Jeg kjente ikke til Halldór Laxness før jeg var på Island i høst, og fikk beskjed om at skulle jeg lese én islandsk bok, så måtte det bli denne. Jeg har brukt lang tid på den, den var tung å komme i gang med, men den var likevel helt fantastisk. Jeg tror det var en fordel å ha vært rundt på Island, slik at jeg kunne se for meg landskapet, bygningene og menneskene, men om du har vært der eller ei, jeg kan anbefale denne boka på det varmeste.
Den er mørk, dyster, tung og frustrerende, men også morsom, realistisk, varm - og selv om Bjartur av Summerhouses er en hardhaus som kun bryr seg om sauer og sin egen selvstendighet, så smelter han hjertet ditt til slutt.
Halldor Laxness fikk Nobels litteraturpris i 1955.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Denne er oversatt til norsk med tittelen Sin egen herre. Makeløs elendighetsskildring! Og jeg er enig med deg: Man får en slags godhet for Bjartur etter hvert, trass i staheten og de tafatte forsøkene på å vise følelser for andre mennesker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare en ting å si: et fantastisk land :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria Jonassen