Den første "Ringenes Herre" filmen har alltid vært en av mine absolutt favoritt filmer. Av den grunn så synes jeg det var på høy tid å lese boken som filmen var basert på. Selv om enkelte deler av romanen ikke samsvarer helt med filmen, så følger filmen bokens oppbygning fra begynnelsen til slutt.

Etter å ha lest den kan jeg godt skjønne at Tolkien regnes som en klassiker innen fantasy sjangeren. Han har skapt en verden i "Ringenes Herre" som virker nøye planlagt med rike beskrivelser. Jeg må si at det tar tid å komme seg gjennom boken. Ikke nødvendigvis fordi den er lang, men nettopp fordi Tolkien bruker svært mye tid på å beskrive alt. Og da mener jeg virkelig alt. Det i seg selv kan fungere hvis man er av den type leser som liker plot fylt med (til dels) intrikate beskrivelser. Men i lengden kan beskrivelsene bli en smule kjedelige og overveldende. Men omgivelsene og karakterene i seg selv er så interessante at man i store deler av boken ikke kjeder seg likevel. Om man har sett filmen så vil jeg absolutt anbefale at man gir boken en sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

God omtale som jeg kjenner meg igjen i! Jeg prøvde å lese den første boken, men jeg måtte gi opp. Svært sjeldent at jeg gir opp å lese bøker, men denne ble dessverre den første. Beskrivelsene til Tolkien ble rett og slett for overveldende, og de lange beskrivelsene gjorde at jeg følte meg "fortapt". Kanskje jeg gir disse bøkene en sjanse en dag, men det er godt å høre at det er flere med det samme synspunktet angående hans beskrivelser :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tro meg, jeg var på nippen til å gi opp. Boken var bra, men krever tålmodighet. Jeg liker at forfattere tar seg tid til å beskrive omgivelsene, men i Tolkiens tilfelle ble det simpelthen for mye. Jeg kommer kanskje til å fortsette med serien en dag, men ikke med det første:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hahah, jeg ser for meg at han vil fortsette med dem til dere er gammel og grå;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Cathrine AasGiovanna HovdenellinoronilleHeidiAnneWangLesevimsaAnne-Stine Ruud HusevågBoktimmyHegeAtmanBeathe SolbergJoannMy Criminal MindAnjaIdaTor GeirTatiana WesserlingNils PharoMette-MIngeborg GHarald Kingar hSynnøve H HoelGitte FurusethMorten JensenElisabeth TostrupMarianne KesselPirelligretemorPer LarsenErlend Haugen  VikhagensvarteperMerethe SolstadSusan StensrudJane Foss HaugenDun AenghusLisbeth Kingsrud KvistenEmilieskSyntaksfeilAnna-Pia