Det høres jo unektelig litt kjent ut dette her. Hvor mange bøker har jeg ikke allerede lest som handler om en eller annen hemmelighet fra fortiden, som én spesiell mann har evner til å klare å løse, men han blir motarbeidet både av skurker og politi?( Og jeg lar meg aldri slutte å irritere av at totalt uskyldige mennesker lyver og rømmer fra politiet – ville de ha gjort det i virkeligheten?)
Så jeg innrømmer at jeg var ganske forutinntatt da jeg startet på denne boka, og hadde både Dan Brown- og Tom Egeland-kopi i bakhodet.

Men boken overrasker med å være utrolig spennende, velskrevet og gjennomtenkt. Det blir ikke den klisjeen og etterligningen jeg var redd for at det kunne være. Dette er en type historier som virkelig kan nagle en leser til sidene hvis forfatteren bare skriver spennende og interessant nok. Og det synes jeg Vidar Sundstøl gjør i denne boka.

Vi veksler mellom nåtid og jakten på sannheten om Alexander den stores grav og Clives flukt fra politiet og skurkene, (som vi aldri med sikkerhet vet hvem egentlig er), og tiden fra da faren forsvant. For samtidig med at Clive forsøker å nøste opp i mysteriet om graven, innser han også at dette har en direkte sammenheng med farens forsvinning, og at han kanskje vil være i stand til å løse også dette mysteriet.

Dette er den første boken jeg har lest av denne forfatteren, men den gjorde at jeg nå kommer til å oppdatere meg på hans forfatterskap, for Sundstøl kan å skrive bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Kan virkelig anbefale Minnesotatrilogien. Blir dratt inn i en spennende historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KJane Foss Haugeningar hReidun SvensliErlend Rødal VikhagenHeidiThomas KihlmanTorill Elisabeth RevheimEileen BørresenMalinEgil StangelandBjørg  FrøysaaTherese HolmSynnøve H HoelHegeritaolineKikkan HaugenIngunn SRalingsformidlerneMonaBLMarit HåverstadSol SkipnesHilde SEmil ChristiansenPia Lise SelnesRandiARufsetufsaJarmo LarsenHildaVigdis VoldTine SundalHeidiBjørg L.TanteMamieReadninggirl20Marianne  SkageSiljeLibraritas vIvar SandMonica Carlsen