Den svakeste i serien. Er ca 150 sider for lang etter min mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Jeg synes mysteriekammeret er den svakeste boken i serien.. Den vaaar så langdryyyg. Derimot fangen fra azkaban synes jeg er den desidert beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så enig så enig, ble faktisk litt irritert, påsken hadde nesten vært bedre foruten...hmfr....

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Likte også å se mer av den mørke siden av Harry, men synes samtidig det var for mye av den sutrete siden av ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes Harry endret seg til det verre etter bok fem. Da jeg leste de første bøkene så jeg på ham som en søt og litt naiv gutt som brydde seg veldig om personene rundt seg og gjerne ville hjelpe andre. I bok fem sutrer han ustanselig og er i det hele tatt veldig lite likandes.. Veldig synd, for jeg mistet mye av sympatien for han.

Når det er sagt så er det jo ikke bare den mørke siden av Harry som kom frem, fra bok fem står han jo i mye nærmere kontakt med Voldemort. Det hadde vært rart om han ikke hadde blitt påvirket som han gjorde, så selvom jeg ikke liker det skjønner jeg veldig motvillig at det var en nødvendig del av utviklingen.

Dessuten er det ikke bare endringen i Harrys personlighet som gjør at bok fem er den dårligste etter min mening. Jeg synes den mangler magien som er tilstede i de andre bøkene. Vet ikke hvorfor, men alt er litt mindre mystisk, litt mindre morsomt og litt mindre magisk. Det naive og uskyldige som jeg liker så godt med de første bøkene er liksom erstattet med noe mye mørkere. De er blitt mer voksenbøker enn barnebøker synes jeg. Men ja, jeg vet at det også er en nødvendig utvikling og jeg elsker de siste bøkene også, jeg bare elsker de fire første enda mer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg irriterer meg også litt over at han sutrer, og er litt selvretferdig. Prøver å tenke at det er på grunn av hva han har opplevd i livet, men likevel... Harry er og blir den karakteren jeg liker dårligst i bøkene. Men det får jeg tåle, bøkene er uansett så bra at det ikke gjør så mye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det var også min opplevelse første gang jeg leste den. Men ved de andre gjennomlesningene synes jeg den var bedre, faktisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der er jeg fullstendig uenig. Jeg synes denne er den beste. Men de to siste synes jeg ikke var gode nok, uheldigvis

Godt sagt! (0) Varsle Svar

om bøkene leses i rekkefølge, over tid og følger tenårene(f.eks like mange år som bøker), samt på originalspråk, oppleves etter min mening ingen av bøkene som for lange eller svakere, snarere tvert i mot

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Personlig synes jeg den siste boka er den svakeste i serien. Her kunne man fint ha kuttet kraftig i den første tredjedelen av boka. Og ikke skjønner jeg hvordan de skal klare å lage to filmer ut av dette - det er det etter min mening ikke nok handling til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

er ei sund siden eg har lest de no men kan ikkje huske a eg syntest at noen var dårligere enn de andre... eller dvs. fra 4 og utover er jo de beste spør du meg. Når det kommer til filmene så er eg ikkje serlig til fan meir, det er jo alt for store bøker til å bli filmatisert bra, egentlig kunne vel de siste 4 filmene vert over 3 timer lang for å få med alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste den da jeg hvar 9 år:-)

Husker godt de siste sidene ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, jeg tror ikke Kjetil mente å fjerne de siste 150 sidene ;)

Bok 5 er en modig bok, som er kjempeviktig for Harrys utvikling, og handlingsforløpet forøvrig. Men jeg er enig i at det er den svakeste i serien, og selv Rowling har innrømmet at den burde ha vært kortere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi. Skjønner ikke hvordan noen kan mene at Føniksordenen er den svakeste i serien. Nå er det et par år siden jeg leste gjennom serien sist, men husker denne som veldig bra. Syns Halvblodsprinsen er svakere da, hvis man i det hele tatt kan si det om noen av bøkene, for i den skjedde det ganske lite før siste del. Joda, man får jo vite endel om Voldemort, men kjempespennende er den jo ikke. Bortsett fra slutten da, som nevnt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sier meg enig i dette! De er alle litt svakere etter de tre første, men føniksordenen fokuserer på mye jeg synes er ganske fine aspekter ved Harry Potter-serien, nemlig humor, og hvordan Harry og de andre rundt ham utvikler seg som mennesker! Noe syveren har gitt avkall på til fordel for deprimerende syting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjueren er også etter min mening den svakeste...men jeg må nok innrømme at jeg setter femmeren som en toer på "dårligste" listen. Trodde imidlertid jeg syns den var dårligere enn den faktisk var da jeg leste gjennom hele serien for en drøy måned tid siden, selv om jeg fortsatt mener hele starten på boka er alt for lang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg, Caroline! Jeg syns Føniksordenen er en av de beste i serien, jeg. Halvblodprinsen sleit jeg meg litt igjennom faktisk. Syns ikke den har samme drivkraften som flesteparten av de andre bøkene har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker også veldig godt OotP. Noen nevnte at Rowling selv sier den kanskje er litt lang, men hun fortsetter med å si at hun vil utfordre hvem som helst til å si hvor det skal kuttes. Boken ble så lang bl.a. fordi hun må introdusere så mange nye steder. Harry reiser en del frem og tilbake, og dette må jo også beskrives.

Noen har også reagert på Harrys dårlige humør (morsomt beskrevet som Capslock!Harry), men jeg synes dette også er veldig forståelig sett utfra hans alder og situasjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å beskrive noen av bøkene som dårligere enn andre kan jeg ikke få meg til å gjøre. Deler av bøkene er kanskje mindre spennende, men likevel ville jeg ikke ha forandret dem for alt i verden. Hver bok, og hver side, har sin betydning for resten av serien. Det er tross alt alle de kjedelige hverdagene som skaper livet, og i dette tilfellet bøkene. Som med pusslespill er det deler som er kjedeligere å sette sammen andre, men bildet ville likevel blitt helt anderledes, og veldig feil, om en hadde bestemst seg for å la himmlen være. Jeg har lest bøkene flere ganger nå og det jeg liker best er faktisk overskuddssidene. Disse sidene der det ikke skjer noen ting og der krakterene egentlig bare tumler rundt seg selv og sine egne tanker. Selv "Gutten som overlevde" trenger å få være noe annet enn en godhjertet guttunge en gang iblant. Igjen viser dette at det ofte ikke er bokens handling, velskrevnhet eller drivkraft som er avgjørende for hvor godt den blir likt, men når og hvor den leses.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl