Altså eie bøker eller låne på biblioteket... Selv ser jeg ikke lengre noe poeng i å kjøpe flere bøker. Å låne på et biblioteket er for min del mere praktisk. Økonomisk, plassbesparende og jeg får de ansattes ekspertise på kjøpet.

Hvis du foretrekker å eie bøker, hvorfor det?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 70 svar.

Foretrekker å eie fordi det er hyggelig og bare ha dem hjemme, men jeg synes det alltid er gøy å dra på biblioteket;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foretrekker å EIE bøker,blir mere liv i huset med bøker i en bokhylle,dessuten ser jo andre at en er en bokelsker:-) og er interessert i litteratur:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Merker selv at det er noe litt trist over å ha bøker i bokhyllene. Jeg får dårlig samvittighet og tenker at de kanskje føler seg litt ensomme når det går lenge mellom hver gang jeg leser de.
På et bibliotek får de bedre mulighet til sosialisering, pluss at de jo har flere venner der.

Men kanskje ikke har like kuriøs tankegang som meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foretrekker å eie. Delvis fordi jeg allltid har ønsket meg et eget bibliotek. Vi er faktisk på leting etter hus for tiden, og et av mine mange, rare, kriterier er at det er et rom i huset som kan brukes til bibliotek. Dessuten leser jeg i hovedsak bøker på engelsk, og der er biblioteket mitt sørgelig lite oppdatert i den avdelingen. For å være helt ærlig er de generelt sett lite oppdatert. Jeg skulle låne Pan av Knut Hamsun, men det eneste de hadde av Hamsun var Sult. Trist at de ikke engang har gode norske klassikere i hyllene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg eier. Var flink til å låne før, men nå liker jeg best å eie. Har en stor samling men leser alle, en etter en. På en måte en slags mani, som en under her sa. Jeg elsker bøker og er fornøyd over samlinga mi. Og syns det er ekkelt å lese i bøker som kan ha flekker og misliker eselører, det plaga meg mest da jeg lånte bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begge deler. Har lett for å kjøpe bøker om andre verdens krig og eier nok over 800 bøker om emnet. Ellers låner jeg på biblioteket eller laster ned bøker som ebøker eller lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor er du så interessert i nettopp 2,verdenskrig? Jeg selv er interessert dog ikke i like ekstrem grad. Et tips er å dra på sykehjem og omsorgsboliger for eldre, der får du servert mange selvopplevde historier fra krigen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har alltid vært intressert i historie, og 2 verdenskrig er ikke så lenge siden. Jeg kan huske at jeg som liten elsket å sitte på fanget til de voksene å høre på historier fra gamle dager. Min far fortalte meg om hvordan Tyskland så ut, da han var der rett etter krigen. I fotoalbumet hans er det mange bilder av utbombede bygninger. Han fortalte også mange historier fra krigen i Troms og om hvordan det var under krigen. Min mor fortalte om russefangene og om hvordan de kastet mat til dem. Hun fortalte også om hvordan tyskerne installerte seg i flere hus, blant annet deres. De var mange fra før, og min bestemor mislikte sterkt å ha noen boende hos seg - selv om min mor forteller at soldatene var høflige og ga barna godis. Når jeg ble voksen ville jeg lese mer om krigen og siden har det bare blitt mer og mer. Jo mere jeg vet, jo mere vil jeg vite....

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Begge deler. Eier de bøkene som jeg synes er spesielle og kanskje vil lese om igjen. Eier ikke for å eie. Jobber på bibliotek og låner av mange grunner, ikke minst for anbefaling til andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er det veldig både og....

Bøker jeg elsker må jeg eie, for jeg anser bøkene som mine siden jeg har så sterkt forhold til dem. Og da kan jeg lese dem igjen akkurat når jeg vil, og jeg kan bla i dem uten å lese akkurat når jeg vil. Bøker, musikk og filmer har jeg alle det forholdet til. Det kan ikke nytes for ofte, og da vil jeg ha det tilgjengelig. Virkelig fantastiske bøker liker jeg også å ha i flere utgaver: noen jeg kan lese ofte, ta med på ferie og slite ut, mens andre står i hylla som praktutgaver.

Dessuten er det også litt med tilgjengeligheten til biblioteket. For litt siden bodde jeg i gådistanse til et veldig bra bibliotek, og følgelig gikk jeg dit ofte - minst et par ganger i måneden. Slik fikk jeg oppdaget masse nye bøker som jeg aldri ville funnet i bokhandlere eller funnet på ¨å lese på andre måter. Nå derimot, må jeg gå/ta buss/t-bane et stykke for å komme til et virkelig bra bibliotek, og derfor kommer jeg meg sjelden dit. Bokhandlere er mer tilgjengelig for meg. Da er det kjekt å eie bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hittil bare lånt bøkene mine, og eier noen få. For mye låning av bøker har bare ført til at jeg ikke har klart å overholde fristene, og dermed blitt stresset. I tillegg er det litt synd å ikke eie de bøkene man liker alle aller best. Mange bøker på biblioteket som jeg virkelig elsker, og det føles rart å ikke eie dem.... :( Men har gjort noen røverkjøp på finn i det siste. Så det blir vel noen nye bøker på meg snart :D tihi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kommer min motstridende natur sterkt til uttrykk! På den ene siden ønsker jeg å eie minst mulig, fordi det gir en form for frihetsfølelse, men på den andre siden er jeg svært eiesyk når det gjelder bøker (heldigvis ikke på noen andre områder her i livet).

Tidligere tok eietrangen helt overhånd, med det resultat at jeg eier en god del bøker, men i det siste har jeg har blitt flinkere til låne bøkene på biblioteket. Tilveksten av bøker er dermed veldig liten for tiden, men jeg har derimot ikke klart å skille meg av med bøkene jeg allerede eier. Jeg har innredet et lite bibliotek på hytta, der de fleste av bøkene mine står, mens jeg kun har de aller kjæreste bøkene hjemme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der sprakk innkjøpsstoppen min! Kom hjem med to poser bøker fra bakgårdssalg på Cinemateket/Filmens Hus

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilke type bøker solgte de? Var det noe filmvitenskaplig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så bare én filmvitenskapelig bok. Det var for det meste filosofi, samfunn, romaner og lyrikk, men også noen kokebøker, barnebøker og litt annet. De har åpent i morgen og lørdag også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okei, takk for svar:) Min samboer er interessert i filmvitenskap, så derfor håpet jeg at de kanskje hadde noe sånt også ^^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var også innom boksalget på Pax i dag (2.etg Cinemateket). Da jeg var der var det ganske mye filmlitteratur, men mye smalt og nisjepreget om norsk film. Mye var i hefteform, men de hadde også en del filmhistoriske bøker. :) Jeg er selv tidligere student på filmvitenskap, og kjøpte med meg noen interessante bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til tross for at jeg er bibliotekar, så liker jeg å eie bøker. Jeg har heldigvis en stor stue med noen store, integrerte bokhyller, og for meg er dette en stor del av det som gir rommet karakter. De fulle bokhyllene sier mye om hvem jeg er. Av økonomiske hensyn kjøper jeg noen bøker i pocket, og noen bøker vet jeg at jeg sannsynligvis ikke kommer til å føle behov for å beholde. Men mange av de bøkene som for meg har vært virkelig gode, er som skatter å regne. De vil jeg beholde og kunne lese om igjen hvis jeg får lyst, og det gir meg glede bare at de står i hylla.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Åååh... integrerte bokhyller! Sånne vil jeg også ha :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja for en som elsker bøker er det helt supert. Da vi kjøpte huset for flere år siden, tror jeg disse svære hyllene skremte bort mange potensielle kjøpere. Men for meg var de et STORT pluss :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette spørsmålet har kommet opp mange ganger, og jeg har som regel svart at jeg ikke har sett poenget med å eie bøkene. Men nå er det mange her som svarer at de liker det å bare ha bøker rundt seg, det trenger ikke en gang å være planen å skulle lese alt man har i hyllene. Og dette argumentet liker jeg.

Selv har jeg alltid likt å gå i bibliktekhyllene og kikke og bruke god til på å finne ut hva jeg vil låne - nå eller litt lenger fram. Og disse to måtene å glede seg over bøker på er jo i nær slekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg beklager om jeg stiller spørsmål som er kommet før min tid her, eller som jeg ganske enkelt ikke har lagt merke til. Min fantasiløshet kan forhåpentligvis tilgis:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt kan tilgis (så godt som)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er knapt noe motsetningsforhold mellom bibliotekslånere og bokkjøpere. Er man glad i å lese, så elsker man biblioteket. Selv om man har en boksamling hjemme. Jeg er glad i å ha bøker rundt meg. Det hender nok også at jeg kjøper en utgave (eller til og med flere) av en bok jeg har lånt, lest og blitt særlig glad i. I tillegg til de mange bøkene du faktisk ikke finner på noe bibliotek. Og de du bare tilfeldig faller for - på et loppemarked eller i et støvete antikvariat, for eksempel. Men de første lesergledene fikk jeg fra biblioteket, og slik blir det sikkert med de siste også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er i den privilegerte situasjon at jeg bor i et stort hus med en stor boksamling. Med fortsatt mange uleste titler. Og ikke sjelden oppdager jeg at huset faktisk rommer bøker jeg ikke ante at det gjorde. (Slikt kan skje når to boksamlinger blir til én, selv om det er en uendelighet av år siden, og arvegods kommer til gårds).

Ja, jeg liker å eie bøker – se dem, lukte dem, la fingrene gli langs bokryggene, plukke ut en tilfeldig bok, lese litt hist og her. Gjenlese en gammel kjæreste, finne et sitat.

Jeg kjøper sjelden nye bøker til full pris (ok, det hender), men er en flittig gjest på bruktmarkeder og i antikvariater. Ja, jeg låner på biblioteket, spesielt til faglitteratur, og jeg leser e-bøker. Men ingenting slår de trauste støvsamlerne, trykksverte og papir - til glede og besvær!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det Lillevi sa!
Jeg er akkurat av samme ulla. Må eie for å kunne lese dem akkurat når jeg vil, se på dem, kjenne på dem og streke under flotte setninger. Jeg kjøper heller nesten aldri fullpris, og elsker det å jakte gode boktitler i smekkfulle antikvariater eller bruktbutikker. Det eneste problemet mitt er at jeg bor i en knøttliten leilighet med alle vegger dekket av bokhyller. Snart blir det bibliotek i kjellerboden... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg foretrekker å eie bøkene. Boksamlingen min er nå oppe i ca 2000 bøker. Jeg kan bruke mange timer bare med å rydde og titte i alle bøkene mine. Dessuten synes jeg at vegge dekket av bokhyller er ganske så dekorativ. Dessuten liker jeg følelsen man får første gang man åpner bøkene, og lyden av uleste bøker som åpnes for første gang. Jeg har ikke helt sansen for slafsete bibliotekbøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, takk, begge deler. Hadde jeg hatt flere rom/større hus, skulle jeg hatt eget bibliotek. Nå står de fleste bøkene mine i bokhyller i stua, - noe "noen" synest er litt sært! Men jeg stortrives blant bøkene mine, det er min form for "pynt".

I tillegg er jeg en flittig bruker av biblioteket, men noen bøker bare "må" jeg kjøpe. Noen veldig "god" forklaring på hvorfor eie har jeg ikke, men jeg trives med bøkene mine og da er det god grunn nok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I min grønne barndom så var eg veldig flittig bruker av biblioteket. Men etterhvert så har det å eie bøker blitt ein aldri så liten samlemani. Pr dags dato har eg rundt 1100 bøker. Og eg kommer til å fortsette å kjøpe bøker til eg ligger under torva. Eg kommer nok aldri til å lese alle, men berre det å gå inn i rommet, kikke litt på bøkene og finne ut kva for ei bok ein skal lese neste gang... Priceless!! I tillegg så kan det vere greit for etterkommere å ha ein fin samling bøker,viss det er av interesse.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg personlig har som regel at ingen bøker får flytte over til bokhyllen før jeg har lest de. Inntil det skjer må de leve enten på biblioteket eller i en mørk krok i konstant fare for å bli å pisset på.
Av bikkja. Grei måte å motivere meg selv til å lese:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hahahah!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innenfor mine skjønnlitterære genre er det ikke så altfor stort utvalg på biblioteket, har lest de fleste noen ganger allerede og de som ble lagt ut for salg pga. alder, har jeg stort sett kjøpt inn til eget bibliotek :) Til en viss grad det samme med oppslagsverk/faktabøker, jeg har så spesielle interesser at jeg kjøper dem selv på engelsk. Men jeg var en meget flittig bruker av biblioteket i min ungdom og har i den senere tid tatt opp bruken igjen når jeg har lett etter klassisk litteratur/historie som f.eks. Herodot, da viste det seg at mitt lokale bibliotek hadde bøkene hans magasinert, så det var bare å bestille dem til lån og hente dem dagen etterpå. Så all ære til folkebiblioteket! Jeg skjønner godt at de ikke kan ha hyllemeter på hyllemeter med science fiction og bøker om oldtidssivilisasjoner samt drøssevis med filosofiske og religiøse verker for å nevne noe av alt det rare jeg leser :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har brukt biblioteket siden jeg var 6 år Vil tippe at lånte bøker utgjør ca 90 prosent av bøkene jeg leser. Resten kjøper jeg brukt, eller på salg i bokhandlene. Har rett og slett ikke nok hylleplass til å eie alle bøkene jeg leser. Økonomisk er det også, selvsagt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lært å bruke biblioteket flittig fra jeg begynte å lese, og kan egentlig ikke fordra å eie jeg. Besøker biblioteket flere ganger i løpet av uken, og det er bestandig like fint. Å vandre rundt på leting etter den rette boka, eller bare titte for å finne noe tilfeldig... Jeg elsker det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke plass til flere bøker, og alle mine bøker har jeg lest, derfor er jeg ofte på biblioteket. Der får jeg den hjelpen jeg trenger. Jeg har forsøkt lydbøker og E-bøker, men ingenting er som å holde ei god bok i handa!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig i at lydbøker og andre moderne duppeditter ikke når opp til å faktisk holde ei bok. Mulig jeg er gammeldags, muligens er jeg en håpløs romantiker. Men på noen områder kan teknologien holde seg unna.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kjøper altfor mye bøker - mange flere enn jeg greier å lese..., men de ER da her, så en vakker dag...:) Noen bøker MÅ jeg bare eie, som Hamsun, Anne Karin Elstad, Herbjørg Wassmo, Jo Nesbø....bøker jeg føler jeg "kan" lese flere ganger. Biblioteket ligger 30 min kjøring herfra, og så er det å finne parkering i byen - som det bygges og graves i overalt. Hadde vi hatt bibliotek her jeg bor, ville jeg garantert brukt det i mye større grad :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker å ligge og se på samlingen min, hihi... Så jeg foretrekker å eie, men i det siste har jeg blitt flittig bruker av biblioteket. Er noe med plassen de tar og, dessverre. Men klart, noen bøker MÅ man jo eie!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som barn lånte jeg bøker på biblioteket hele tiden, men nå kjøper jeg alle bøkene mine. Mest fordi jeg aldri vet når jeg får tid til å lese dem, så da er det bedre for meg å kjøpe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kvittet meg med de fleste bøkene mine. Nå har jeg hele biblioteket på lesebrettet mitt. Kjøper nye av og til slik at jeg altid har noen der jeg ikke har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff, så trist at du nesten ikke har virkelige bøker lenger!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvorfor det? Er det ikke egentlig innholdet i boken vi benytter oss av?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor trist?
Jeg leser sjeldent en bok flere ganger (de som jeg gjør det med har jeg beholdt), og jeg har jo masse bøker på lesebrettet. De trenger ikke plass og samler ikke støv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får håpe at bøkene kom til et godt hjem, og ikke på den der gården på landet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil gjerne eie bøkene mine for jeg har alltid ønsket meg mitt eget bibliotek, min egen samling og gi fra seg bøkene/gi tilbake bøker gjør altfor vondt. Dessuten kan jeg se på dem, bla i dem og beundre dem så mye jeg bare vil:)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Helt enig! Jeg er glad i hver eneste en av bøkene mine, og jeg kommer til å fortsette og samle resten av livet. E-bøker er ikke det samme, men fungerer greit på reise.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nettopp. E-bøker er ikke det samme. Prøvde å lese bøker på IPad'en min og må innrømme at det ikke var så verst, men det gir bare ikke samme følelsen av å lese "virkelige" bøker. Det er noe som ikke stemmer, hvis du skjønner hva jeg mener?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner også! For min del er det det praktiske aspektet ved e-bøker som vinner nå for tiden. Jeg kjøper papirbøker også, men helst elektroniske fordi jeg rett og slett bor inni bøkene mine (liten leilighet..) og fordi lesebrettet mitt er lettere å holde i enn en gjennomsnittlig papirbok for min del ettersom jeg plages av smerter i ledd - særlig i armer, hender og skuldre. Jeg slipper også å bruke den ekstra bevegelsen på å bla om (annet enn å trykke på knappen) som jeg må gjøre ganske ofte da jeg har høy lesehastighet. Men ååh, det er fint med bøker i hyllene! Ikke lukter e-bøkene mine like godt heller. Jeg tror faktisk jeg kommer frem til at jeg liker begge deler like godt, men på hver sin måte! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd å bruke en liten, fast pute? Da slipper du vekten av bøkene eller brettet, jeg tror faktisk ikke jeg hadde fått lest noe særlig om jeg ikke hadde brukt det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner jo de praktiske delene med lesebrett. Har selv en iPad som jeg har brukt som lesebrett noen ganger og skjønner jo at det er lettvint, spesielt når man reiser eller ikke har mye plass å ha bøkene hjemme. Men det gir ikke samme feelingen som ekte bøker gjør. Bla i papirene, se på omslaget, ta på det, beundre det, se alle bøkene stå samlet i en hylle. Man får ikke den samme følelsen og gleden digitalt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig! Jeg savner å titte på cover og vaskeseddel mens jeg leser. Jeg kan jo selvsagt hoppe i sidene digitalt, men det blir ikke det samme. Jeg er veldigveldig glad i fysiske bøker, men jeg må som nevnt ta hensyn til et helseaspekt. iPad tror jeg ikke at jeg hadde klart å lese på, lesebrettet mitt er jo elektronisk blekk, det er noe helt annet enn vanlig skjerm! Mye bedre å lese av. I tillegg kan jeg lese midt på natta uten å vekke sambo med lyset :D (sånn minilampe man fester på boka synes jeg gir et vondt lys, dessverre. Men når jeg blir stor og får i meg en større leilighet, da blir det nok flere fysiske bøker altså. De er jo så fine å se på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grunnen til at jeg helst vil ha fysiske bøker er at jeg har en drøm om å ha mitt eget "bibliotek" i leiligheten. Å ha en samling på et digitalt brett blir bare ikke det samme. Magien forsvinner på en måte:(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner hva du mener! Noe av sjarmen er jo å se favorittene bli mer og mer slitt fordi du har blitt glad i dem og lest dem igjen og igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp, man får en mer personlig forhold til bøkene sine på den måten:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet hvordan du har det. Man blir så knyttet til bøkene at jeg bare må eie dem og jeg er til og med glad i bøkene jeg ikke liker:) En bok er en bok:)Også er bøker så fine å se på. Balsam for sjelen. Kan bare gløtte på dem etter å ha hatt en dårlig dag og føle seg litt bedre etterpå:) Så jeg har ikke hjerte til å kvitte meg med noen. Ikke før bøkene overtar leiligheten, da:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så du forstår at jeg synes det er trist at mange folk ikke leser virkelige bøker lenger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det forstår jeg altfor godt. Digitale bøker gir ikke den samme følelsen som fysiske bøker eller hva jeg skal kalle det hihi:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så lenge man faktisk leser, så er det viktigst. Men jeg er helt enig i at det digitale ikke kommer i nærheten av en vanlig bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bibliotekar ville vært både din drømmejobb og marerittjobb på en og samme tid...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, ja:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hahahahhahahahah! Den var bra! Holdt på å sprute all brusen på PCen min! Ahahhahahah!!!

Huff, beklager den utrolige dårlige humoren min :) Hehe, jeg skal prøve å slutte å fnise for alt. Det er noe i livet mitt som heter "Dagens Latterkrampe", og det er ikke akkurat rent tilfeldighet :) Jaha, dette ble da "Dagens Latterkrampe"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå hadde jeg foretrukket å leie fremfor å eie. Da jeg flyttet hjemmefra bestemte jeg meg for at det bare var tull å ha haugevis av bøker, hvertfall før jeg hadde en permanent bolig. Det glemte jeg visst etter å ha bodd her en stund, og nå som jeg snart er på flyttefot igjen gruer jeg meg til pakkingen. I månedene framover er fokuset mitt derfor på å lese flest mulig av de bøkene jeg tror jeg kan kvitte meg med.

Fordelen med å eie bøker er selvfølgelig at bøkene er tilgjengelig hele tiden, det er bare å titte i bokhyllene når du ønsker noe å lese. Du har heller ikke noe tidspress på å begynne eller bli ferdig med en bok. De gjør seg jo også veldig godt som dekorasjon, i tillegg er ett hjem uten bøker litt trist synes jeg.

Biblioteket er ett fantastisk tilbud som de fleste burde benytte mer. Nå har ikke mulighet til å bruke biblioteket, men hadde jeg hatt det er det stor mulighet for at jeg hadde flyttet inn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har det litt på samme måte, har flyttet mange ganger... Men jeg har kommet til at jeg er veldig glad i å pakke ned og opp bøkene mine... Det er de kassene som er enklest å pakke ;) Og det føles så utrolig godt når de står på plass på det nye stedet! Hyllene er prioritert, de kommer opp nesten før alt annet :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det skal nevnes at biblioteket mitt ligger bare en 10minutters spasertur unna, så det er jo en klar fordel. Bøker har jeg dog aldri tenkt på som dekorasjon, muligens fordi jeg er mann? Eller fordi at store mengder bøker er noe vi avskyr i min jobb:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes bøker i hyllene er utmerket dekorasjon :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det kommer selvfølgelig ann på bøkene og personen om man synes det er dekorativt, men jeg liker å plassere bøker litt rundt omkring. Ikke alle bøkene, men de som betyr litt ekstra for meg.
Det gir meg en god følelse å se på de, samtidig som det sier noe om meg og hva jeg liker :-)

Bøker varer også lenger enn f.eks. blomster, hvertfall hos meg, så det er praktisk i tillegg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge deler! Jeg liker å låne, fordi jeg sparer penger. Jeg liker å eie også, fordi da slipper jeg laaange ventekøer på biblioteket. Men i en så liten by som Bodø, er det som regel ikke noe problem, så her i Bodø lønner det vel mest å låne. Men det er utrolig hyggelig å låne bort bøker som man eier også da, så lenge låneren ikke ødelegger de :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å låne bort bøker høres koselig ut. Dessverre har jeg bare venner som ser rart på meg når jeg sier at jeg leser. Leser hva som helst...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg vet. Det er slik med meg også. Da ser jeg rart på dem tilbake, og sier som oftest : "Kan ikke du godta at jeg leser, får du finne deg en annen venn, for en som bare smisker og ikke er venner med meg for den jeg er, er en av de tingene som er helt uakseptabelt i livet mitt." Jeg sier ting oftest rett ut, og aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt denne setningen, men jeg har jo ikke færre venner for det om :) Også trekker jeg dem til biblioteket og anbefaler masse bøker til dem, de låner noen og blir hetta på en eller annen serie. Har skjedd før, faktisk Y(^_^)Y

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli