Det andre bindet om folket på Finnskogen fenger minst like mye som det første! På Mostamägg hos Lina og Taneli, går alt godt, men kan lykken vare? Gamle Kaisa værer fare for mer enn en av finnene.

Flere personer innlemmes i historien og tar også leseren med til Christiania og Slaveriet der fangene hogger stein til Universitetet.

Les folkens! LES!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg leser disse nå, har begynt på den tredje boka - og det var ikke rette bok å lese i offentligheten, for her kommer tårene.

Jeg liker godt måten Britt Karin Larsen skriver på, selv om hun bruker to triks som virker litt irriterende i begynnelsen. Det ene trikset er måten hun innleder kapitlene på: "Det kom en mann gående gjennom skogen...". "Det sitter en kvinne og et barn ved røykovnen..." Selv om det er hovedpersoner i historien, ser hun dem alltid utenfra.
Det andre trikset er alle spørsmålene. "Når en bor ved en langsomt flytende elv, får en ikke ro fra elva da?"
Etter hvert er jeg blitt vant til det.

Hun skriver korte kapitler, hun drar verken handling eller beskrivelser ut. Likevel blir det ikke distansert og fjernt, det hun skriver, men nært og hardt og beskt og sterkt og levende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ferdig med nr. 3 og stuper inn i firer`n, og tårene sprengte godt på i nr. 3 ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone HKirsten LundTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn S