Neil Gaiman er langt på vei til å bli min nye favoritt forfatter. "Neverwhere" er den tredje boka jeg har lest av denne forfatteren, og jeg har elsket hver eneste en av dem. Men Neverwhere er min favoritt så langt! Gaiman har skapt en utrolig verden, og beskriver karakterene i boka si så levende at det er nesten så de kommer ut fra sidene. Har også funnet ut at det lønner seg å lese Neil Gaiman`s bøker på engelske...den fantastiske tørre humoren hans har en tendens til å bli borte i de norske oversettelsene. Men dette er en fantastisk bok, og jeg skulle ønske jeg fortsatt hadde til gode å lese den for første gang!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

American Gods var första boken jag läste av Gaiman och jag var fast från sida 1. Det blev snabbt fler och han är nu min absoluta favoritförfattare. Jag bodde i England i sju år, varav sex år i London, och Neverwhere blev som en "hemma" bok med alla fantastiska förklaringar till varför Londons t-bane stationer heter det de heter. Jag älskar den boken kort och gott! Stardust är en helt fantastisk kärlekshistoria, och det gör det inte sämre att han byggt en karaktär i boken av Tori Amos (min favoritartist och det var hennes konstanta referenser till Neil i sina sångtexter som fick mig att köpa American Gods till att börja med) :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som er bra med Neverwhere er at boka er berre ein av måtane Gaiman fortel denne historia - få takk i høyrespelet frå BBC4 i 2013 (litt kaotisk, men det funkar - særleg når du kan historien) med mellom andre James McAvoy og Benedict Cumberbatch (jepp, Sherlock sjølv) eller BBC-serien frå 1996. "Herleg" 90-tals, men i god Gaiman-stil (myyyykje betre enn filmatiseringa av Stardust frå tidleg 2000-tal).
Eg er òg på Gaiman-køyret, som du kan merka. Neverwhere i tre ulike versjonar i løpet av hausten, og no er det The Graveyard Book (forfattaren sjølv les - og han les godt!). Eg har lese Stardust før eit par gonger, og Good Omens ventar i bokhylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste nylig Havet i enden av veien. Må innrømme at jeg ikke ble helt hekta. Fantasifull, magisk, barnlig og fin, absolutt, men den var ikke slik at jeg lengtet tilbake til den når jeg ikke leste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som jeg har påpekt opptil flere ganger her, er jeg en stooor fan av Gaiman! Men akkurat "Havet ved enden av veien" har jeg ikke blitt fristet til å lese...har lest omtale av den, men den har ikke virket som en bok etter min smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også stor fan av Gaiman, og har lest nesten alt av ham. Sandman ruver som den største favoritten, med Neverwhere på en god 2. plass. Men det var før Ocean at the end of the lane kom ut i fjor, nå er den definitivt min favoritt blant romanene hans. Den er nydelig på så mange plan. Gi den en sjanse, og les den på engelsk. Jeg tror ikke du vil angre, i og med at du er så stor fan av Gaiman. Ocean er en bok jeg plukker frem fra hukommelsen gang på gang, og vil garantert lese den igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler deg å høre den på lydbok, Neil Gaiman leser selv og han gjør en fantastisk jobb. Jeg er ikke glad i "urban-fantasy", men falt pladask for denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er heller ikke glad i urban-fantasy, men, akkurat som du, falt jeg pladask for denne. Er heller ikke noe stor fan av lydbøker, men dette hørtes ut som noe jeg bare ikke kan gå glipp av! Tusen takk for kjempe godt tips maybelle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jajaja! Hadde jeg ikke fått ektemannen min hadde jeg tvert lagt meg etter Neil Gaiman! :) Neverwhere er bare en helt utrolig fantastisk verden av en bok! Hvilke to andre av bøkene hans har du lest? Hvis ikke American Gods er blant dem anbefaler jeg den på det sterkeste. Den er så kompleks og absurd og.....vanvittig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe..helt enig med deg! Jeg har lest American Gods (som jeg også likte veldig godt..den er..annerledes og vanvittig) og Stardust.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsa