeg vet at jeg ikke kan fortsette med denne stilen, jeg blir nødt til å bli mer "satt"

Så du har lest Proust? Alle bøkene hans?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, ver så snill, ikkje bli meir "satt". Friske innlegg, også dei eg er usamde i, er 100 gangar meir interessant å lese enn høfleg koseprat (sjølv om eg set pris på det også). Og hofteskudd må etter mitt syn vere OK så lenge ein skyt på bøker og ikkje på lesarar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Ingunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibeke