Tja, hva skal jeg mene om denne boken da? Ikke helt topp karakterer, men heller ikke dårlig. Nesbø selv har vel uttalt en gang at terningkast 4 er det verste, da det betyr at det er verken godt eller dårlig, og det er dessverre det "Sønnen" får av meg. Dette er rett og slett en litt kjedelig spenningsroman og noe forutsigbar. Lett lest og fin flyt, men Nesbø kan så mye bedre. Stusser litt på merkelige navn; Sonny, Ab, Kefas, Pontius.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

(Pontius Pilatus..., mange navn med assosiasjoner til Bibelen der) Synes nesten jeg har gitt litt vel godt terningkast på denne - "slurve-arbeid" av forfatteren? Omtale i bloggen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Navnene er vel ganske enkelt fjerne og arkaiske for oss siden de er bibelske. Klarer en å tenke på bibelfortellingene navnene er hentet fra mens en leser krimmen på overflaten, så blir allusjonene mange og interessante etterhvert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest den ennå, så jeg er bare ute og kikker hva andre mener. Til de merkelige navnene: Det virker som boken har bibelske motiv, og da er Kefas Peter - apostelen, Pontius er Pontius Pilatus, Ab - kunne det være Abraham, og Sonny, er det sønnen? Bare en tanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok det som er tanken, bibelske navn. Likevel får jeg det ikke helt til å stemme med personene i boken. Du får se om du får personene med de nevnte navnene til å stemme med de bibelske personene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Navnene er jo en del av disse bibelske referansene: Simon kefas = Simon Peter, pontius parr spiller på pontius pilatus, ab=abraham. Sonny - vet ikke helt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sønnen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at det har en noe bibelsk referanseramme, men ser ikke sammenhengen. Passer i alle fall ikke med det de bibelske personene skal ha foretatt seg, det lille jeg vet om Bibelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee