Å bedømme en bok som har preget populærkulturen i to århundrer kan virke som en unødvendig øvelse. Jeg har allikevel gjort et forsøk i bloggen min.

Den store overraskelsen for meg var at jeg på forhånd trodde jeg kjente historien ganske godt, men satt allikevel igjen med et helt annet inntrykk etter å ha lest boka. Det er flere steder i historien hvor handlingen i filmene er annerledes enn boka, men den største forskjellen for meg er at der hvor filmene har et relativt grovskåret og om mulig maskulint preg, legger boka vekt på naturopplevelser, filosofi, vennskap og følelser.

Rent språklig er også boka annerledes enn jeg forestilte meg. I all hovedsak er fortellingen skrevet med lange, utbroderte setninger og stor ordrikdom. Mange elsker denne formen for litteraturlyrikk, men selv er jeg litt reservert. Jeg sliter litt med å holde tråden. Særlig når jeg leser på engelsk og jeg stadig må slå opp enkeltord. Kunne lagd en ganske lang liste over ord og utrykk jeg aldri har hørt før.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila