Leste denne i dag - mye fordi den handlet om rose-stiklinger. Ja, det var litt om roser - som gjerne symboliserer kjærlighet, og det var mye om kjærlighet på ulike områder. En "søt" - om man kan kalle den det - og poetisk roman. Har omtalt den nærmere i bloggen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

God omtale i bloggen din - du har nok fått mer ut av historien enn jeg fikk. Sjøl valgte jeg også boka på grunn av tittelen og ble litt skuffet over at rosehagen ikke fikk større plass i romanen. Fin kjærlighetshistorie, men noe varierende, synes jeg. Først tilværelsen på Island, forhistorien om mor og relasjonene til far og bror, så følger en merkelig sekvens om reisen gjennom Europa; den reneste "road movie" der hovedpersonen kommer i kontakt med nokså utypiske representanter for befolkningen. Deretter etablerer han seg i klosteret, og så dukker altså mor og datter opp, og vi får en nesten "Knausgårdsk" skildring av livet som husfar.

Absolutt lesverdig roman, men den vakte ikke den helt store begeistringen hos meg (for lite roser?). Jeg følte meg dessuten litt snytt over avslutningen - det virket som om forfatteren la opp til en fortsettelse på historien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beskrivelsen du gir fikk meg til å tenke på Islands Klokke, men der var jo ikke Knausgård med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enda et hull i min klassiske dannelse. Islands klokke må inn på leselista. Jeg klarer ikke helt å forestille meg likhetstrekk mellom Audur og Laxness, men der kan jeg jo ta grundig feil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eller du kan ha helt rett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolMarianne  SkageMads Leonard HolvikPi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil Stangeland