Hadde relativt store forventninger til dene boka. Nobel prisvinner og greier. Og, det er jo en del å glede seg over, det skal sies. Likevel gikk det dessverre slik, at etter noen sider, følte jeg den ene sida ble en kopi av den foregående. Ingen spenning egentlig og lite som egentlig overrasker.
Og slik ble de neste 400 sidene faktisk. Litt kjedelig, rett og slett. Kanskje det er meg det er noe galt med? Dette skulle jo liksom være "top of the line" nnen genren.

Jeg har lest en del bøker fra andre, adskillig mindre kjente kinesiske forfattere som f.eks. Amy Tan og Anchee Min, som i (mye) større grad har grepet meg, dratt meg inn i fortellingen og vekket mine sanser, min nyskjerrighet og empati.
Rød Asalea f.eksempel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Følger at jeg bare MÅ svare på denne, selv om det er noen år siden du har kommentert :)
Selvfølgelig er det ikke deg det er noe galt med :) Mo Yan skriver samfunnskritisk - bøkene er ikke skrevet for å skape spenning, og er på ingen måte "hyggelesing". Kanskje du har lest boken med "feile" forventinger. Jeg er usikker på om jeg vil gå i gang med akkurat denne romanen da det virker for følsomt (grotesk) å lese om akkurat dette tema, men jeg har lest hvitløksbaladene. På mange måter en fantastisk bok, og jeg kan forstå hvorfor han får nobelpris, men skjønte fort at man leser ikke Mo Yan for hyggens skyld, men for å få et innblikk i det korrupte kinesiske samfunnet. Nå er jeg kanskje en med litt flere forkunnskaper i og med at jeg har vært mange ganger i Kina og har lest masse kinesisk litteratur. Det kan heller ikke være lett å oversette Mo Yans bøker da han tar utgangspunkt i gammel kinesisk litteratur og muntlig tradisjon. Jeg tror Mo Yan er spennende å lese for de som gjerne vil bli kjent med kinesisk tenkemåte og historie.

Forresten Amy Tan er amerikanerinne, ikke kinesisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei.
Takk for kommentar. Du har helt rett i at jeg mangler (totalt) forkunnskaper, både om Mo og om Kina. Boka ble lest som roman, og det med høye forventninger, ettersom den jo har fått stor oppmerksomhet og strålende omtale.
Vet av erfaring at det kan gi en ekstra dimensjon til en fortelling, når man kjenner omgivelsene i noen grad.
Det gjorde jeg altså ikke her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AjiniakraMarteErikLibraritas vG VoldÅsmund Ådnøyingar hBjørn SturødJeanetteEirin EftevandJulie StensethPär J ThorssonMari Nordø LommelunEivind  VaksvikNizzenDemeterRisRosOgKlagingJostein RøysetTorill Elisabeth RevheimNorahMariaKristin F. JørgensenHarald KBruno BilliaertIdaHildeEster SRosa99Hilde SKjetil Klakegg BergheimSynnøve H HoelRoarMariarJohn LarsenOdd HebækMrGigglesTore OlsenThomas KlakeggTone Maria JonassenEli Hagelund