Å fange lesaren inn i dei sanne historiane/fakta er ikkje alltid like lett. Tomm Kristiansen greier det i "Afrika - en vakker dag".

Eg har boka som lydbok i bilen. Han har ei god røyst å høyre på og greier å få meg til å sjå bakom overskriftene om Afrika. Det er mykje elende, men òg sterke skildringar av det gode som skjer. Vi får eit innblikk i ka som skjer med heltane når dei får pengar og makt, når dei skal gjennomføre demokrati i staden for det militante dei har levd i. Du skal vere stor for å greie å halde stien din rein då. Og ka har eg lov til å gjere og grunngje med at det er ein del av kulturen min? (Td er det ei plikt for mannen å ligge med ei jente som er kåt (= voldta ei kvinne med kort skjørt)).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Politikk handler om menneskeskjebner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

VannflaskeIngunn SRisRosOgKlagingalpakkaNina GJan Arne NygaardHarald KBjørg L.RandiMarit MogstadJarmo LarsenSolingar hJakobLars MæhlumRufsetufsaelmeTone SundlandReidun VærnesVivian M.gretemorOleDagfinn JakobsenLesevimsaTanteMamieElin FjellheimMorten MüllerAnneWangMonica CarlsenMarianneAgurTorGroKaren RamsvikFrisk NordvestJan-Olav SelforsIngvild SCazaFarfalleAnne Lise Johannessen