Ytringsfriheten dreier seg ikke om å beskytte trivelige, hyggelige og ikke-kontroversielle ytringer. En pike som skriver et kjærlighetsdikt til sin kjære, behøver ingen ytringsfrihet for å gjøre dette. Like lite som kokebokforfattere trenger ytringsfriheten for å spre sine tanker om ribbe og surkål.

Ytringsfriheten handler om å beskytte dem som skriver ting som av hederlige eller mindre hederlige årsaker ønskes holdt skjult. Det kan være kritikk av myndighetene, avsløring av korrupsjon eller åpenbaringen om at staten er en slags mafiabande som gjør ålreite ting på si for at vi skal holde ut med den.

Store deler av disse to dialogene hos Glohug dreier seg om nettopp ytringsfrihet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rolf Ingemundseningar hKaren PatriciaSynnøve H HoelBerit RmoiraIngeborg GLesevimsaAkima Montgomeryleser42TanteMamieIngunn STonesen81Elin SkjerengAnniken BjørnesMarit HåverstadAjiniakraHeleneIdaJulie StensethRufsetufsaLillevimay britt FagertveitRavnAstrid Terese Bjorland SkjeggerudYlvaGrokriraMarit MogstadReidun SvensliHelene FagerhusMaria HusefestHildaKristinHarald KDolly DuckEileen BørresenGrete AastorpFarfalleBerty