Å bedømme en bok som har preget populærkulturen i to århundrer kan virke som en unødvendig øvelse. Jeg har allikevel gjort et forsøk i bloggen min.

Den store overraskelsen for meg var at jeg på forhånd trodde jeg kjente historien ganske godt, men satt allikevel igjen med et helt annet inntrykk etter å ha lest boka. Det er flere steder i historien hvor handlingen i filmene er annerledes enn boka, men den største forskjellen for meg er at der hvor filmene har et relativt grovskåret og om mulig maskulint preg, legger boka vekt på naturopplevelser, filosofi, vennskap og følelser.

Rent språklig er også boka annerledes enn jeg forestilte meg. I all hovedsak er fortellingen skrevet med lange, utbroderte setninger og stor ordrikdom. Mange elsker denne formen for litteraturlyrikk, men selv er jeg litt reservert. Jeg sliter litt med å holde tråden. Særlig når jeg leser på engelsk og jeg stadig må slå opp enkeltord. Kunne lagd en ganske lang liste over ord og utrykk jeg aldri har hørt før.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rolf IngemundsenHanne Cathrine AasHarald KGrete AastorpgretemorLilleviLinnTore HalsaBjørg L.Pär J ThorssonDolly DuckTine SundalTonjeAstrid Terese Bjorland Skjeggerudingar hLeseberta_23Hilde SkrettingJohn LarsenRonnyKristin71Jarmo LarsenIngvild SKarin BergFrode TangenLinda SolheimKitsuneAnne Lise JohannessenSynnøve H HoelSusan StensrudDaffy EnglundedgeofawordIngeborg GTanteMamieTorill Elisabeth RevheimsiljehusmorMonica CarlsenGro Anita MyrvangLinda RastenEivind  VaksvikMarianne