Og plutselig var førjulshelga her! Er det bare jeg som ble overrasket av at den kom så fort?
Julen skal feires i julehuset/barndomshjemmet så jeg er veldig avslappet når det gjelder stressvask og julepynt, allikevel lurer jeg på hvor adventstiden ble av.

Denne helgen skal jeg bare slappe av og lade opp til jula, og hva er mer perfekt enn å gjøre det med bøker. Jeg begynner med Outlaw av Troy Mason, dette håper jeg er en spennende biker-historie. I min jakt på en "Sons of Anarchy" lignende bok har jeg kommet over en god del bøker som ligner mer på "Fifty shades" enn jeg liker, denne tror jeg er mer det jeg er ute etter. Forhåpentligvis er den spennende nok til at jeg også rekker å lese en bok for å få på plass julestemningen. Planen er å gjenlese A Christmas Carol av Charles Dickens før jeg drar hjem og feirer jul.

Hva leser du denne førjulshelgen?

Ønsker alle bokelskere en god helg, god advent og god jul!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Ønsker deg ei riktig god jul! Det høres ut som en god plan å lese A Christmas Carol for å komme i julestemning.

Jeg har akkurat lest Levi Henriksens nyskrevne jule-novelle Snø vil falle i "Uke-Adressa". Liker godt måten han skriver på om de som ikke er blant de mest vellykkede i samfunnet:
Det er ikke det at jeg ikke har forsøkt å bli noe annet, men jeg har aldri vært flink til å lære meg ting fra ei bok. På faren vår sin tid var det å være selvlært smått en hedersbetegnelse i bygda, nå er det noe som blir brukt om menn som mangler retning på livet sitt. Det eneste stedet man har bruk for folk som meg i dag, er i alle realityshowene som fjernsynskanalene er fulle av, men jeg har alltid ment at virkeligheten gjør seg bedre de aller fleste andre steder enn på TV.
De jobbene jeg har hatt, er slike som gjerne ender opp med å bli sendt ut av landet.

Ellers leste jeg ut Vårofferet av Lars Mytting i formiddag. Skrivestilen og miljøet minner meg litt om Levi Henriksen, og boka var veldig bra!

Og nå må lesinga vike for litt juleforberedelser ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser 'The Historian' av Elisabeth Kostova. Smånifs, lang og flott.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg held framleis på med Barfotdronningen som eg starta på i byrjinga av denne månaden. Boka er (for) lang - lydbokversjonen varer i over 26 timar.
Les også i Levi Henriksen si fine julenovellesamling Bare mjuke pakker under treet og den nyaste i Knut Faldbakken sin krimserie om Jonfinn Valmann; Turisten.

Ønskjer deg og alle andre ei riktig fin og fredfull jul!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sliter meg gjennom Sebastian Faulks' "A week in December". Har nå, midtveis i boka, begynt å skanne raskt over sidene om finansmannen John Veals. Jeg orker ikke lese alle uforståelige beskrivelser av finanstransaksjoner....men så vil jeg gjerne vite hvordan det går med noen av de andre personene i boka, så jeg skal lese den ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Adventstida har gått utrolig fort i år. Etter en litt langtekkelig flytur i går med flere forsinkelser er jeg endelig hjemme hos foreldrene mine. Det skal bli riktig så deilig med en rolig jul med familien i år. I dag har jeg lest ut Der elvene møtes av Joan Medlicott. Neste bok på listen nå er Magiske øyeblikk av Nora Roberts. Håper det blir mange lesestunder i løpet av juleferien.

Ønsker dere alle en riktig god jul!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Endeleg, endeleg kom eg heim til mamma og pappa og jul. Det er ikkje det at desember er lang, men her heima er det so mykje lettare å legga av seg dårleg samvit og alt som burde-burde vore gjort, og istadenfor rydda i gamle skuffer, laga julesnop og lesa faktiske bøker att! I haust har det blitt lite av det, hadde det ikkje vore for lydbøker ville leselista mi vore dyster. Heldigvis er det lite anna ein kan gjera på buss og til fots, so eg har lytta iherdig. Men no les eg att!
Eg har med meg litt diverse heim til jul (strengt utvalt, må vita), men den eg byrja på fyrst er Neverwhere av Neil Gaiman. Eg høyrte BBC sitt høyrespel av den før i haust, og berre måtte lesa ho. Og eg stortrivst i selskap med Richard og Door og alle dei mystiske menneska i London Below. På lydbok, når julemusikken tek overhand og eg treng noko anna, har eg The Time-Travelers Wife av Audrey Niffenegger. Eg har berre att omlag ein time, og sparar...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med Lasso rundt fru Luna igår, og jeg planlegger å lese første bind av På sporet av den tapte tid, før jeg begynner på Middlemarch. Det er bare regn og vind her i Ålesund, så jeg satser på å få lest ganske mye i julen.. God jul!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig kommet skikkelig igang med Politi av Jo Nesbø, og skamkoser meg!! Harry Hole er tilbake! :) :) Og så leser jeg bok nr 5 i True Blood, og Anne+Jørgen er sant av Vigdis Hjort(eller, hører datteren min leser den, og det var favotittbok nr 1 da jeg var lita)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I årsskiftet leste jeg De elendige av Victor Hugo. Nå har jeg tatt juleferie og i dette årsskiftet leser jeg Middlemarch av George Eliot. Året ble fint og hektisk med lite lesing, men føler at Hugo i starten gjorde det til et rikt leseår likevel. Nå vet jeg ikke om det kommende året blir like hektisk, men tror uansett jeg med Middlemarch har gitt det en veldig god start. Så takk til Kjell og lesesirkelen!

Og siden det er juleferie fikk jeg lyst til å komme med en ikke- boklig betraktning:

Jeg er en juleelsker. Jeg tar fram den gamle krybba i plast som jeg fikk av Mormor på 1980- tallet, som aldri har vært pen, men som jeg beundret veldig som barn og som alltid får en hedersplass i hjemmet. Litt lei er jeg av alle blaserte flottenfeiere som i aviser og radio bare må holde seg for nesen og understreke at de ikke lar seg "knekke" av julekosen. Som om en slik distanse får de til å framstå som mindre naive og mer kultiverte. Syt og klag om at alle har alt, at en helst vil rømme vekk og at det er så lange køer på kjøpesentrene. Den beste jula foregår ikke der (!) og mange av beskrivelsene av jul i mediene kjenner ikke jeg meg igjen i. Da regner jeg med at det er en del andre som heller ikke gjør det. Og at det fortsatt er unger som får det de ønsker seg mest i hele verden akkurat denne julaften og at det fortsatt er de som ikke gjør det. At det er mange gode juleopplevelser, mange som ikke er gode og mange som gjør noe for andre i jula. Jeg er av de som synes vi skal omfavne jula og gjøre den til en best mulig opplevelse for de vi møter og oss selv. Det er potensielt en tid for å tenke litt på året som har gått og det som kommer, få noen fine øyeblikk sammen med andre og kanskje komme seg litt ut i frisk luft. Eller kanskje noe helt annet....

Så riktig god jul til alle fra meg også :)

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg er veldig enig med deg.... Også lei av alle som i sosiale medier foraktelig snakker om hvordan folk stresser med å kjøpe mer gaver til folk som har alt, drive hysterisk husvask og få til et perfekt pyntet hus. Selv ligger de liksom på sofaen med rødvinen og stresser ikke.
Jeg tror ikke de fleste stresser vettet av seg med å lage jul, jeg. Noen, kanskje...
Men å forberede seg til jul med å vaske litt og rydde ordentlig (noe som skjer sjelden her i huset), kjøpe gaver til familien og noen venner (liten familie, så det blir ikke så mye), få tak i et passe skjeivt juletre (bør være litt glissent på ene sida så det kan settes inntil veggen og ikke ta for stor plass) og pynte med julepynten som er samlet opp gjennom livet - det synes jeg er veldig koselig!!! Jeg blir litt sliten av juleforakten.
Men når det er sagt, ser jeg at mye av den kommer fra mennesker jeg vet har dårlige minner fra barndommen, og sikkert dårlige juleminner. Dermed oppfatter de nok jula mye som en overfladisk tid for å vise fram en flott fasade, mens man dekker over vonde ting og konflikt. For meg som er så ufattelig heldig å ha gode minner fra barndommens jul, bringer jo jula bare gode assosiasjoner....men det er nok viktig å innse at det slett ikke gjelder alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

VELDIG godt sagt! Og jeg klarer ikke å forstå det materialistiske og gale i at vi én gang i året kjøper gaver til andre og gjør vårt beste for å skape hygge for dem!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser ei lita julegavebok fra Hamsun-Selskapet:

Wenche Torrissen og Nils M. Knutsen (red.):
Dikt til Knut Hamsun

Har Planer om å lese Familien på Gilje av Jonas Lie.
Første kapittel gir i alle fall julestemning.

Ut på tur.
Ikke sur:
Sola snur.
(kl. 18.11)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen fortsetter jeg på Casanova-mysteriet på lydbok - krim av Øystein Wiik med drama, kultur og lidenskap. Den er i en helt annen ende av krimskalaen enn feks Jørn Lier Horst, men absolutt underholdende. Fortsetter også på søte Sanger fra Willow Frost, nummer to fra forfatteren av Hotellet på hjørnet av bitter og søt, og Havet i enden av veien, Neil Gaiman

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter lang tid med dårlig form og minimalt med lesing har jeg nå endelig kommet godt i gang med Jo Nesbø`s "Politi".
Håper på endel timer med denne i helga :)
I jula har jeg planer om å lese "Bare mjuke pakker" av Levi Henriksen. Håper også på noen skikkelige godbiter under juletreet og mange timer med lesing :)

Ønsker alle en riktig god jul!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takka vere uvanleg hektiske dagar både på jobb og i heimen, har det vore svært lite tid til bøkene dei siste dagane......Har såvidt vore innom Tsotsie og håper å kunne fordjupe meg i den no som juleferien er ein realitet.
Om eg får meir tid innimellom tradisjonelle juleførebuingar, så skal eg verkeleg gå i gang med Frihet av Jonathan Franzen som skal diskuterast i lesesirkel tidleg på nyåret. For meg blir det repetisjon, men er ok det, for ikkje å seie heilt nødvendig! :-)
Ellers så ser eg virkelig fram til å starte på å lese Middlemarch saman med fleire her inne.

Vil ynskje både deg og alle andre Bokelskere ei God Jul!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg en bok jeg har lest før,nemlig,Vi sees morgen av Tore Renberg:-) synes det var en spennende og fengende bok:-), ellers håper jeg at det ligger noe spennende leselektyre under juletreet:-),er stort sett ferdig til jul.stresser ikke,tar det som det kommer:-) Jul blir det uansett.
God Jul til alle bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Gøsta Berlings saga av Selma Lagerløf.
Koser meg, den passer godt nå som det snart er jul.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ikke fullført en eneste bok på fjorten dager, for har slitt med alvorlig dårlig leselyst, men har lest både litt i går kveld og i dag, så håper at leselysten er på vei tilbake. Jeg blir så apatisk når leselysten forsvinner, så håper det ikke skjer igjen.

I helga har jeg planer om å bli ferdig med Gi meg en scene! Norsk blogghistorie av Kristian A. Bjørkelo, og lese videre i Frimurernes hemmeligheter av Roger Karsten Aase.

Og hvis jeg blir ferdig med boka Gi meg en scene!, helst i dag siden jeg ikke har mange sider igjen, skal jeg begynne på Arven av Alyson Noël.

Har inderlig ikke lyst på jul i år. Er ikke i humør og har ikke julestemning i det hele tatt så håper jula går fort over:)

Uansett, god jul til alle dere som gleder dere til denne høytiden:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det forklarer "fraværet" ditt fra bokelskere. Har blitt vant til de ukentlige oppdateringene dine :-)
Leselysten min har akkurat kommet tilbake etter en lengre periode, så jeg kjenner meg igjen i det.

Da håper jeg du også får en jul som går fort :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, det stemmer det. Er ganske trofast til å delta i dine lesehelg-innlegg, men de to siste ukene har jeg holdt på med de samme bøkene, så tenkte å spare dere for å gjenta meg selv til det kjedsommelige.

Men kan ha en liten oppdatering nå: Leste faktisk ut boka: Gi meg en scene! av Kristian A Bjørkelo. Ble ferdig med den i går (første gasng jeg har fullført en bok på to uker), og jeg holder fremdeles på med Frimurernes hemmeligheter av Roger Karsten Aase (en evighetsbok. Bokka består jo nesten ikke av annet enn ritualer:)

Men da jeg ble ferdig med Gi meg en scene! i går kveld, begynte jeg så smått på ungomsfantasy boka: Arven av Alyson Noël. Godt å begynne med noe nytt mår man har strevd med samme bøker i over lengre tid.

Ellers har jeg faktisk skaffet meg et puslespill. Jeg er som sagt fremdeles 100% sykmeldt og alltid spøkt om å skaffe meg et puslespill siden jeg har så godt tid og strever med å kvele en hel dag. Og det har jeg nå ironisk nok gjort. Har sakkfet meg et puslespill på 1000 biter med motiv av Eiffeltårnet. Det var et tilfeldig valg. Jeg har ingen forhold til Eiffeltårnet eller Paris generelt. Jeg er ingen romantisk person, men ville begynne med et puslespill som hadde et ryddig og rent motiv å se etter. Og jeg er et stykke på vei og jeg skal ikke gi meg uansett hvor lang tid det tar:) Noe må jo jeg også finne på og puslespill har vært kjekt å ha i disse to ukene da leselysten var totalt fraværende. Jeg orket ikke å se på en bok en gang og har aldri følt meg så apatisk for lesing er en av de trofaste hobbyene jeg har hatt i mitt liv. Men i går da jeg fullførte en bok igjen etter to uker , håper jeg at leselysten er på vei tilbake:)

Og jeg skal prøve å være mer aktiv her inne på bokelskere.no igjen og prøve å la være å syte så mye:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har plukket ut en bok på biblioteket som jeg ikke vet noe om. Det er Jeffrey Eugenides som har skrevet den, og den heter "Formål ekteskap". Jeg trenger noe litt lett og fengende, og jeg gir den en sjanse. Og så har en masteroppgave dumpet ned i fanget mitt og den gleder jeg meg til å lese! Det tar jo en stund fra slikt er under bearbeidelse til det blir tilgjengelig, men når denne blir "allmenn" vil jeg anbefale den. Hva mer? Jeg tror juletre, gå en tur i teater, spise grøt med familie, sove litt ekstra.... Det blir en hyggelig lang helg :)

God jul til alle :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les Eugenides på denne tida i fjor, og sleit meg gjennom den til å byrja med, heilt til den fenga. Synes tittelen er misvisande då, både på norsk og engelsk. Fortel kva du synes når du nærmar deg slutten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ferdig. Jeg er så enig i dette med tittelen. Jeg likte spesielt at de tre personene fikk så ulike blikk på hendelser, det gjorde det troverdig. Likte også detaljene rundt gjærsoppforsking og bibelstudier og det hele :) alt i alt en bra bok. Hvilken tittel ville du gitt boken? Jeg tror jeg ville kalt den "På vei til noe annet" eller "Veien svinger brått" eller ... hmmm , sannelig om jeg vet. "Studier i livet(s gang" :) .

Bra fortelling om tre forskjellige mennesker synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint du likte ho! Eg trur eg tok ein for lang pause i midten til å verkeleg bli godt kjend med karakterane, men det gav meirsmak i Eugenides sin forfattarskap.
Kva eg ville kalt ho? Å, det var eit godt spørsmål. Eg trur du er inne på noko når du tek med "studiar" i tittelen, for det er jo ganske sentralt. Men tittelen på ei sopass spesiell bok bør ikkje vera for generell, heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To tredjedeler inn i boka skjønner jeg hva du mener med at tittelen er misvisende. Kanskje vi skal døpe den om? :)

Jeg er ikke i slutten av den ennå, men så langt like jeg den ganske godt. Godt nok til å lese den ut i hvert fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja tittelen er litt underlig, men jeg antar den peker på tematikken i masteroppgaven som skal skrives? Og muligens til det som skjer parallelt i livet hennes? Hm, det vil altså tiden vise. Foreløpig liker jeg den, så lenge den ikke tipper over i det sentimentale :)

Jeg skal melde fra inntrykket når jeg er ferdig med den :)
God jul så lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jula nærmer seg nok fortere for hvert år som går føler jeg. Jeg ser at mange leser eller skal lese A Christmas Carol og det holder jeg også på med.Nesten ferdig ,det er fin historie rundt juletider og noen av filmene er også ganske vellykka :)Håper alle har fin helg og jul :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt Harry Potter and the Goblet of Fire, men jeg blir nok ferdig med den i helga. Da kan det tenkes at jeg leser A Christmas Carol, for jeg har den i bokhylla et sted :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja,endelig solsnu. Jeg leser Drep ikke en sangfugl av Harper Lee nå og så har jeg Frobenius Den sjenerte pornografen liggende. Reiser på julebesøk i morgen og blir til 2.juledag uten nettilgang, så jeg benytter anledningen til å ønske deg og alle andre her inne en God Jul.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Av en eller annen merkelig grunn har tiden frem til jul gått fort inni meg også. Jeg er ikke noe glad i denne måneden, så den pleier aldri å fly avgårde, hadde gått i hi hvis jeg kunne. Men nå er det snart bare en uke igjen av året, og sola har snudd, herlig!

Jeg har såvidt begynt på "A Christmas Carol", første gangen for meg. Så har begynt å snuse litt på "Middlemarch", spent på den. Ved siden av leser jeg Lee Childs "Die Trying", en Jack Reacher-roman.

En riktig god jul til alle fra meg også!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er mange som har det som deg denne måneden, det er viktig å huske på oppi alt styret om hvor hyggelig alt skal være. Uansett om det er julen, stresset eller mørket man ikke liker så går det heldigvis over. Da håper jeg den siste uken går like fort for deg som resten av måneden har gjort. :-)

Middlemarch er jeg spent på og, men jeg prøver å holde meg unna fram til nyttår hvertfall. Med teflonhjerne er det viktig å ha handlingen friskt i minne til diskusjonene :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er også overasket over hvor fort julen kom! Ellers unngår vi mest mulig julestress og våre to små gleder seg naturligvis til juleaften. Jeg lytter fremdeles til "The Goldfinch" av Donna Tartt og nyter det virkelig. Som jeg skrev på forrige helgetråd (da jeg omtalte den litt), så er denne romanen fantastisk god og seiler opp som en av mine favorittromaner som skal leses igjen siden. Jeg gruer meg til at de over 32 timene med opplesning vil være over i løpet av helgen.
Etter det så tror jeg at jeg prøver å lytte til Timur Vermes sin pussige og mye omtalte roman "Er ist wieder da" ("Han er her igjen"). Det blir i såfall en utfordring å lytte til den på originalspråket, så vi får se :-)

Ha en fin helg alle sammen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er imponerende at du i det hele tatt prøver! Som tidligere tysk-elev gjennom 3 år er det pinlig hvor lite tysk jeg husker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, takk for det, du :-) Jeg liker språklige utfordringer en gang i blant. Apropos hva man husker av "skoletysken" (4 år her - og det er en stund siden...): på en tur til Berlin for to år siden oppdaget jeg at mye mer enn jeg trodde "satt". Vanskeligheten besto i å selv snakke. Forstå andre som snakket var ganske greit. Denne erfaringen regner jeg med mange har gjort seg i etterkant av "skoletysken". Det gjenstår dog å se om jeg får til å lytte til denne romanen på tysk.

At jeg prøver Timur Vermes' "Er ist wieder da" som første tyske lydbok jeg hører, skyldes min nysgjerrighet ift anmeldelser og debatt romanen har skapt. Oppleserstemmen er dessuten (van)vittig nær Hitler sin - den stemmen vi kjenner fra de historiske talene (messende, diktatorisk, selvforherligende og forrykt?) Det handler jo liksom om Hitler som har våknet opp igjen i dagens Berlin...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er helga der sola snur
Og eg pakkar bagasjen til jule-tur:
Ein halvferdig krimroman – Drømmeløs
Og Kafka’s Prosessen – for seriøs?
Som motvekt Grevinnen og Hovmesteren
Og Turen med Charley til heimvegen igjen

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og takk og lov for at sola endelig snur! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaGunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.