En usedvanlig god bok, som jeg er sikker på at har fått langt mindre oppmerksomhet enn den fortjener.

Vi følger vakre, skyteglade Margo fra hun er 16 år og 2-3 år fremover. Hun lever livet sitt på og ved elven Stark i Michigan. Hun fisker, jakter, flår og sanker. Når moren forlater henne og faren dør i en tragisk ulykke, rømmer Margo ut på elven i båten sin for å klare seg ved hjelp av sine ferdigheter og det naturen kan gi. Hele tiden med et håp om at hun skal få kontakt med moren og bli tatt imot med åpne armer.

Hun kommer i kontakt med en broket forsamling menn i løpet av fortellingen, og det er svært interessant å se de ulike relasjonene hun utvikler til dem. Det er innimellom lett å tenke at Margo blir grovt utnyttet i sin sårbare situasjon, men jeg tror ikke det er så stereotypt som så. Margo er en overlever som gjør det som må til uten å gå over sine egne grenser. Og overlever gjør hun og vokser samtidig som menneske underveis.

Jeg elsket virkelig denne litt annerledes oppvekstromanen med interessante personligheter og en uforglemmelig hovedperson. Det blir en sekser på terningen fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

somniferumChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokatta