Rotløse Vero vokser opp på 70-tallets Amsterdam, som aktiv deltager i byens teatermiljø. Hun kommer inn på Teaterhøyskolen - i en liten klasse med store konflikter og høy intensitet. Hun innleder et nokså destruktivt forhold til registudenten Brak - en uvasket, frigjort sjel med bindingsangst. Etter flere år til og fra med Brak møter hun jødisk-israelske Alon, og foreslsker seg hodestups. Hun satser alt på et kort, og flytter til Israel. Historien starter i det forholdet til Alon tar slutt, og hun returnerer til Nederland. Parallelt med at vi følger henne hjem, får vi høre Veros historie fra start.

Stemningene, slitet, usikkerheten, tidsånden, følelsene, forsøkene på å leve fritt og fordomsfritt, rastløsheten, miljøet: Drivende godt beskrevet, du føler med hovedpersonen mens du leser. Overbevisende om hvordan kunstnerne tar avstand fra etablissementet, og hvordan dette kommer til uttrykk. Dette er en meget god bok. Spent på om flere enn meg blir begeistret!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

For å være helt ærlig, likte jeg ikke hovedpersonen Vero i det hele tatt! En skikkelig opprørsk og ufordragelig ungdom - uff og uff! Men ett eller annet har fått meg til å lese videre og faktisk har jeg blitt veldig begeistret for både boken og Vero. Som du sier, drivende gode beskrivelser av tema og miljø - faktisk veldig troverdig. Flott bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa