Tenker da på de som har lyst til å lese og diskutere bøker men trenger en liten puff.
Noen forslag til bøker som passer for de?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Potensgiverne og Rabsgubbene er geniale bøker! (husker ikke forfattere i skrivende stund) Handler om eldre mennesker og livet deres, er herlig å lese om dem. Kanskje det hadde vært noe for de eldre å diskutere? Er "små" bøker som går fort å lese, selv for de med dårlig syn :) Kanskje hadde de satt pris på høytlesning på fellesrommet? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for gode og relevante forslag:) Jeg skal foreslå høytlesning for aktivitøren på sykehjemmet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med å gi dem noe å le av: Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant ... den er herlig :-) Eller hva med småhistoriene til Spurkeland ;-) Lykke til

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og hvis de har grusomt dårlig syn, så er det kanskje ikke verdt forsøket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver likevel. Synet blir jo ikke dårligere av å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg snakker ikke om at de får dårlig syn. Jeg snakker om at de ikke trenger å lese hvis de trenger briller med glass så tykke som flaskebunner for å se noe som helst :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Farmoren min begynte faktisk å lese da hun mistet synet. Før det hadde hun aldri lest bøker. Nå gir lydbøker henne masse glede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Går fint an å lese lydbøker selv om synet svikter. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hør med dem hva slags sjanger de liker, krim, romaner, drama.. Kanskje dere kan lese en bok av hver sjanger? Å plukke ut spesifike bøker er litt vanskelig når man ikke vet hva de liker ;) Lykke til og stå på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet de liker krim og drama, men så langt har ikke mine Shakespeare forslag slå an.
Heldigvis er jeg dårlig til å gi opp:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

okey, men da har du jo kommet langt. Liker de krim/grøsser ala Stephen King eller John Dickson Carr? Eller hva med norsk, Jo Nesbø er jo i vinden fortiden og der har dere jo mange å ta av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grøssere tror jeg nok bør utelukkes. Jeg skal foreslå Politi for de.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes du bør gi dem noen bokalternativer, så kan de selv bli enige om hvilken bok de vil du skal lese for dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lese for de først, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal prøve det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje starte en lesesirkel. ? Og lese litt sammen ,ikke bare hver for seg.. Høytlesning, det er ikke alle eldre som har så godt syn lenger, informere om lydbøker etc . Jeg jobber med demente , ikke så lett for dem å lese og dessverre ikke så lett å finne ro i kroppen heller. Flere jeg kjenner setter pris på å høre en god lydbok på senga, en historie, roman, fortelling fra barndommen som de kan huske litt av. En god beroligende lydbok til en urolig sjel kan gjøre underverker. Ellers er det mange eldre som har lest alle våre gode klassikere som vi ikke har lest enda, man kan jo spørre dem litt om de kan anbefale noe de selv har lest og lese den på nytt .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver dette fordi jeg har startet en lesering gjennom en Frivilligsentral i samarbeid med biblioteket her. Jeg forklarte det i en tråd jeg måtte slette. Deltagerne er kvinner 50-75år, og jeg spurte da etter tips til bøker som passer den aldersgruppen. Det spørsmålet var visstnok både kjønns og aldersdiskriminerende:) Men altså, lesering har møterom vegg i vegg med biblioteket. Og ligger faktisk i samme bygning som et eldrehjem(heter sikkert noe annet, men jeg liker å kalle det for eldrehjem).Etter å ha deltatt på et kurs i løpet av uken skal jeg bli såkalt besøksvenn. For hvem vet jeg jo ikke, men mest sannsynlig blir det også med eldre. Ps. Var på et interessant foredrag om demens her om dagen, husk å gi penger til TV aksjonen... Jeg skal naturligvis være bøssebærer. Har du noen gang lest mere kvalmende selvskryt? Å gjøre noe med demente er mitt store mål framover, og har egentlig vært det en god stund. Høytlesning var et godt forslag, ikke er det vanskelig å få i gang heller.

Takk for din interesse:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt tips er at du ser hver av medlemmene som et unikt menneske og ikke som en "gjeng" eldre. Aldersspredningen på 25 år gir heller ingen ensartet aldersgruppe. Jeg har gitt deg ulike tips i den tråden du slettet så det gjentar jeg ikke her. Men ett spørsmål: hvorfor er det bare kvinner i leseringen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å bli kjent med hver enkelt av de kan rent praktisk bli litt vanskelig. Etter jobb, kjæreste, bikkje, andre oppdrag for Røde Kors, venner og alenetid er det ikke så mye tid til overs:)

Grunnen til at det er bare kvinner i leseringen er ganske enkelt fordi kun kvinner har møtt opp.
Alle er velkomne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å velge bøker til en person man kjenner er utfordring nok, å finne en bok flere forskjellige skal like er nesten umulig. Jeg regner med at denne tråden henger sammen med leseringen, jeg har derfor tatt utgangspunkt i det. Dette er bøker jeg har lest og ville anbefalt min egen mamma på litt over 50.

Jeg har forslag til noen bøker som jeg tenker kan passe de fleste, uavhengig av kjønn og aldersgruppe.
Alle disse er baser på virkeligheten, det gjør de interessante og lærerike, samtidig som de er skrevet på en måte som gjør de spennende og engasjerende. Det jeg tenker er en fordel med disse er at man kan diskutere de overfladisk som historier, eller man kan gå dypere og diskutere temaene.

Før jeg brenner ned, En roman av Gaute Heivoll. Handler om en av Norges mest omfattende pyromansaker, fra Finsland i 1978.
En uskyldig mann, en sann historie om mord og justismord av John Grisham

Veien til Jerusalem, første bok i Arn-trilogien av Jan Guillou er også bøker jeg tenker de fleste kan like, det er en spennende historie, sympatiske karakterer og lærerik historie
Vil også foreslå Kvinne blant krigsherrer Afghanistans modigste stemme av Malalai Joya, en historie som bør engasjere de fleste, både kvinner og menn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl