Hadde store forventninger til boka, men ble desverre skuffa. Boka var allt for belærende, det var allt for mye fakta. På filmspråket ville den vel blitt kategorisert som en dramatisert dokumentar. Virker som Michelet har vært så opptat av å dytte inn fakta kunnskaper om krigshistorien, politikk, generell historie, geografi og sjøfart at det skjønnlitterære kommer helt i bakgrunnen. Man kommer ikke skikkelig inn på persongalleriet, til og med hovedpersonen synes jeg man ikke kommer skikkelig under huden på.
Mange personer virker ikke helt troverdige, og mange dialoger virker ganske søkte og oppstyltede. Denne "talefeilen" til Båsen blir tværet på i det uendelige gjennom hele boka, og ihvertfall denne leseren ble grundig lei av akkurat det.
For å være litt positiv også, så hendte det boka var både spennende og underholdene innimelom allt lærebokstoffet, og den tok seg en god del opp på slutten, så mulig jeg prøver meg på neste bok også, men den står ikke først i køen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S