Jeg hadde store forhåpninger til denne boken, ut fra et fengende plot som foregår på en spennende lokasjon. Boken har også fått gode omtaler. Jeg likte boken godt, men det er et par ting som gjorde at den ikke helt nådde opp til terningkast 5. Jeg har valgt å gi denne boke terningkast 4, men det er en sterk firer.

Forfatteren skildrer omgivelsene i sør-afrika på en flott og levende måte, noe som selvsagt er et viktig element for å sette stemningen, men det ender tidvis opp med å bli litt for mye. Hvor jeg i starten av boken følte jeg enkelte skildringer kunne vært skrevet av Ari Behn, følte jeg senere i boken at beskrivelsene av omgivelsene tidvis tok for mye fokus. Skildringene av fattigdommen, raseforskjellene, makt-fordelingene osv. er derimot glimrende.

Forfatteren tar også høyde for at man kjenner sør-afrika samfunnsmessig og de forskjellige politiske grupperingene fra før. Man snakker f.eks. også om fargede og svarte, uten å gå inn på hva forskjellen innebærer. Fenomenet Townships omtales mange ganger, uten en forklaring på hva det er. Dette er bare et par eksempler av mange. For å få flyt i boka endte jeg med å måtte google flere ting, selv om jeg på forhånd følte meg kunne litt om temaet.

Utenom dette var historien fengende, spennende og tidvis grotesk. Jeg velger å omtale grotesk på en positiv måte, da disse partiene også var svært spennende og passet godt inn.

Jeg vil absolutt anbefale å lese boka, men innstill deg på å google de tingene du ikke vet hva er så tidlig som mulig. Det hjelper ikke å hoppe over, for de ordene kommer til å gå igjen gjennom boka. Da lærer du i tillegg mer om Sør-afrika under apartheid styret osv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er helt enig med baade beskrivelse og karakter. Boka gir baade et ansikt og en beskrivelse av den volden man finner i Soer-Afrika. Det ser meget fint ut paa utsiden, jamfoer Water Front og de hvite bydeler, men kom inn i de svarte omraadene saa er vold og kriminalitet verre enn noen gang

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.