Hei!

Jeg så at Stillitsen fikk en halvbra anmeldelse i Aftenposten i helgen. Anmelderen synes den er god inntil den "glir ut i en røverhistorie midtveis i boka".

Hva synes dere andre som har lest den? Boka er virkelig et stykke godvond lesning - men jeg tenderer muligens til å være enig i at denne "røverhistorien" tar litt av, blir unødvendig kompleks og får inn et stort ekstra persongalleri som ikke er så interessant.

Totalinntrykket er likevel meget bra. 840 sider å kose seg med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg storkoste meg med denne odyséen! Hørte hele på lydbok med en dyktig engelsk oppleser. Kommer til å lese den, eller lytte til den, igjen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg koser meg med lydboka nå. På engelsk (amerikansk), med David Pittu som leser. Utrolig fengslende og bra! Den nødvendige timen jeg bruker totalt til og fra jobb går som en lek! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den slo godt an i lesesirkelen min også! Jeg tror dette er den første boken som alle har likt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den basert på anmeldelser, men bladde utrolig mye og håpa at historien kunne gå videre. Forfatteren dvelte altfor mye ved de negative sidene til Theo og Boris. Det er et under at de overlevde pille/alkoholbruket. Ville de gjort det i virkeligheten? Hele boka virka uten rot i noe som helst og den eneste sympatiske og troverdige var den gamle antikvitetshandleren, men at han tilga alt på slutten og tok på seg skylda for svindelen var mer enn merkelig. I ettertid gjør det meg irritert å ha lest sånt sprøyt, Pulitzer eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest boka, men kanskje du kunne satt på et spoliervarsel her siden du røper hva som skjer på slutten?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Slutten på en bok er ikke viktig for meg. Av og til leses den først for å se om den er interessant nok til å lese boka. Eller om den skulle være kjedelig. Jeg røpet ikke hele slutten på "Stilitsen" så du kan bare gå i gang med lesing. Ser at noen kritikere er enige i at den var for lang. Den har stått utstilt på biblioteket en stund og de fleste sukker og sier "Så tjukk". Jeg er den eneste som har lånt den så langt. Problemet er hva jeg skal si hvis noen spør hva den handler om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slutten på en bok er ikke viktig for meg.

Greit nok. Men det er den for mange av oss andre. Jeg støtter Bjørg i at du, og også andre, bør legge inn et spoilervarsel når du/dere røper hele eller deler av slutten på en bok.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila