"1001 natt", Vetle Lid Larsen
Norske slaver i Afrika du liksom? Akkurat ja - ja akkurat. Det er akkurat det denne flotte boka handler om. Forfatteren har gjort et fantastisk arbeid med å følge bølgeskvulpen og fornedringen til to av de mange tusen norske menn som ble tatt til slaver i Alger. Han skildrer vekselvis livet til slavene som er i fangenskap og livet på båtene, og med sin forfatterstemme i nåtid om sin etterforskning og innhenting av spor og dokumentasjon inn i mellom, på en sånn måte at jeg fikk et bilde av Tore på sporet på innsiden.
Kjempebra bok om en del av norsk og afrikansk historie som var ukjent meg - og sikkert for mange andre også.
Hvordan det gikk til slutt finner dere ut ved å lese denne kjempegode boka. Imponert.
Bra julegavetips.
På mandag kommer han til Trondheim folkebibliotek for å snakke om den. Gleder meg, og er stolt av å bo i et land som lar oss låne en så ny bok gratis gjennom eBokBib.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 3 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg har akkurat lest ferdig denne boka, og er enig i at det er en veldig god historisk roman.

Faktisk vil jeg si at den er et godt eksempel på hvordan en historisk roman bør skrives. Lid Larsen gjør det klart og tydelig hva som er historiske fakta og hva som er hans egen dramatisering/diktning.

Jeg synes også passasjene der han fletter inn sin egen leiting etter svar funker bra. Oppstykkinga kan kanskje virke irriterende for enkelte, men jeg synes den faktisk er med på å gjøre boka mer spennende, i tillegg til at den gjør Lid Larsens fortelling mer etterrettelig.

Jeg mener ikke nødvendigvis at alle som skriver historiske romaner nødvendigvis må flette inn sin egen researchprosess i selve teksten, men jeg synes det bør være et ideal at det kommer klart fram hva som er fakta og hva som er fiksjon.

Det eneste som skjemmer denne boka, er noen enkle språklige feil og skjønnhetsflekker som forlaget burde ha luka bort, og at ordlista til slutt i boka kunne vært enda mer omfattende. All honnør til Lid Larsen for ei spennende og lærerik bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er veldig enig med deg. Komposisjonen av boka gjør boka skikkelig god, litt grensesprengende for meg.
Hvis du savner mer info om prosjektet gå inn på http://www.vetlelidlarssen.no, og klikk på noter om....Her har han lagt ut bakgrunnsmaterialet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl