Selv har jeg bare lyst til å trekke frem én bok denne måneden: Oppdrift om sorg og savn av Ada Sofie Austegard og Stian Tobiassen. Jeg har ikke så mye å si annet enn at jeg virkelig beundrer denne kvinnen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Denne måneden blir det Et helt halvt år som stikker av med seieren. Ikke fordi den er så velskrevet med tanke på språk, den er vanvittig lettlest, men fordi den er veldig aktuell, og den har en fin historie. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anne fra Bjørkely <3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gitt terningkast 6 til 5 bøker i Juni:

Disse 3 kjøpte jeg meg på AdLibris, og synes de var så kule, så de beholder jeg.

Disse 2 fant jeg i mammutkatalogen, og lånte på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innsirkling 3! En solid avslutning på trilogien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:) Mange misunner deg nok den, når kommer den i bokhandelen? Synes det har vært så stille rundt Tiller, at jeg var usikker på om det ble noen avslutning. Godt å høre at du er fornøyd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kommer 18. August allerede, og er for lengst klar for forhåndsbestilling i nettbokhandlene. Den er såpass "avsluttende" at jeg føler meg på trygg grunn når jeg kaller det en trilogi. Ja, likte den godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To bøker skiller seg ut i juni. Mormor hilser og sier unnskyld av Fredrik Bachmann og Det finnes ingen helhet av Helga Flatland

Godt sagt! (2) Varsle Svar

August Strindberg sin "De lykksaliges ø". Kort-kort lydbok som eg fann på Ordflyt. Som papir-bok trur eg historia berre er tilgjengeleg som del av ei større samling med historier.

Herlig samfunssatire, den sat som eit skudd for denne lesaren (høyraren), eg gliste frå øyre til øyre medan eg køyrde bil og lytta til denne. Dette var mitt første møte med Strindberg, men eg må nok lese meir av han.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, eg har papirutgåva i eit bind som også inneheld Fröken Julie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjå der, ja. Greit å vite om. Veit ikkje om det er ein slags samlemani, men eg tenker på å skaffe meg papirkopiar av bøkene eg høyrer som lydbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest flere gode bøker i juni, men skal jeg velge en, må det bli Anna Sandnes sin diktsamling Andlet i vatn, som en sunnmøring ga meg en gang på 1970-tallet. Boken var vel verdt gjensynet.

Ord til ein ven

Om du får i eige
dette underlege
å tenkje rettferds tankar,
då vert livet farleg
og spanande
som vandring
i løynde gruvegangar.
Ein lampe vert festa
på di panne
ei lykt lyser for din fot.

Din dag vert ny
dine augo sjåande.

Rettferds tankar
er for dei utvalde
som går leitande ikring
i ei mørk verd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nydelig! Det traff meg virkelig :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det diktet satt rett i magen. Kanskje inviterer det til selvforherligelse, å definere seg selv som utvalgt, men likevel...."rettferds tankar"....egoet mitt følte seg hjemme :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg tror ikke jeg vil kalle den for den beste boka jeg har lest i juni, pga stiv konkurranse, men jeg vil allikevel trekke den frem, siden folk ikke synes å vite av den. Den heter Dersu Uzala, eller Dersu, stifinneren, og er skrevet av Vladimir Arsenjev. Jeg ble først kjent med den gjennom Akira Kurosawas filmatisering, som jeg setter stor pris på, og en dag var jeg heldig å snuble over boka på et antikvariat – til bare 10 kroner. Boka er memoarene til Arsenjev fra tre ekspedisjoner til taigaen mellom Russland og Kina (han tegnet kart og studerte dyrelivet, ca 1902-1907), hvor han møter en innfødt jeger og fangstmann ved navn Dersu. Mye av boka skildrer det rørende vennskapet, båndet og respekten som snart utvikler seg dem imellom, og ikke minst forskjellen mellom sivilisasjonen og villmarken, hvor da mennesket er det farligste dyret. Den var trivelig, godt skrevet, og er dessuten en rik kilde på lærdom om været, fjelliv og overlevelse. Den er absolutt å anbefale hvis man som meg har noe nær en 'Walden'-lengsel, til et fritt liv utendørs, eller om man bare liker å traske ute og nyte luften, stillheten og bekkeskvulpet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I juni er det ingen tvil. Det må bli Picking Cotton, en utrolig historie om vennskap på tross av en umulig situasjon. Etter en fæl voldtekt identifiserer Jennifer han hun mener er gjerningsmannen, basert på hennes vitnemål blir uskyldige Cotton dømt til livstid og soner 11 år før DNA frikjenner han. Dette er en sann historie.
Historien er fantastisk og selv om jeg skulle ønske at man gikk dypere inn i visse temaer så har jeg gitt den terningkast 6, enn så lenge.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det høres ut som en bok jeg kan like :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser for meg at dette er en bok som kan passe deg bra. Det er en veldig sterk historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva jeg betyr av Dag Johan Haugerud!! En favoritt! Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så hyggelig å se deg igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I lige så!! Titter innom i ny og ne:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunsten å høre hjerteslag! Det ble nok den beste boken for meg,har vært en veldig laber lesemåned,syntes det gikk litt for mye tid til Haugtussa,den er jeg enda ikke blitt klok på,så den stiller seg ikke i rekken av den beste juniboka!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg har lest Papayaene i Gombolo: om å plante en drøm i Afrika av Anne Louise Hübert.
Det er en fantastisk inspirerende bok om en ung jente som har oprettet mye godt i livet sitt. Og viser at selv om vi bare er et simpelt menneske, om vi hjelper hverandre kan vi forandre verden.

Hun har sørget for og hjelpe en lansby i Afrika med å få mat, vann og bygge opp så de kan bli selvforsynende i fremtiden :)

Utrolig inspirerende.. Kan absolutt anbefales å lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne er en bok jeg absolutt vil lese!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gangen er valget veldig lett. Haugtussa av Arne Garborg var et fantastisk verk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Haugtussa kom jeg dessverre aldri ordentlig i gang med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg la merke til at du var fraværende på diskusjonstråden om Haugtussa. Det er jo sånn med noen bøker at man ikke kommer skikkelig igang og hvis det skjer på felleslesing kan det være vanskelig å komme igang igjen.
Boken fenget meg allerede med første diktet og det er dumt at det ikke ble sånn for deg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mine høydepunkter i juni ble Mike Marqusee bok om Bob Dyland på sekstitallet samt Torbjørn Færøvik bok "Veien til Xanadu" - I Marco Polos fotspor.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg. Virkelig en dame å se opp til..
Den boken som har gjort størst inntrykk på meg i juni, er "Profetene i Evighetsfjorden", av Kim Leine. En forfatter med ordet i sin makt. Jeg var "satt ut" ganske lenge etter å ha lest den... Røft og direkte språk, med handling som har rot i virkeligheten. Anbefales!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kim Leines roman er jeg nysgjerrig på. Så de hadde den på adlibris/mondo til 60,-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan glede deg! En annerledes bok, for å bruke et sånt uttrykk.... Tenk at prestene/misjonærene kunne ta sånn for seg når de skulle" frelse "Grønlenderne!! Interessant å vite..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De nevnte kunne ofte være de verste...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vanskelig denne gangen, for jeg var så heldig bare å velge bra bøker i juni :-)

Skal jeg trekke frem noen, må det bli romanene A Single Man av Christopher Isherwood fra 1964 og Carthage av Joyce Carol Oates. Sistnevnte er en moderne, amerikansk familieroman som i stor grad omhandler temaet skyld, og kom ut i år. Strålende bøker begge to.

Ja, og så jeg ta med Under åpen himmel av den spanske debutanten Jesús Carrasco. Denne kom på norsk i år og så vidt jeg vet ble den utgitt første gang i Spania i 2013. Nydelig, men trist liten perle på bare 158 sider.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er flere enn du som har gjort meg nysgjerrig på Carthage, uff, etter at jeg kan lese og bestille e-bøker på iPad, er det enda lettere enn før å falle for fristelsene, men bevares, det er absolutt mest positivt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Joyce Carol Oates er en spennende forfatter som jeg har lest altfor lite av. Men jeg har fortsatt tre av bøkene hennes i «skal lese»-hylla mi. Og som du vel skjønner av det forrige innlegget mitt, kan jeg så absolutt anbefale Carthage. Den kommer forresten på norsk til høsten – i slutten av oktober, tror jeg.

Skjønner akkurat hva du mener med å falle for fristelsene, Gretemor – Jeg har det samme «problemet» selv. Veldig lett å kjøpe både lydbøker og e-bøker. Og ja, det er mest positivt. Blant annet finner jeg fram til mange forfattere og bøker jeg ikke ville blitt oppmerksom på ellers, tror jeg. Og så har vi jo gratistilbud som e-bok-lån på biblioteket og det enorme tilbudet på bokhylla.no. Jeg sier som jeg har sagt før: Døgnet skulle hatt flere timer, mer tid til å lese :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

HanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupsiljehusmorHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen