Jeg har nylig hatt opprydning i de fire bokhyllene mine. D.v.s. at en del bøker ble flyttet på og plassert kategorisk. En hyllerad til romaner, en til krim, en til fagbøker og en til hobby/fritid..o.s.v..Dessuten har jeg fått det for meg at bøkene i hver hyllerad må stå plassert etter høyde - med den høyeste lengst til venstre Er det flere her inne som har samme trang til å kategorisere/systematisere på denne måten ??. Eller plasseres bøkene tilfeldig i hyllene ??

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg har samme system som deg ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde alle bøkene sortert etter forfatter, så etter utgivelsesdato, bortsett fra delte verdener som f.eks. Star Wars hvor navnet på serien (her Star Wars) ble regnet som forfatteren i mitt system. Nå holder jeg på å flytte grunnet ny jobb så alle bøkene er foreløpig nedpakket i bananesker. Planen er å sorte etter fysisk størrelse (tegneseriebøker i en hylle, hardperm i en og pocket i en egen). Jeg får litt mindre plass i min nye leilighet så tenkte å være litt mer effektiv i utnyttelsen av hylleplass. Hvordan det hele ender opp aner jeg ikke enda. Flytter inn onsdag/torsdag så får en slitsom, men koselig jobb frem mot neste helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må ha system i hyllene mine. Først er innbundet og pocket satt i hver sin del av hylla, kan ikke ha dette blandet på samme hyllerad. Deretter er bøkene sortert etter etternavnet på forfatteren. Har jeg flere bøker av samme forfatter er de sortere etter utgivelsesår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har jeg ikke. De bøkene jeg er mest interessert i ligger fram, mens de andre bøkene ligger i boden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alle bøkene mine står i alfabetisk rekkefølge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokhyllene våre er et deilig litterært kaos! Her ligger Neil Gaiman i het omfavnelse med Agatha Christie, bøker om stjerner og galakser sloss med tegneseriebøker om den lille ledige plassen som plutselig ble frigjort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har utarbeida et svært system basert på tema, forfattere, nasjonalitet, favoritter, ny, gamle, kule, klassikere, kultbøker, uleste; problemet er imidlertid at jeg ikke husker hvor de forskjellige står, jeg har mista oversikten og finner knapt igjen ei eineste bok. Jeg kjøper ei bok og finner ut at jeg har to eksemplarer av den samme boka fra før. Lurer på om jeg rett og slett må ta alfabetet til hjelp?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Skjønnlitteratur (unntatt lyrikk, som har fått helt egen hylle på loftet) ordnes alfabetisk, sakprosa etter emne/fag. Det fungerer stort sett greit - men vanntett er det jo ikke. På hytta blir det flere og flere hyller - og en del bøker finnes etter hvert både her og der ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke så ulikt min egen sortering. Skjønnlitteratur strengt alfabetisk etter forfatter. Poesi i egne hyller, ikke på loftet, men på arbeidsrommet – sammen med min faglitteratur (!). Krim og gamle politiske klassikere er forvist til roterommet, som rommer alt fra kofferter til fryseskap og vinhyller, og obs – her står visst noen hagebøker og andre oppslagsbøker også. Så var det den vanskelige grensen mellom krim/trillere og skjønnlitteratur da… På kjøkkenet har jeg en hjemmesnekret bokhylle med kokebøker og inspirerende Finn Schjøll. På gjesterommet en hylle med barnebøker. På gemalens arbeidsrom står bokhyller jeg slettes ikke har oversikt over, stort spenn -- urter, polarhistorie, ledelsesteori.

Og jeg som trodde jeg hadde sånn orden og system i bokhyllene…

Og enda har jeg ikke kommet til hytta.

Og -- jeg holdt faktisk på å glemme det aller beste – på loftet står et gammelt glasskap med mine egne barnebøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om det kan være noen trøst/hjelp, systematisk alfabetisering av bokhyllene er overhodet ingen garanti mot å ende opp med flere eksemplarer av samme bok.

Med hilsen og lykke til fra en som taler av erfaring.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig tilfeldig, de får stå der det er plass. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fagbøker og hobbybøker på hjemmekontoret, de står etter emner. All skjønnlitteratur står på loftstua. Der har jeg sortert alfabetisk etter forfatterens etternavn. Jeg må ha det slik for å få ro :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hos meg blir bøkene satt i alfabetisk rekkefølge, med unntak av bøker om håndarbeid, hobby o.l. Har så fulle hyller nå så må jeg vel ta en ryddings snart, men tror ikke jeg kvitter meg med noen likevel hehe

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja jeg vil ha litt orden i bokhyllene mine, etter tema og/eller fag. Jeg er ikke så nøye på det med høyde lenger (jeg har tvunget meg selv til å la det fare...ellers hadde jeg ikke fått ro i sjela). Jeg har altfor lite bokhyller så jeg kan ikke ha et tema pr. hylle dessverre. Men jeg drømmer om det, selvfølgelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ønsker meg system i hyllene mine. Det er i grunn nødvendig når man har over 2000 bøker og ønsker å finne igjen noe. Men det betyr ikke at jeg har det systemet jeg ønsker meg. Jeg har hyller langs hele langveggen i stua. Her er bøkene sortert etter sjanger, sånn ca. Kunne tenke meg å finsortere under der igjen etter forfatterens etternavn, men det er ikke ideelt når jeg har sju andre hyller av forskjellige størrelser plassert rundt om i resten av leiligheten.

Det er ikke alltid jeg finner igjen det jeg skal ha, men det hender ofte at jeg finner igjen bøker jeg hadde glemt... Sånn totalt sett synes jeg hyllene mine er ganske pene, her er et utsnitt fra ca midten av den store:

skriv bildebeskrivelse her

Ja, det er antydning til fargesortering helt til høyre der, men det er ikke noe jeg kan gjøre med hele hylla, selv om det ser pent ut. Da blir det i hvertfall umulig å finne igjen titler. Men det passer akkurat der. Og ja. Jeg kjenner igjen trangen til å sortere etter høyde. ;)

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Artig å se dette - kan godt hende jeg selv legger ut et bilde etter hvert ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det synes jeg du skal! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så artig å se i bokhyllene dine, takk for titten! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienMads Leonard HolvikFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten Lund