Denne helgen befinner jeg meg hos foreldrene, jeg dro hit på søndag og gar ikke kommet meg hjem ennå. Siden jeg ikke har trådløst nett og get-opptakeren min blir det litt lesing.

Jeg leser Guarded -Surviving as a Female Prison Officer, A Memoir av Susan S. Jepsen, dette er en sann historie fortalt av en tøff kvinne som jobbet som fengselsbetjent på 80- og 90-tallet. Etter mange år med sexsjikane saksøker hun arbeidsgiveren sin, noe som ikke er spesielt populært hos de ansatte i dette mannsdominerte yrket.
Min andre bok er også en sann historie fortalt av en sterk kvinne, i Lone Holdout forteller Linda Cox om sin opplevelse da hun befinner seg i en jury der hun er den eneste som er uenig i skyld-spørsmålet. Hun blir sjokkert og skremt av fordommene, i ettertid av rettsaken kontakter hun forsvarsadvokaten og gir de uvurderlig informasjon om tankegangen til de andre jurydeltakerne.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Denne helgi har eg endeleg byrja på wuthering Heights av Emily Brontë. Det er ei slik bok som har vore på skal lesa-lista omlag halve livet mitt (ganske akkurat halve livet, når eg tenkjer på det), so det var vel på tide. Det som gjorde at eg endeleg kom i gang er at eg skal ha praksis ein ein klasse som les Brontë, og Charlotte har eg jo lese før - sjølv om det eigentleg er henne eg alltid har lyst å gå i gang med. Men eg har høyrt mykje godt, og mykje vondt, om Heathcliff, so eg trur dette vert bra.
På bussen høyrer eg lydbok, og då noko heilt anna: Beautiful Darkness, andre bok i Caster Chronicles-serien til Garcia og Stohl. Svært enkel ungdomslitteratur av det paranormale slaget, som eg etter halvanna bok ikkje heilt har fått taket på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nitti sider inn i Song for Eirabu er jeg vilt begeistret... Lettelse å bli ferdig med Frode Granhus-Stormen, for jeg ble stressa av at noen få linjer skulle være eget kapittel/ hver side... Skulle tro forlaget hans kunne hjulpet til med den der, for meg ser det ut som om han har dårlig selvtillit som forfatter når han gjør det... Ødela litt for en god historie, det der, for layout har virkelig noe å si for historiens gang og rytme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ble ferdig med "Hun ville jo ikke dø", så jeg fortsetter med Skyggedød av Anne Holt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg er i Frankrike nå, leser jeg Gustave Flaubert's bok "Frederic Moureau" - en ung manns historie. En god og velskrevet bok som skildrer han i en epoke i fransk historie fra julirevolusjonen i 1830 til Napoleon lll's statskupp i 1852.
Skifter mellom den og "Catch 22" av Joseph Heller. Om Yossarian og hans kamerater som befinner seg på ei øy utenfor Italia. Det er en satirisk bok om krigens galskap, og svart humor over menneskers dårskap.
Hvis du er sinnsyk, blir du fritatt for aktiv tjeneste, men hvis du ønsker å bli fritatt for tjeneste, er det et klart bevis på at du ikke er sinnssyk.
Dette er Paragraf 22.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Himmelens fange - Carlos Ruiz Zafon. Elsker bøkene om Daniel Sempere, bokhandelen og De glemte bøkers kirkegård. SKAL til Barcelona en gang! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal drømme meg tilbake til Kreta i helgen :)
Skal lese Kreta - døgn av Tove Nilsen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De siste dagene har jeg hørt på 3096 dager. En sterk og interessant bok der Natacha som ble kidnappet som 10 åring forteller om hennes 3096 dager i fangenskap. Har akkurat hørt ferdig cd 4 (av 6) der hun prater om hva hun tenker om stockholm syndromet. Veldig interessant, og noe man kan overføre til flere andre settinger.
Ellers holder jeg på med første bok i GONE serien, Forsvunnet. Dette er et forsøk på å lese litt flere typer bøker.. Det går ikke så bra. Boken er helt grei da jeg kommer i gang å lese, men det frister liksom ikke å plukke den opp og lese. Håper den tar seg opp mot slutten. Den er jo på ca 600 sider, så har endel igjen selv om er ca halvveis.
Håper på å bli ferdig med begge disse i helgen, slik at jeg igjen kan dykke inn i en krim bok!

God helg alle sammen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste 3096 dager for noen år siden. En meget sterk roman og jenta må jo være mentalt sterk som har overlevd en slik situasjon. Tror det skal bli en film av boka også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen har kommet!
Fant den på canal digital go i kveld, men ikke fått sett den enda pga feil hos dem...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er spent på hva du syns om filmen når du får sett den. Har veldig lyst til å se den selv om det er et vanskelig og trist tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er akkurat ferdig med å se den nå :)
Jeg sammenlignet veldig oppmot boka ettersom jeg ble ferdig med den igår. Syns dem hadde fått med imponerende mange detaljer, bare noen få ting jeg reagerte på...så jeg er positivt overrasket! Syns ofte filmene blir ganske så annerledes enn bøkene de er basert på, men her syns jeg dem hadde fått det til bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det jeg er ofte redd for jeg også når jeg ser en filmatisering for det er ikke alltid de er tro mot bøkene. Men skal ta sjansen og se filmen en gang når jeg får sjansen:) Selv om historien er grusom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er så grusomt at det er helt utrolig at det har skjedd og at hun har overlevd!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er ingen tvil om at jenta er er sterk på mange måter som kommer seg gjennom noe slikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hun må ha vært utrolig sterk!
Åja, så spennende. Det har jeg ikke hørt noe om...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen reiser eg på ferie til Tyrkia ( 14 dager)og tar med meg lesebrettet. har planer om å lese games of trones serien .god helg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg også skal en tur til foreldrene mine i helgen. Noen må jo se om de gamle også:) Dessuten er jeg sykmeldt ...igjen. Var friskmeldt etter augustmåneden, men klarte bare to dager på jobb før jeg ble sykmeldt. Kjipt. Jeg som var lettet over å være tilbake på jobb igjen. Men svimmelhet og kvalme pluss armer som dovner bort gjør det ikke så lett å være på jobb, selv om det er der jeg vil være. Så er sykmledt til oktober. Men har fått etterlengtet nevrologtime på slutten av denne måneden og håper de har noe svar. Ogt jeg er oppsatt på venteliste til gastroskopi og øre -nese-hals lege som jeg ennå ikke har fått time til. Jeg må bare vente.

Men nok om det. Har bare lest en bok denne uka. Har dabbet av litt, men skal prøve å ta opp lesinga igjen siden jeg er vant til å lese minst 2-3 bøker i uka. Så langt har jeg bare lest ferdig En stille grav av Tove Alsterdal. En helt grei krim, men litt tam for min del.

Og jeg har kommet godt i gang med bok nr 51 (Alene på gården) i Fossefall serien av Jorunn Johansen. Og i natt når jeg legger meg skal jeg begynne på en bok jeg har gledet meg lenge til: Odinsbarn av Siri Pettersen.

Hvis det blir tid til overs skal jeg begynne på Hulder av Tonje Tornes. Så her blir det litt ungdom og voksenlitteratur. Ja takk, begge deler:)

God helg!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God bedring! Kjedelig å gå sykemeldt. Kos deg masse med bøkene så lenge :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk:) Ja, det er virkelig kjedelig. Jeg mener, hva gjør man hjemme hele dagen, bortsett fra å lese selvfølgelig. Dagene er lange når man er hjemme hele tiden, kjenner jeg og jeg har gått hjemme i ukesvis nå og er fryktelig lei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vært lite lesing den siste tiden her, så håper at denne helgen blir en litt bedre lesehelg. Holder på å lese Inferno av Dan Brown, Bok nr 24 i Jordmorserien, Ritualer av Mo Hayder og Det siste slaget av Kristian Kapelrud. Så håper å bli ferdig med noe av dette :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha lest ferdig første bok i felleslesingen av Steinbeck,
har jeg nå funnet fram En tid for alt av Karl Ove Knausgård. En mektig bok det er vanskelig å legge fra seg. Jeg har ennå ikke lest Min Kamp-bøkene (som han vel er mest kjent for) men det er kanskje på tide å gjøre det. For en slik ordkunstner er det ikke ofte en kommer over.

Ellers var jeg så heldig å få flere hobbybøker om lappeteknikk i posten i dag, og de må jo studeres i løpet av helgen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helgen leser jeg Peter Pan av J.M. Barrie. Peter Pan ble første beskrevet i The Little White Bird i 1902 leser jeg bak på boka. Deretter ble noen kapitler fra den boka gitt ut under tittelen Peter Pan in Kensington Gardens. Det er altså denne jeg leser nå. Etter å ha kjent Arne Lygre's godt fortalte historier krype under huden gjør jeg nå et mentalt kjempesprang og leker litt med eventyrfigurer og fantasi i helgen. Bok 2 blir det heller ikke denne helgen. Må skrive selv, og da holder det med en bok.

God helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For øyeblikket går det i Lofotkrim av Frode Granhus, Stormen. Bare kommet til kapittel 14, og syns "wow-faktoren" jeg forventet fra andres omtaler mangler foreløpig. Kan være jeg hopper til litt fantasy etter hvert...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er inne i en vampyrperiode nå. Holder på med Lover Revealed og om/når jeg blir ferdig med den er det mer Anita Blake som står for tur

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun ville jo ikke dø -historien om Ragnhild, det er det jeg leser nå, og jeg kjenner jeg både blir trist og provosert. :/ Om landets yngste overdoseoffer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får fortsette min gjennomgang av Harry Hole-serien. Er kommet til Panserhjerte, men den er jo så innmari lang at det vil ta en evighet for meg å lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg kos meg med litt serielitteratur. Leser for tiden Alvestad og har noen bøker i Fossfall og Morshjerte liggende på vent. Godt med litt lettere litteratur av og til mellom krim og andre romaner.

God lesehelg! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også begynt å lese Fossefall igjen. Tok meg en pause siden det ble litt mye Fossefall en periode, men har tatt opp den lesingen igjen. Og holder nå på med bok 51 av 55. Gruer meg litt til serien tar slutt. Det kommer til å bli litt vemodig for min del:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde også pause fra den serien er periode. Det ble litt mye overtro og gjentagelser for min del, i tillegg til litt dårlig flyt i dialogene. Men nå er jeg i gang igjen og skal snart begynne på bok 44.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helga så skal eg på fotball-turnering
På Orkla-cup skal det bli jubel og feiring
Og pauselektyren på lagleiarbenken
Det blir Dom Casmurro og Dagdrivergjengen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_Meson