Da er oktober her allerede og for meg handler oktober om rosa sløyfer. Nå har bokbransjen også funnet en måte å bidra på, min stuebok er derfor Den rosa boken -fortellinger om brystkreft. Boken er utgitt av Cappelen Damm og overskuddet går selvfølgelig til Rosa sløyfe-aksjonen.

Det er en liten pocket-bok så i bakhånd har jeg Dagbok 1942-44 av Hélène Berr. Som tittelen sier er dette en dagbok fra 2. Verdenskrig. Den er veldig gripende og gir en ny forståelse av hvordan usikkerheten opplevdes.

Hovedboken denne helgen er Våpenhandleren
av Hugh Laurie. Dette er en litt atypisk krimroman eller kanskje mer spionroman. Den har en litt spesiell tone, men så langt liker jeg den faktisk.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Prøvde å gi meg i kast med Barneskjebner av A. Miller i dag, men orket bare ikke....
Begynte dermed på første bok i Love hina serien som en del av mitt prosjekt på å lese litt annet og videre enn bare krim-bøkene som jeg elsker.
Helt greit, men er nok fort lest og fort glemt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk lest ut Uglies av Scott Westerfield, og holder nå på med Rekviem av Lauren Oliver : )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den rosa boken har jeg også vært nysgjerrig på! Ser det er bare du som følger den her foreløpig, så håper du kommer med en oppdatering på hvordan den er :)
Har også vært nysgjerrig på hvor mye som faktisk går til rosa sløyfe....

Her har det skjedd veldig mye denne uka, så jeg har lest lite, men det skal rettes på nå i helga!
Holder på med Englevaktene av Kristina Ohlsson. Liker bøkene hennes veldig godt, så håper det kommer mange flere!! :)

Har ikke fått lest noe mer i Barneskjebner av Alice Miller heller, men håper på å få fullført den i helga. Den holder ikke helt til forventningene, så er litt tungt å ta den opp. Må være i riktig modus for slike fakta-bøker!

Ellers ligger det masse bøker på vent, både bøker fra biblioteket og bøker jeg har kjøpt, så neste bok ut har jeg ikke bestemt meg for enda..

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke fått lest så mye i boken ennå, men så langt er jeg fornøyd. Vi får litt fakta og noen korte historier fra berørte. Har tenkt å skrive ett lite innlegg når jeg har kommet lenger.

Nå vet jeg ikke hvor mye det koster å lage denne boken, men siden det er ett samarbeid med Rosa sløyfe-aksjonen satser jeg på at alt går riktig for seg. Jeg er vanligvis veldig forsiktig med hvilke organisasjoner jeg gir til, men Rosa Sløyfe-aksjonen oppfatter jeg som en seriøs organisasjon. En ting er sikkert, gir man ikke penger så får de ingenting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rosa Sløyfe er verdensomspennende, så jeg velger som du å tro at trykkerier gir god pris for trykkingen, at forlag setter sammen boka på dugnad, etc. Aksjoner relatert til kreft er ting jeg støtter, ettersom min mormor døde av kreft. Pga lignende tilfeller i familien støtter jeg også LHL, Luftambulansen og Frelsesarmeen. Men da er det stopp med de faste... Resten er tilfeldig, slik som julekortene fra Munn- og fotmalerne eller kalenderen fra Blindeforbundet... Skjer ikke regelmessig, men når jeg kommer på det. Støtter mindre ting som foregår utenfor landets grenser, siden jeg mener det er viktig å feie for egen dør, hjelpe "sine egne" først. Det kan gagne naboen for alt man vet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye av det du er inne på har jeg tenkt i det siste og. Jeg har støttet UNICEF i mange år, men jeg merker at jeg egentlig har lyst til å støtte andre saker som betyr mer for meg. Men så er det det å avslutte da, synes det er litt ubehagelig for å være helt ærlig. Er vel bare å skjerpe seg tenker jeg :-)

(Synes fortsatt UNICEF gjør en utrolig bra og viktig jobb, det er bare mine prioriteringer som er endret)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er veldig enig i det dere begge to skriver!
Jeg skulle veldig gjerne sponset og hjulpet veldig mange organisasjoner, men det kan man jo ikke...
Jeg har også valgt ut de som ligger meg nærmest som jeg sponser. Kreftsaken (generelt) er absolutt en av de!
Det er vanskelig å skulle si nei til dem, for som du sier, er det så mange som gjør en god og viktig jobb!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man må bare skjære igjennom og si høflig at man "ikke har mulighet lengre" til å støtte deres sak. Forskjell på å ta lodd til 1 kr stykket i en lokal foreningsbasar enn å betale hundrevis av kroner til noe som kommer i posten, f.eks. Avgjørelsen er en telefon unna... Det som er er at MANGE gjør en fabelaktig jobb og fortjener støtte, men man kan bare ikke bli med på alt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har helt rett. Får kvinne meg opp og ta tak i det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holde på med Alf Lombard sin bok Alle verdens språk. Har noen lignende bøker fra før, og står mye som kan brukes i diskusjoner. Er vel litt nerdete emne og innhold, men lettlest alikevel til tross for en del håpløse oppramsinger osv...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cassandra Clares Clockwork angel får mest oppmerksomhet denne helgen. I vesken har jeg den herlig omhyggelige klassikeren A room with a view, og den litt mer alvorlige Nord-Korea - ni års flukt fra helvete av Ensun Kim. Noe for ethvert humør helgen gjennom.
God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tredje bok på Steinbeck-planen,
Vredens druer, ligg no framme;
Ber om å bli lest ei stund, men,
Dom Casmurro gjer det samme.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser nå på Helt i sin tid - på eventyr i kinomørket og når jeg er ferdig med den tar jeg fatt på Store bergensere - fra Olav Kyrre til Davy Wathne. Skal også se om jeg får plass til litt Pondus - 12. mann og Milly-Molly-Mandy's Friends, den siste av et sett på 4 som jeg har lovt det lokale biblioteket siden de er interessert i fag- og skjønnlitteratur for barn på engelsk. Siden mesteparten av de bøken jeg kjøper meg er på eng og en del er for barn får de noe av meg fra tid til annen. Burde også komme i gang med å legge ut annonser på Qxl igjen snart, har 5 overfulle kasser med bøker til salgs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag har jeg vært på biblioteket og lånt to bøker. De er nr.2 og 3 i en serie. Presten i Mitford var fornøyelig lesing. Håper selsagt at Lys i vinduet og Åsene rundt Mitford av Jan Karon er like fine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser fortsatt "Paganinikontrakten" av L.Kepler, og begynner å nærme meg slutten :-)
I tillegg leser min datter på 10 år "Salamandergåten" , av Jørn Lier Horst - høyt for meg - og vi storkoser oss begge...
"Dagbok 1942-44" hørtes interessant ut! Den skal jeg jammen være på utkikk etter :-)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Drageløperen av Khaled Hosseini
Og lese ferdig Harry Potter og føniksordenen
Lese bittelitt videre i Stolthet og fordom av Jane Austen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høstmørket siger på,og da er det godt å krype under et pledd med Syersken fra Madrid:-) ,har akkurat startet på den,ellers har jeg lånt noen krimbøker av min nabo,som jeg etter hvert tar fatt på:-) God Helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nok en gang helg igjen, men det fine md denne måneden er at det er oktober. Favorittmåneden og den fineste årstiden har kommet. Så håper det blir lang høst:)

Denne uka har jeg lest ferdig Odinsbarn av Siri Pettersen. En meget god debutantbok innen fantasysjangeren blandet med norrøn tid. Anbefaler det gjerne både for ungdom og voksne. Så jeg er spent på resten av trilogien.

Og i natt leste jeg ferdig Velocity av Dean Koontz. Det var en grei og spennende thriller, men ikke helt det store.

I helga skal jeg konsentrere meg om Vinter i Maine av Gerard Donoan som jeg begynte på noen dager siden og som er meget spennende og spesiell thriller/roman. Og jeg skal ta igjen Min Kamp 2 av K.O Knausgård. Den ble litt satt på sidelinjen denne uka. Ikke fordi den er dårlig (tvert i mot. Jeg liker Min kamp - bøkene utrolig godt så langt), men måtte bli ferdig med noen andre bøker jeg hadde begynt på først slik at det ikke ble så mange på en gang. Prøver å gi alle bøkene jeg kaster meg over like mye oppmerksomhet;)

Den boka "Dagbok 42-44" har jeg også i hylla. Kjøpte den på mammutsalg for noen år siden og er spent på hva du syns om den når du er ferdig. Har ikke lest den selv ennå.

Ellers har jeg vært hos nevrolog og gastroskopi. Var hos nevrolog fredag forrige uka og gastroskopitime hadde jeg onsdag denne uka. Det var ikke så ille som jeg hadde fryktet på forhånd, men heller ikke så behagelig. Men, det gikk da greit. Er bare glad jeg slipper å ha gastroskopitime hvert år:)

Neste uke har jeg spesialistfri uke (to spesialisttimer på ett år er ikke så mye det heller), men mer enn nok for meg:)

God helg!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres ut som du har nok bøker å holde styr på. Jeg blir fort litt stressa om jeg har mange bøker å forholde meg til. Ofte er det en bok man blir oppslukt av og da blir de andre liggende eller pliktlesing.
Har allerede skrevet ned noen tanker om "Dagbok 42-44" så det blir nok ett lite innlegg etterhvert.

Godt å høre at gastro-timen gikk bra. Da var du heldigere enn meg :-) Fikk du denne bedøvelsessprayen først?
Har faktisk fått spesialist-time selv (indremedisiner), ikke dårlig det etter 4-5 år :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det gikk overraskende bra på gastrotime. Bedre enn forventet selv om jeg fikk noen brekninger, men det skjedde heldigvis ikke noe. Og ja jeg fikk bedøvelse (vanvittig fæl smak på den). Vanlig lokalbedøvelse eller hva bedøvelsen heter?
Og jeg fikk også tilbudet om en annen bedøvelse som de skulle stikke i meg for å gjøre meg avslappet og jeg sa ja til det for sikkerhetsskyld. Så alt i alt gikk det bra og selve undersøkelsen gikk unna på kort tid (10min).
Gleder meg til hele innlegget ditt angående den andre verdenskrig boka, og gratulerer med spesialisttimen du har ventet på de fem siste årene. Det var jaggu på tide:) Lykke til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Smaken husker jeg ikke at jeg reagerte på, jeg husker bare en følelse av at jeg ikke fikk svelget. Sikkert litt av poenget, men jeg likte ikke den følelsen. Hadde jeg fått tilbud om den andre bedøvelsen, eller kanskje avslappende middel, hadde jeg nok takket ja jeg og :-)
Får håpe de finner ut hva som er galt med deg.

Ja, det var på tide. Men når det først skjer noe så skjer alt på en gang. Fikk innkallelse til infeksjonsmedisinsk i posten idag, 3 dager før jeg skal til indremedisiner. Det passer veldig dårlig da jeg bruker to uker på å samle nok energi til å komme meg ut igjen. Får se om jeg flytter den eller om jeg tar sjansen på at jeg klarer det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde ingen problemer å svelge, bare litt ekkelt. Husker bare at det føltes ut som om tunga ble voldsom stor. Sånn hovnet opp følelse. Veldig rart. Men alle bedøvelsene gikk bort veldig fort. Så hele undersøkelsen var fort unnagjort og godt er det.

Slik var det med spesialistene til meg også. Ventet 3 - 5 mnd før jeg i det hele tatt fikk time hos noen av dem. Den ene uka til nevrologen og den andre til gastroskopi. Så det er virkelig enten eller. Men, men, heldigvis var ikke timene på samme uke og heldigvis ikke kræsjet på noen som helst tanke med tanke på at time hos spesialister er ventekøen temmelig lang. Og så er det bare å vente på svar da, og jaggu må man ikke vente da også. Men jeg er vant til å vente jeg selv om det er kjedelig:)

Håper at timene ordner seg for deg og at du kommer til hektene i mellomtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tålmodigheten blir satt på prøve både før og etter undersøkelser, men det viktigste er jo at man blir ordentlig utredet.

Har vel egentlig bestemt meg for å avlyse den ene spesialisten, det er viktig å kjenne sine begrensninger. Jeg må bare avklare det med legen min først, men regner ikke med at det skal bli noe problem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, tålmodig må man være uansett og håper det ordner seg etter hvert for oss begge.) Vi kjenner oss selv best, men greit å gjøre utredninger også selv om det ikke er noe stas:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Givende å følge med på dere. Godt å på en måte vite at at det er flere av oss som er ute i samme båt, i betydning at helsa har sviktet i større eller mindre grad. Selv venter jeg stadig på at jeg igjen skal få noe utbytte av lesing.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg syns også det er spennende å bli kjent med andre her inne ikke bare gjennom lesingen vår (bøker), men gjennom gode og dårlige perioder på personlige plan også. Vite litt mer om dere på den måten. Hvilken situasjon hver enkelt er i. Hvor dere er fra osv .. Det syns jeg er spennende:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser både Tom Egelands Nostradamus' testamente og Elizabeth George-boka Dødens ansikt, og med Song for Eirabu - Vargtid ankommet i går er nok starten på min høstferie sikra... Skal til slektninger og ellers bare sitte og gjøre minst mulig... Dvs lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser ut til å bli en utmerket helg for sofa, pledd og gode bøker.

I dag går startskuddet for Vredens druer i felleslesingen av Steinbeck. I tillegg har jeg så vidt kommet i gang med Jim Craces siste roman Harvest som lydbok, og på lesebrettet er jeg omtrent midtveis i novellesamlingen Bavian av Naja Marie Aidt.

Riktig god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter mange lange dager på jobb og med maling i heimen, skal det bli herlig å reise på hytta senere i dag. Det sies at det skal bli fint vær ute til å være inne i også. Så da blir det full fyr på peisen, en kopp te i ene hånda og Englevaktene av Kristina Ohlsson i den andre. De to første bøkene hennes var kanonbra, så jeg har store forhåpninger til denne også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes deilig ut!!
Jeg holder på med samme boka denne helga :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen er kandidatene Geir Lippestad sin bok, som jeg er i gang med, Brudereisen, De Usynlige og den nye Bangkok Baby. Jeg tipper at Brudereisen vinner...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke begynt helgen riktig ennå , men håper det blir litt tid til lesing denne helgen - været tilsier i alle fall det :) For min del blir det romanserier denne helgen, og jeg har tenkt å starte med en bok i Livets døtre av Christin Grilstad Prøis. Mulig jeg kanskje får begynt på en i Sønnavind av Frid Ingulstad også.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det i Jeff Abbott siste bok Nettverket anbefales om dere liker Robert Ludlum .skal også lese Tana French Flukt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva