Jeg husker en samtale jeg hadde med paps'n til noen jeg kjenner, før jeg leste The Forever War: "so what's this book about, old man?" ... "a war that goes on forever" ... "sounds awesome". Det er jo selvsagt mer enn bare det. Se for deg for eks. Vietnam-krigen, bare at den foregår i verdensrommet over laaaang tid.

Forfatterens egne opplevelser fra krigen kommer tydelig frem med ekstreme detaljer og følelser i kampens hete jeg aldri kunne ha forestilt meg. Man får sympati med de ufrivillige deltakerne i en futuristisk krig som tar sted over noen år på en fjern planet mens jorda eldes hundrevis av år. Alt de har er hverandre og må for lengst glemme tilværelsen som de kjente så godt før. Haldeman greide også i William Mandella å lage en utrolig fascinerende og minneverdig hovedperson. Selv om dette er science-fiction så er det en anti-krigsbok som jeg tror hadde passet de fleste.

Det ryktes at Ridley Scott skal lage en film basert på boka som visstnok skal komme ut neste år. Hvis han gjør tingene sine riktig, som han jo har gjort før med blant annet Blade Runner, så har jeg stor tro på at det fort kan bli en sci-fi klassiker på filmlerretet på samme måte som den allerede er i bokformat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg G