Enda en bok om hardt prøvede nordiske kvinner rundt forrige århundreskifte. De er kledd i skjørt og sjal og sjarmeres av en staut, guddommelig vakker fyr. Kvinnen selv er usedvanlig talentfull på et eller annet område, men hun plages gjerne av en ond person. Språket i boka er sånn passe, og persontegningene er relativt flate. Helt greit å lese, men heller ikke mer. Det som forundrer meg er følgende: Hva gjør at noen av disse bøkene utgis og regnes som triviallitteratur mens andre gis ut på "ordentlige forlag" og kjøpes inn av Norsk Kulturråd?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg følte at bøkene var veldig knyttet til Islands historie og samfunn på 1900-tallet. At Karitas på en måte var en metafor for dette. Jeg likte bøkene om henne veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLeselindaRuneHeleneHildaReidun SvensliEster SLilleviBård StøreEmilieskAnne-Kirstin HaugenArcticDwarfKikkan HaugenElisabeth SveeThina NordtveitMaikenTore HalsaCaroline Ekornes JohannessenHarald KVigdis VoldLibraritas vIngunn Skjell kAnjaInge KnoffNils PharoMargrethe  HaugenMarit HåverstadMarit AamdalKarin  JensenBentIdaRufsetufsaJane Foss HaugenMarteAud Kristine JohnsenAnneWangJeanetteGodemineNorah