Hei!
Er det noen som har gode tips til bøker som handler om drømmer? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Engel av Cliff McNish

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først og fremst er det viktig å forstå at drømmetydning er bare tull, på lik linje med å spå i kaffegrut og at kvinner er mere følsomme enn menn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så rart...når jeg leste Solveigs innlegg, tenkte jeg ikke på drømmeTYDNING, men bare på drømmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor ligger du ikke unna spørsmål og diskusjoner der du ikke har noe å bidra med? Folk spør ikke om råd for å få hånlige svar fra deg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er et sosial nettsted hvor alle har tilgang til å svare og spørre som de vil. Å nekte folk med annen mening å svare blir for dumt. Du tror på noe jeg ikke tror på. Hvorfor ikke bevis at drømmetydning fungerer?

Det er ganske respektløst av deg å prøve å sensurere meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei Tore, jeg syns ikke det er respektløst å si fra til noen om at man syns noe er upassende. Trådstarter stilte spørsmålet ut fra interesse, og her skal ingen bok og ingen interesse være dårligere enn andre. Slike vurderinger fins det hopetall av egne tråder for.

Slik jeg ser det, er din interesse i denne tråden å rope ut hva DU mener for at noen skal høre deg, ikke interesse for trådstarters interesse...

"Hvorfor ikke bevise at drømmetydning fungerer?" Det handler om noe langt dypere enn bevis. Hvorfor kan ikke du prøve å bevise at Gud ikke finnes, f.eks.? Burde være ca likestilt oppgave for en som deg. Ting man tror på er deler av en dypere livsinnstilling, og der har du sagt klart i fra allerede at du er annerledes enn trådstarter og enkelte andre av oss.

Den eneste som kan endre på dine innstillinger til ting, er du, så jeg ser ingen grunn til å bruke energi på å forsøke det...

Det handler ikke om sensur, men det bør være lov å si i fra når manglende taktfullhet kanskje kan trå på noens tær.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er mye mer mellom himmel og jord enn de fleste andre stder, inkludert drømmer og drømmetydning for de som tror på slikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vet sikkert utmerket godt at alt vi oppfatter mellom himmel og jord kommer fra vår hjerne.
Hjernen identifiserer, sorterer og prøver å finne logikk. Samt uendelig mye mere. Jeg forstår godt at mange har lyst til å piffe opp hverdagen ved å tro på slike overtroiske ting, men det finnes så vidt jeg vet ikke et eneste bevis for at vi har sjel eller at drømmetydning funker. Dessverre finnes det en hel bransje som utnytter slike godtroende mennesker. Det burde være forbudt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis vi bare skal tro på det som kan taes på og ses, har vi problemer her....Vi kan ikke ta på en sinnstilstand, en tanke eller en følelse osv. Pr din definisjon, kan vi ikke heller tenke pga at tanker ikke kan tas på....Hvor fornuftig er det da?
Ditt svar viser at du ikke kan tenke særlig utenom din egen firkant...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har man en sjel så drømmer man, jeg tror ikke du har noen, jeg, Tore. Hun spurte ikke for å få et hånlig svar!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drømmer er kun et sammensurium av våre sanseinntrykk, altså ting vi ser, lukter, rører ved osv.
Og, nei jeg har nok ingen sjel. Faktisk mener jeg at ingen har det. Sjelen er egentlig kun hjernen vår...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Cyborg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe. Man er cyborg for ikke å tro på sjelen like lite som man er et umoralsk menneske for ikke å tro på Gud. Jeg tror ikke på fri vilje heller (en ide som jo er tett forbundet med forestillingen om en sjel), vet ikke hva det gjør meg til? Poenget er at uansett hva man tror, er man dømt til å være menneske. Vel, det er i hvert fall lett å si det for en som ikke tror på fri vilje, hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager, min misforståelse, mitt utbrudd. Slettet siden jeg syntes det grenset til ubegrunnet personangrep...! Det var unnskyldningen, nå til forklaringen.

For å være helt ærlig syns jeg Tore Rønning er irriterende (og det vet han, forskjellene er skværet opp over mail), og i ytringsfrihetens tegn skal han selvfølgelig ha lov til det, men en personlig tanke var at hvis det er noe man ikke finner interessant, burde man heller frastå å si noe. Manglende finlesing fikk meg til å oppfatte din kommentar som "sammenrotting" med han, og manglende finlesing har en enkel grunn: Nettopp inn fra maratonjobbing... Kanskje jeg til og med hadde lyst til å være oppfarende...

Godta unnskyldningen eller la være, det var i alle tilfeller ikke meningen å "strø gift" her inne...

God natt!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint med folk som kan si unnskyld på en ordentlig måte, og uten å legge seg helt flat. Man kan godt ha et poeng selv om man sklir litt ut av stilen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk.

Men jeg syntes plutselig jeg manglet både poeng og hensikt, og da er det på sin plass å unnskylde. Jeg syns jo det er feil å la det gå ut over andre at man "ser rødt" på noe tidspunkt, for meg er det en grov feil, og feil skal rettes...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes din cyborg-kommentar var vittig og fulgte opp med ei tankerekke. Det var det hele. Angående fri vilje så refererte jeg til meg selv hele veien, har ikke lagt noen ord i munnen på deg. Ha en fortsatt fin natt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en bok som heter drømmeleksikon og en annen som heter drømmtydning...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Parkers drømmeleksikon av ekteparet Parker er elendig... Google drømmetydning, på diverse alternativnettsider finnes det mye bedre leksikon, ikke alle riktignok, men det finnes noen bra (fx. droemmetydning.com virker ganske seriøs - evt kan du gå via alternativ.no). Sigmund Freuds bok er temmelig gammeldags, alt handler om seksualitet og traumer, og det blir vel snevert. Gå heller for C. G. Jung (eleven hans), han forsto mer og hadde selv ingen eller ikke kjente traumer.

Gå på biblioteket og be om bøker fra tidlig nittitall, da var det et fenomen ei tid, da "alle" skulle ha en slags spirituell oppvåkning, men det resulterte i endel seriøse bøker også. Se opp hvis tonen blir vel pastellfarget og påståelig, det er fra de som bare skulle tjene penger på bølgen. Husk på at mange fortolkninger kan høres merkelige ut, så ikke døm ut i fra det... På 70-tallet var det også kult med alternativ litteratur, så enkelte bibliotek kan ha noe gammelt og bra stuet vekk i kjelleren...

Bøkene bør som et minimum nevne forholdet til anima/ animus og arketyper for å forklare psykologiske fenomener som går igjen hos alle. Å bli klar over hva man drømmer er å gjøre en del av det underbevisste som foregår i en bevisst. Ved å utvide bevisstheten, utvider man også den underbevisste aktiviteten. Dessverre høres drømmetydning kvasi-intellektuelt ut for mange og blir ofte avfeid, men det er et viktig tema for selvforståelsen (syns jeg sjøl da...). Det er folkepsykologi i praksis!

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Parkers drømmeleksikon - hva dine drømmer avslører om ditt liv" av Julia Parker. Mener også å huske at Sigmund Freud har skrevet en bok med tittelen "Drømmetydning" :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler Robert Moss' "Bevisste drømmer". Riktig spennende...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde H  HelsethsveinTine SundalBerit B LieEivind  Vaksvikingar hConnieTor Arne DahlTanteMamiePålRolf IngemundsenMereteHelena EEli HagelundReadninggirl20Beathe Solbergleser42Aud- HelenINA TORNESTove Obrestad WøienritaolinetuhamreHarald KTurid KjendlieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMonica CarlsenRune U. FurbergalpakkaKikkan HaugenTonesen81KristinSol SkipnesVildeLinda LarsenToveSigrid NygaardTone HTone SundlandFrode Øglænd  MalminKarin  Jensen