Selv om alle(?) venter spent på OL så er det fortsatt veldig mye sport å se på, det hender derfor at lesingen kommer i andre rekke akkurat nå. Ikveld er det femte og siste møte mellom New York-rivalene Rangers og Islanders, det gleder jeg meg til. Go Rangers!
På lørdag er det boksing for Brækhus, det må jeg selvfølgelig få med meg. De fleste utøverne er opptatt med oppladning til OL, derfor er det perfekt å lese ved siden av både hopp og langrenn.

Målet mitt denne helgen er å komme ett godt stykke videre i Middlemarch av George Eliot. Siden jeg såvidt har begynt på bok 5 er jeg nok litt på etterskudd, men det håper jeg å få tatt inn.
Ved siden av har jeg A Dark Mind, den tredje boken i The Lizzy Gardner Series av T. R. Ragan. Helt greie spenningsbøker som krever lite konsentrasjon, perfekt til sportslesing. Om jeg blir ferdig med den har jeg også Death with Interruptions av Jose Saramago ventende på meg. Den er litt merkelig så jeg la den bort igjen forrige gang jeg prøvde meg, men jeg har på følelsen at den er verdt det til slutt.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 47 svar.

Mitt mål for helgen var å lese ut Valdemarsdag av Kim Leine og Sommerhus, senere av Judith Herman, samt å komme et stykke videre i lydboken Snow crash av Neal Stephenson.

Sistnevnte er en roman i sjangeren cyberpunk-bøker, og er vel ikke helt min type bok, men den har et visst driv og jeg har bestemt for ikke å gi den opp, i hvert fall ikke riktig enda :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig med Midnattsrosen i går kveld, så da klarte jeg målet mitt. Fikk strikket litt også;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har vært ganske allsidig!
Sport ser jeg veldig sjelden på, boksinga hadde jeg tenkt å se -men glemte!
Fredag avsluttet jeg "Fasandreperne" av Jussi A-Olsen. Veldig spennende slutt, men syns ikke at resten av boka nådde helt opp til alle de positive anmeldelsene.
Neste bok ut var "Det er her jeg skal være" av Hilde Hylleskaar. Dette var en sterk ungdomsbok om hvordan ubehandla traumer kan påvirke i hverdagen og hvordan disse kan behandles. Tidvis veldig sterk!
Har også hørt første av fire cder av "Stress og det lille øyeblikks avspenning" av Anne Brudevold. Mye kjent, men også veldig mye interessant. Hun setter fingeren på hvordan mange ting henger sammen, som jeg ikke har tenkt over tidligere!

Har ikke helt bestemt meg for hva som blir neste bok ut, men tror jeg må lese noe krim nå før jeg fortsetter med "Kule kids gråter ikke".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal begynne på "Snø vil falle over snø som har falt" av Levi Henriksen. Syns den tittelen var fantastisk... Så då vart det den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går las eg ferdig Pynthias anvisninger, - som vart den sterkaste og beste leseopplevinga eg har hatt på lenge. No les eg Den blinde guden av Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen. Den er så langt veldig bra.
Eg lyttar til Mors gaver av Cecilie Enger, - den finn eg litt kjedeleg og monoton, men eg trur eg kjem til å fullføra boka likevel.

Eg er glad i sport, men boksekampar ser er ikkje. Boksing er vald, ikkje sport.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt å lese at du er så positiv til begge de to første bøkene du nevner! Jeg har begge to i "skal lese" hylla mi :)
Ser også at vi har endel felles bøker, så da er det ekstra spennende ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At boksing ikke er sport har du selvfølgelig all rett til å hevde, selv om IOC og Norges idrettsforbund ikke er enig med deg. At boksing er en sport som ikke passer alle har jeg ingen problemer med å se.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen har jeg faktisk begynt å lese med gnist igjen....Som nevnt har jeg hengt foran tv, netflix ol. Men så oppdaget jeg alle de nye bøkene som har dukket opp, da jeg var innom Ark bokhandel i går. Oppfølgeren til ; Kunsten å høre hjerteslag av Jan - Philipp Sendker. Den har tittelen ; Kunsten å være den man er. Helgen er snart slutt, men jeg har startet og er godt inne i boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er på reise nå,så Middlemarch måtte bli hjemme pga.vekt. Så små lette bøker er tingen. Leser Lippestads bok nå og så blir det vel noe i bokhandelen på Gardemoen til onsdag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I kveld har jeg lest Fugletribunalet. En god bok med egen atmosfære, men den står og faller litt på avslutningen. Må fordøye den litt, kjenner jeg.

Holder også på med Barfotdronningen, som jeg koser meg vedig med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var kampen over, og for en kamp!! :)

Denne helga leser jeg Der hvor roser aldri dør av Gunnar Staalesen. Håper det er en skikkelig god Varg Veum-bok, jeg ble nemlig en smule skuffet over Vi skal arve vinden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg gjekk lei Veum etter Vi skal arve vinden, men Roser gjorde at eg fekk att trui. Klassisk Veum, akkurat ekkel nok - kos deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er helt klart en Varg Veum! Tommel opp for Staalesen igjen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en kamp, ja! Det er spesielt KO-faktoren som gjør det spennende synes jeg. Selv om det er en tydelig vinner, så kan alt endre seg med ett slag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les andre del av Jonas Gardell sin trilogi 'Tørk aldri tårer uten hansker'. Ei god bok, men åh så tragisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med Mockingbirden min. Har hatt en litt treg start på leseåret, men bedre sent enn aldri :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke akkurat når jeg ble vaksinert mot sport, det kan ha vært da jeg skulle lære å gå på skøyter med 5 nummer for store langdistanse herreskøyter eller en av gangene jeg ble plukket ut sist på laget i kanonball, resultatet er iallfall en svært lunken interesse for sport generelt. Det holder lenge med en komprimert TV-sending med vinnere og litt "Ja, vi elsker" for meg, så jeg har ingen planer om å lese mindre til tross for OL.

Jeg koser meg veldig med litteraturen for tiden og gleder meg til Middlemarch-øktene. I løpet av uken har jeg lyttet til NRKs hørespill Lille Lord Fauntleroy og ble helt salig bare av å høre stemmene til Gisle Straume (lektor P.T. Tørrdal) og Carsten Byhring (Kjell i Olsenbanden). Deretter ble jeg positivt overasket over Bakgård av Ari Behn. Jeg var sikker på å avbryte denne lydboken ganske raskt, men fant den underholdene nok til å høre hele sulamitten. Det hjalp sikkert at han ikke leste selv! Jeg ble også helt henført av Bjørnstjerne Bjørnsens Fiskerjenten og leste etterpå at dette var noe utdatert kliss, men jeg ga den en femmer jeg!

Nå står jeg ovenfor valgets kval. Jeg har lastet inn Charles Bukowskis Nedenom og hjem samt Rabih Alameddines Hakawati og har ikke bestemt meg for hvem jeg skal begynne på. Jeg pleier jo å like fyllefanter, hvilket gir Bukowski har et lite forsprang. Hawakati er et ledd i prosjektet "å lese mer ikke vestlig litteratur i 2014" og består dessuten av hele 18 CD'er, så det er vel denne jeg burde starte med.
I tillegg til dette lånte jeg med meg Samlede dikt av både Hans Børli og Andre Bjerke fra biblioteket og har begynt å lese i begge. For en lykke! Det vil ta lang tid før jeg kan si meg ferdig med prosjektet "norske forfattere på B".
Jeg ser ut til å elske alt jeg kommer over at skrevne ord for tiden og håper det varer lenge og at det finnes nok te i verden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er faktisk litt merkelig, bortsett fra en kort fotball-periode i ungdomsalderen var jeg allergisk mot sport jeg og. Fysisk er jeg fortsatt allergisk mot alt som minner om trening, men for bare noen år siden ble jeg veldig opptatt av å se på skiskyting. Så ble jeg interessert i langrenn og hopp, det siste er hockey og boksing. Ofte går det greit å lese ved siden av så jeg får heldigvis tid til bøker og :-)

Prosjektet om ikke-vestlig litteratur har jeg og, men så langt har det blitt dyttet litt til side.
Andre Bjerke skriver fantastisk, både dikt og bøker er verdt litt ekstra lesetid.
Høres ut som du har en god leseperiode, håper den fortsetter :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat avsluttet Cash av Jens Lapidus. En spennende roman med handling fra kokainmiljøet i Stockholm. Absolutt en bok jeg kan anbefale. Resten av helgen blir det nok en del sport på tven, fulgt av en seriebok eller to.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørtes ut som en spennende bok! Den skal jeg helt klart ta en titt på.
Takk for tips! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "At Home" av Bill Bryson. Har nettopp lest om hvor lang tid det tok før man skjønte at innholdet i maten var viktig. For eksempel er det ikke veldig lenge siden de fant ut av dette med vitaminer. På lange sjøreiser døde gjerne halve mannskapet av skjørbuk, til tross for gubberåd som å skylle munnen med egen urin... Noen begynte å forske på det, og en nysgjerrig fyr ga for eksempel ulike grupper ulik mat. Alle ble veldig dårlige, bortsett fra de som fikk frukt, de ble raskt bra. Likevel så han bort fra den åpenbare konklusjonen! Det gikk ennå noen år før de forsto sammenhengen. Bill Brysons bøker er stappfulle av sånne interessante historier (og mye bedre fortalt enn det jeg gjenforteller her).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har fått fem nye bøker i posten nå, så de skal jeg "pine" meg igjennom iløpet av helgen. Foruten det skal jeg lese videre i A Storm of Swords og Harry Potter 2. Med andre ord har jeg mye å lese på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen går det i krim fra virkeligheten, sitter nettopp og ser på Veckans brott på svt play, og leser Forbrytelser - fengslende historier om tidenes mest beryktede mordere, tyver og svindlere som jeg fant på Sarpsborg bib, og har så vitt begynnt på Æventyr - Gamle og nye av Ingvor Bondesen, skal hente en eventyrbok til av ham i morgen på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den "Forbrytelser.." Var den verdt å lese? Blei litt nysgjerrig på den boka...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har fortsatt 50 siden igjen, men den er en helt grei gjennomgang av de største krimsakene, også noen jeg ikke har lest om i bøker tidligere. Fant boka når jeg titta i hylla på Sarpsborg bibliotek på Deweynr 364 etter noe true crime jeg ikke hadde lest før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, takker for tilbakemelding! Må lese den boka ein gang. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

How Fiction Works av James Wood, det eneste must, vil jeg si, for en forfatter.

Ellers skal jeg finne noe dansk igjen, jeg har helt dilla for tiden, leser bare danskdanskdansk. Leste ferdig Det nemme og det ensomme av Asta Olivia Nordenhoff istad og skal finne hennes Ansikt til Emily. Så har jeg prøve å lure til meg Yahya Hassan fra en kamerat.

Dessuten 120 sider om essay-teori, siden dette blir en så ulivlig helg skal jeg gå og se Nymphomaniac i morgen på Magnus Barfot og superbowl 2. feb!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg et håp om å bli ferdig med "Den tomme stolen" av J.K Rowling. Ikke den mest fengende boken jeg har lest, men likevel er den ikke dårlig nok til at jeg kan avbryte den.. Har ikke noen konkrete planer i helga så kanskje jeg klarer å engasjere meg nok til å bli ferdig med den ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utanom 28 elevtekstar skal eg i helgi ha fylgje av Shakespeare og Kong Lear - denne helgi òg. Måndagen ventar det dramatikk-time om Jon Fosse, so eg skal òg skumma gjennom Barnet.
På øyra har eg The Graveyard Book av Neil Gaiman. Eg byrja Garcia Marquez førre veke, men gav meg etter tjue minuttar då eg fann ut at eg trong noko lettar. Og då er Gaiman ganske midt i blinken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denen helgen fortsetter jeg med "Det som ventet meg av Parinoush Saniee,som nattbordsbok blir det "Dødtid" en bok om Karpe Diem:-) en av mine favoritt grupper:-) Ellers blir det en tur ut og litt baking og ikkke minst mye kos! God Helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

i helgen skal eg lese På fremmed jord av Diana Gabaldon tror serien heter Hekseringen og dette er bok nmr 2 .God helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satser på å lese ferdig Giftstrøm av Eystein Hanssen. Likte resten av serien veldig godt, men akkurat denne kommer jeg ikke helt ordentlig i gang med... Så skal jeg lese The Dead Town av Dean Koontz, siste i hans versjon av Frankenstein.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Sjelenes bok av Glenn Cooper.
Dette er andre bok i en serie på tre.
Den første var nervepirrende,
håper denne er like spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med Busemannen av Knut Nærum +.

Ellers startet jeg såvidt på en bok jeg akkurat har kjøpt på kindle igår. Tror den kan være litt interessant.
Jeg leste om saken i dagbladet i går, og fikk lyst til å lese boka. Dette er nok en bok man kan lese litt i innimellom mens man leser andre bøker.

http://www.amazon.com/White-House-Boys-American-Tragedy-ebook/dp/B00AM1U9I0/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&sr=8-1&qid=1391187262

God lesehelg. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den saken har jeg lest om tidligere og denne boken er på ønskelisten min. Høres ut som en grusom historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest litt i boka noen dager nå, og den virker lovende. Ikke kommet så langt enda, men skildringene så langt er tragiske. Merker jeg blir litt trist av å lese i den. Jeg er ikke så vant til å lese denne type bøker. Hvis du har kindleapp så kosta vel boka noe med 9 dollar, det er vel rundt 50 kr, så relativt billig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble akkurat ferdig med "Gutter er gutter " av Nick Hornby <3 Kjempebra !
I løpet av helga så skal jeg lese ferdig "Pilegrimsvandringen" av Paulo Coelho, den har ligget litt på vent :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er midtveis i "død manns fotspor" av Peter James - så det blir krim denne helgen.
I tillegg skal jeg forsøke å lese litt i de halvleste bøkene jeg har i nattbordet mitt...evnt. legge de helt bort :/

Venter nok ikke så veldig på OL, så dette skal ikke komme i veien for lesingen :D

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har dratt fram Jane Eyre, den engelske versjonen fra hylla. Det blir min følgesvenn i helgen, bortsett fra familien da :)

Denne utgaven er en slags studentutgave, med mulighet for fordypning om jeg ønsker. Ellers er det den siste (tredje) teksten Charlotte Brontë selv redigerte.

Jeg blir alltid litt høytidsstemt når jeg leser denne. Det var en av mine første store leseropplevlser, og følelsen sitter fortsatt i brystet. Et lite pust fra 70-tallet rett og slett.

God helg i bøkenes verden.
Anne

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har som mål og lese ferdig På feil side av Kjell Fjørtoft. I tillegg hører jeg på lydboken The Book Thief av Markus Zusak som jeg håper jeg skal få ferdig, slik at jeg kan se filmen på kino....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt mål er å blir ferdig med Indias datter av Shilpi Somaya Gowda. Bestilte Odins barn i sted på bibliotekets nettside og den var ledig. Får den sikkert i ettermiddag når jeg leverer 2 stk leste bøker der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt mål er å prøve å bli ferdig med Midnattrosen av Lucinda Riley. Så gløder Hvorfor hopper jeg i sekken jeg skal ha med til foreldrene mine i helga. Kanskje den sniker seg inn fra sidelinjen og dytter bort Midnattsrosen litt. Det skal jo storme, sludde og regne i helga så det blir nok bare innesitting. Kanskje strikke litt også?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I staden for å gi seg ut på fyll og ville fester
Så blir det heller innekos med Ut og stjæle hester
Og innimellom vekslar eg med samlesings-lektyre
Middlemarch gjeng framover slik leseplanen styrer

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Så det blir ikke noe "hæla i taket og tenna i tapeten." på deg i helga, nei vel!! . Det ser dårlig ut for meg også, derfor kommer jeg til å fortsette med Middlemarch og Flauberts papegøye, den siste der ser ut til å være en go'bit.
Har også Gaute Heivolls "Over det kinesiske hav" ved siden av meg. Ellers blir det vel snømåking, det har vært den største fritidsgeskjeften en har bedrevet her på Sørlandet den siste tiden :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gled deg til "Over det kinesiske hav" - den er fantastisk! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kunde som trodde det het over det karibiske hav;) ikke like greit å få med seg alle boktitlene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det går i snømåking her oppe i dalen også. Jeg ser på det som trim så det går greit, men nå vet jeg ikke lengere hvor jeg skal gjøre av snøen jeg måker :)
I helgen må nok det meste av lesing være Eliot sin Middlemarch for å klare å følge med lesegruppa. Har ikke noen bok to, men et par noveller og noen dikt skal jeg nok få tid til.
God helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tore HalsaTorill RevheimDemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam Billison