http://boknerd.blogspot.no/2014/01/throne-of-glass-av-sarah-j-maas.html

Forfatter: Sarah J. Maas
Utgitt: 7. august 2012
Forlag: Bloomsbury
Språk: Engelsk
Medium: Paperback

Fra arbeidsleiren og fengselet, Endovier, de kastet henne i blir Celaena Sardothien oppsøkt av kronprins Dorian Havilliard og kapteinen for garden, chaol Westfall. De tilbyr henne frihet i bytte mot hat hun vinner en konkurranse, mot tyver, mordere og soldater, om å bli kongens private snikmorder (assassin.)

I mellom lange treningsøkter med kaptein Westfall og elemineringstester begynner Celaenas motstandere å dukke opp voldelig drept. På hvert av åstedene finner de merkelige symboler. Når Celaena blir oppsøkt og oppfordret av ånden til landets første dronning, Elena, til å undersøke hva som foregår og å vinne hele konkurransen blir Celaena dradd dypere inn i hele mysteriet.

Celaena Sarditgueb er en interessant karakter. Landets mest beryktede snikmorder (assassin) i en alder av 18, blitt lurt og fanget av noen hun trodde hun kunne stile på, kastet i fengsel av kongen for så å bli brakt tilbake av hans sønn for å bli tilbudt å jobbe for ham. Selv om hun er badass har hun også mange mørke hemmeligheter og en mer sårbar side. Hun er sarkastisk, kalkulert og dødelig. Alt dette er med på å gjøre henne en interessant karakter å lese om.

De andre karakterene falt også godt i smak hos med. Du følte du ble godt kjent med hver og en av dem, uavhengig av hvor godt du likte dem. Forfatteren fikk godt frem personlighetene og de ulike trekkene ved hver og en av karakterene. Chaol, kapteinen for garden, var tilbaketrukket og viste lite følelser, men var enormt lojal og gjorde alt for de han brydde seg om. Dorian, kronprinsen, til å være prins og sønn av en forferdelig konge hadde han et stort hjerte, mye medfølelse og håp om rettferdighet i vereden. De andre karkaterene var også veldig dynamiske og jeg var fascinert av prinsesse Nehima og Kaltain Rompiers karakterer. (Mange sterke kvinner, whoop whoop!)

Historien var veldig fengslende og selv om man ikke hadde lest de 5 novellene som leder opp til boka så var det lett å henge med. (Selv om det fristet å lese dem for å få med seg mer om hva som hadde skjedd tidligere.) Verdenen var interessant og det var lett å henge med. Konseptet med en nådeløs konge som ville erobre og styre over alle landene var også bra gjennomført. Elementene som inkluderte magi var også spennende, og det var lett å henge med. Ofte blir det brukt for mye magi kombinert med rotete forklaringer, men det var ikke tilfellet her.

Så fem stjerner fra meg til en fengende fantasy bok med alt fra arbeidsleierer og politikk til død og kjærlighet. Jeg gleder meg til å lese videre om Celaena, Chaol og Dorian. Samt å få lest novellene og å lære enda mer om verdenen og fortiden til hovedkarakteren.

5 / 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R