Alle med den minste interesse for bistand burde lese denne

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Bistandsaspektet er godt ivaretatt her - ikke minst de moralske sidene ved det vi i Norden kaller korrupsjon, og som vi tar ubetinget avstand fra. Akkurat den sida av problematikken ga iallfall meg en aha-opplevelse. Fattigdomsproblematikken, tekstilindustrien som utnytter billig arbeidskraft - og likestillingsproblematikken i muslimske land har andre skildret bedre.

Det er tydelig at denne boka er skrevet av en forfatter som virkelig brenner for det hun skriver om. Det blir også bokas svakhet, synes jeg. Helena Thorfinn skal på død og liv ha med alt hun kjenner til av problemstillinger på ett brett, og ofte gir hun leseren informasjon med teskje - gjerne samme informasjon flere ganger i løpet av boka. Hun skal dessuten ha med en svensk ekteskaps-/utroskapshistorie som er nokså malplassert midt oppi alt sammen.

Personskildringene er svært sprikende: Her blir vi kjent med noen få "ekte" mennesker, vi møter også en god del klisjeer - pluss et par reine karikaturer. Jeg tviler ikke på at forfatteren har vært borti slike folk gjennom sitt arbeid, men i en roman blir de likevel lite troverdige i mine øyne.

Jeg var sterkt i tvil om terningkastet denne gangen, men lot engasjement og faktainformasjon komme forfatteren til gode og endte på en svak firer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila