Nå er helgen her igjen og dette er ikke bare en lesehelg, det er også en sportshelg. I kveld er det visstnok en viktig fotballkamp, selv er jeg er mer interessert i boksekampen på lørdag. Jeg er usikker på hvor mye lesing det blir, men jeg har uansett bøkene klare.

Tidligere idag ble jeg ferdig med Svarte røtter av Inger Frimansson, nå er det
Mørke dager av Belinda Bauer som står for tur.
Jeg holder også fortsatt på med Mitt liv, min frihet, selvbiografien til Ayaan Hirsi Ali. Dette er en interessant og lærerik historie om hennes liv.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Denne uka og helgen har det blitt lite lesing. Men i dag fikk jeg lest ut Sorgenfri av Jo Nesbø. Boken av både spennende og veldig underholdende, spesielt de siste 100 sidene. Neste bok på lista er Spis, elsk, lev av Elisabeth Gilbert. Jeg har hørt veldig mye bra om den boka, så gleder meg veldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NeeeeI! Der forsvant hele innlegget mitt da jeg tydeligvis holdt inne slette-knappen for lenge, for å slette siste linje....
Prøver på nytt:

Sport er noe jeg veldig sjelden ser på, men akkurat boksing er jo litt tøft da! Når og hvor vises kampen?
Jeg er så sløv om dagen, så her tror jeg det blir endel lesing i helga! :)

Denne uken har jeg gitt forsøket med lydbøker og forskjellige bøker på forskjellige steder et nytt forsøk. Avsluttet derfor Agnes i senga som lydbok igår, og Askepott i papir format nå akkurat.
Vil veldig gjerne like lydbøker og ser endel situasjoner der det hadde vært veldig kjekt, men klarer ikke nå noe lenger enn at det er helt greit, uansett type bok. Dessverre. Blir dermed veldig skeptisk til å høre bøker jeg har store forventninger til på lydbok, fordi jeg er redd det vil ødelegge opplevelsen av en bok jeg ellers ville likt bedre.....

Skal også få lest Livskilder en gang til før jeg leverer den på biblioteket. Vurderer også å gi Alef som lydbok et nytt forsøk før jeg leverer den også. Endte opp med å gi den opp på mandag, men jeg avbryter så godt som aldri bøker så det plager meg litt ;)

Tror jeg må finne meg en roman å lese før jeg fortsetter med neste bok i serien til Kristina Ohlsson, men ikke bestemt meg for hvilken enda.....

God helg alle sammen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svarer meg selv her da dette ble en helg med masse lesing!
Alef fikk et nytt forsøk igår, men ble avbrutt en gang til. Derimot fikk jeg lest Livskilder, en gang til før jeg må levere den på biblioteket. Leste også Jeg har en mamma med kreft i går kveld. Den har jeg vært nysgjerrig på siden jeg hørte den skulle komme ettersom det er en gutt på 15 år som har skrevet den, og jeg selv mistet mammaen min for kreften da jeg var 14. Gruet for hvor vondt det ville bli å lese den, men det var ikke noe problem. En bok jeg gjerne anbefaler der ungdom blir pårørende til en med kreft, eller til småbarnsforeldre som selv får kreft da det også er endel lettlest og grei info i boken.
I dag tidlig avsluttet jeg også Leselykke. Alt i alt en bra bok. Noen kapitler var kjempe gode, andre litt drøye.
Har nå gitt meg selv en utfordring i å lese noe helt annet enn det jeg pleier å lese, for å ikke kjøre meg helt fast i krimbøkene, og har begynt med første boka i GONE serien. Helt grei så langt. Syns det virker som en ungdomsversjon av "Under the dome", noe jeg ser på som positivt, for den er jo spennende! Så det blir spennende hvordan dette utvikler seg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser ut for at du har omlag same opplevinga med lydbøker som eg. Eg starta på min 3. i dag, Bokhandleren i Kabul, som underhaldning på ein kjedelig biltur (og resten sparer eg til ein busstur komande helg). Heilt greit, for å sitere deg, men eg ser enno ikkje for meg at eg vil foretrekke lydbok framfor ei papirbok i situasjonar der eg kan velge. Men kven veit, med meir erfaring så kan dette endre seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil veldig gjerne like det. Spesielt for situasjoner der papirboka ikke er et alternativ, som feks da jeg kjører eller gjør husarbeid. Håper likevel som du skriver at dette kan endre seg ved at jeg gir det endel sjanser...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kampen blir sendt på Viasat4, hele showet begynner klokka 19, kampen til Cecilie begynner visstnok rundt klokka 23. Denne kampen tror jeg blir veldig spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg heier også på Cecilia, sjøl om jeg ikke er en stor sportsfan. Hun er steintøff!! Må ha hard psyke... Leser Lucifers evangelium av Tom Egeland, men jeg må si jeg fikk litt déjà vu til å begynne med, som om han har kopiert oppskrifta fra foregående suksesser. Så får vi se da, om denne boka kan tilføre noe nytt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går lå boken jeg har gledet meg til å lese i postkassen Carmen Zita og Døden. Den nyeste boken til Karin Fossum. Jeg har lest alle hennes bøker og er en Ivrig leser av alt hun skriver.

Tenker denne helgen skal bli fin, med god bok , høstmørket som plutselig har kommet om kveldene og stearinlys på bordet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Revolutionary Road av Richard Yates. Så filmen for en god stund siden og syntes den var veldig bra, og boka er jo sjelden dårligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er best, synes jeg da :-) Gled deg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er vel den første uka på lenge jeg ikke har fullført en eneste bok selv om jeg leser litt hver dag så mye jeg kan. Grunnen til at jeg ikke har lest så mye er vel at jeg har begynt på jobb igjen etter p ha vært sykmeldt i 2 mnd. Så nå jobber jeg 50%. Det er litt lite, men bedre det enn ingenting. Jeg vil gjerne være på jobb selv om jeg sliter med mine symptomer. Jeg gidder ikke å være hjemme og vente på å få komme til tre spesialister som jeg står på venteliste til. Det er for drøyt. På jobb går går tiden fortere og jeg vil gjerne bidra med det jeg klarer.

Men bøkene jeg leser i nå er: Ild av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren Det er en oppfølger til boka Sirkelen. Alltid skeptisk til oppfølgere, men denne er knallgod og like fengende som den første boka i Engelsfors-trilogien. Så dette lover bra:)

Og jeg leser i En stille grav av Tove Alsterdal. Svensk krim. Syns den er litt langsom, men har ikke tenkt å gi opp. Den blir spist i små jafser bare. Sånne bøker må man ha av og til. Gode karakterbeskrivelser, men syns handlingen er litt småkjedelig egentlig ...

Og i løpet av helgen hvis jeg blir ferdig med en av de to forrige skal jeg lese Fossefall igjen fra NorskeSerier. Bok nr 51: Alene på gården av Jorunn Johansen. Det er lenge siden jeg leste den serien nå, trengte en pause, men siden alle bøkene nå er gitt ut og jeg har alle (55 bøker) så er det på tide å få med seg slutten også selv om det vil bli vemodig.

Hvis det blir tid til overs i helga skal jeg begynne på Odinsbarn av Siri Pettersen som virker veldig spennende. Så går visst ikke tom for lesestoff denne helga heller ...

Er spent på å høre hva du syns om Mørke dager av Belinda Bauer. Leste Blacklands av henne for noen år siden og den var knallgod! Vurderer å lese flere bøker av henne.

God helg!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg les tre bøker denne helga. "Hovudboka" er Denne dødens kropp av Elizabeth George som papirbok, - ein murstein på over 800 sider og som eg likar veldig godt så langt. Lydboka mi for tida er Casanovasyndromet av Øystein Wiik, lest av forfattaren sjølv. Topp underhaldningskrim. I tillegg har eg Arven av Katherine Webb som ebok - men denne slit eg med. Eg kjem truleg til å fullføra boka, men eg tykkjer ho er litt kjedeleg, med dårleg framdrift og usamanhengande innhald.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat no er eg startet på en murstein av en bok .Grensen av Frank Schätzing,tar nok sin tid men helgen er lang :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begynt på 2. bok om skyggejegerne, Den tause byen av cassandra Clare

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig serie :) Gled deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Unnskyldningen av Hanne - Vibeke Holst.
Jeg har lest boken før, men da leste jeg på originalspråket som er Dansk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er mere interresert i friidrett, sitter nå og ser på siste stevne i Diamond League fra Brüssel, og i helga er det Finnkampen (årlig landskamp Sverige-Finnland) på SVT 1.
Av lesing blir det Pondus Eliteseren, er nå kommer til bok 3, har bok 4 og skal hente bok 5 og 6 på biblioteket i morgen. I tillegg har jeg 3 bøker som forfaller mandag, og ikke kan fornyes flere ganger, nemlig Olav Tryggvason - fra vikinghøvding i Russland til kristningskonge i Norge 995 - 1000, Kong Sigurds jorsalferd - 1108 - 1111 og Kvinner i hemmelige tjenester av Tore Pryser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal ikke se sport, men det er en del sosialt både lørdag og søndag. Men lese skal jeg selvfølgelig likevel.

Denne helgen blir det Dagdrivergjengen i forbindelse med felleslesingen av Steinbeck. I tillegg skal jeg lese ferdig Light Years av James Salter og fortsette med Montefiores One night in winter.

Riktig god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mye hygge i heimen er fokus i helga. Samvær og nok tid og god prat osv. Når det gjelder lesing;
Jeg fortsetter med Arne Lygre og "Et siste ansikt". Dessuten har både siste utgave av Utdanning og Le Monde Diplomatique kommet. Da har jeg i grunnen fullt opp :):)

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åhhh--Her koser jeg meg med grøssgru av D.Glattauer og Evig din <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tjuvstartet med John Steinbecks Paradisets enger, som ikke inngår i felleslesingen. Dette er god bok. Mer alvorlig enn jeg får inntrykk av at Dagdrivergjengen er, men med de samme levende personskildringene og lune humoren. I dag måtte jeg naturligvis lese noen sider av Dagdrivergjengen.

Helgens plan er å lese ferdig Paradisets enger, og så gå inn for Dagdrivergjengen og felleslesingen av Steinbeck med liv og lyst!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denen helgen begynner jeg på Blomstenes hemmelige språk:-) av Vanessa Diffenbaugh,en bok jeg gleder meg til å begynne på,ellers blir det turgåing,og mye god kaffe...GodHelg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sportshelg bryr jeg meg ikke så veldig mye om, men jeg er interessert i hvordan det går med Brækhus på lørdag og heier selvsagt på henne. Hadde de enda vist mer rugby på norsk tv. DET er kul sport det!

Jeg blir med på Steinbeck-prosjektet her på bokelskere og skal lese "Tortilla Flat" (Dagdrivergjengen) fra i dag. Imidlertid har det blitt krøll med forsendelsen fra bookdepository.co.uk. Jeg bestilte den sist søndag, men de sendte den ut først på torsdag... Så da sitter jeg her uten bok og venter utålmodig. Tror jeg kommer til å laste den ned fra audible.co.uk i løpet av kvelden. Er glad i lydbøker, så det er ok (men vil helst ha fysisk bok samtidig i Steinbeck-prosjektet). Om jeg laster den ned fra audible, så får jeg den bare på dansk. De har flere av Steinbeck på engelsk, men ikke Tortilla Flat. Merkelig. Ikke så begeistet for det da jeg foretrekker originalspråket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uka startet jeg på "Vinterbyen" Arnaldur Indridason, så den skal jeg fortsette med i helga. Mitt første møte med denne forfatteren - og boka virker lovende så langt :)

God helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"The catcher in the rye".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En evig klassiker :-)
Nylig ble det utgitt en ny bok om doldisen J. D. Salinger (første og andre link). Om en stund utgis hittil ukjente fortellinger av Salinger (siste link):

http://www.huffingtonpost.com/2013/08/25/new-jd-salinger-books-_n_3813081.html?ncid=edlinkusaolp00000009

http://www.theguardian.com/film/2013/sep/05/salinger-documentary-review

http://www.theguardian.com/books/2013/sep/03/new-jd-salinger-fiction-documentary

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende :) Jeg har kjent til bokas tittel i "alle år", men aldri lest den før. Ei heller lest noe om boka eller forfatteren. Så da jeg åpnet den og begynte å lese, så ante jeg ikke hva slas sjanger boka var engang. Jeg startet med helt blanke ark. Og jeg må si at jeg frem til nå bare elsker denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen starter jeg på "Drageløperen" av Khaled Hosseini. Fra før holder jeg på med Trygve Gulbranssens "Og bakom synger skogene" .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne uka tok jeg fatt på Halvbroren av Lars Saabye Christensen igjen. Tredje forsøk, ja, jeg vet at jeg er sta. Vil så gjerne lese den ferdig, og nå er jeg langt over halvveis og helfrelst. Greier nesten ikke legge den fra meg, og det gir en dobbelt god følelse, når jeg har gitt opp to ganger før.

Ved siden av leser jeg Journal 64 av Jussi Adler-Olsen, men kjenner nå etter å ha lest de tre første at jeg begynner å bli lei. Jeg gidder sannsynligvis ikke lese den siste boka i denne serien om avdeling Q.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har du lest noe av LSC før? I såfall: hvordan står "Halvbroren" ift det du tidligere leste?

Håper du poster hva du synes om "Halvbroren" etter ferdig lesning!
Halvbroren står på vent her (ikke villet se filmatiseringen; må lese først).

Av LSC's nyere forfatterskap: Leste nylig "Sluk" (2012). Denne samt "Bernard Hvals forsnakkelser" (2010) står nokså høyt i kurs her. LSC er i mine øyne en fin forteller og jeg ser frem til neste roman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare lest "Gutten som ville være en av gutta", "Maskeblomstfamilien", og "Beatles", begynte på "Bly", men ga opp. Disse ga jeg fire i terningkast. Og jeg synes "Halvbroren" er klart bedre. Saabye Christensen fikk Bokhandlerprisen, Brageprisen, Den norske leserprisen og som toppen på kransekaka, Nordisk Råds Litteraturpris for boken, det sier vel sitt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Katt på heitt blikktak gjøres ferdig i kveld. Ellers blir det å lese mest mulig om demens og de forskjellige varianter av det. Anbefalinger tas imot. Husk Tv aksjonen neste måned:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alltid Alice av Lisa Genova er ei flott bok om en kvinne som får tidlig Alzheimers sykdom, absolutt verdt å lese! Det er riktignok ikke en faktabok, men alt(unntatt den ene medisinen, og det står og skrevet bak i boka), stemmer med Alzheimers sykdom, iallefall med det vi har lært den harde veien. En helt annen vinkling på sykdommen enn den man er vant til som pårørende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kun lest én bok som har med demens/alzheimers å gjøre. Men 1 1/2 år etter at jeg leste den, så sitter den svært godt i minnet fordi den var interessant, velskrevet og hadde snev av litt underfundig, varm og mellommenneskelig humor oppi alvoret (ikke å forakte da temaet i seg selv ikke er så lystig). Jeg tror faktisk jeg kommer til å lese den igjen siden.

Jeg har en kort bokomtale via link nedenfor (og en på amazon.co.uk - som det er link til i linken nedenfor). I den norske, korte, anmeldelsen nevnte jeg ikke at boka også byr på herlige matoppskrifter (!) Noe retroe sådan (forfatterens gamle mor lærte bort oppskriftene fra forfatterens barndom). En herlig retro-rett fra boka som gikk rett hjem hos liten og stor i vår familie er kjøttpuddingen! :-)

Med andre ord en noe uvanlig, positiv og interessant bok om temaet demens og alzheimers.

http://bokelskere.no/bok/all-gone-a-memoir-of-my-mothers-dementia-with-refreshments/369043/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"All Gone. A Memoir of My Mother's Dementia. With Refreshments" (2012)
av Alex Witchel (journalist i New York Times Magazine)..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for forslaget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper på en rolig helg med masse tid til lesing, men vi får se da, ikke alltid ting blir som man ønsker. Jeg tenker å fortsette med Journal 64 av Jussi Adler-Olsen, foreløpig syns jeg boka er bra! Blir jeg ferdig, så står Linnea Myhre for tur med Evig søndag.

God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har Dom Casmurro på nattbordet nå.
Der blir den ei tid, med god grunn.
Brasil-portugisisk på høgste nivå
Krev ordbok-oppslag kvar ei stund.
I tillegg så har eg ein annan opsjon
Som startar på dagen i dag;
For Dagdrivergjengen er første porsjon
I lista av Steinbeck sin bokproduksjon
Som mange vil lese i lag.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RufsetufsaLibraritas vReadninggirl20Hanne MidtsundJulie StensethGro Anita MyrvangellinoronilleBabynemiTralteBjørg L.Vigdis VoldBeathe SolbergMari Nordø LommelunKirsten LundAnne Lise JohannessenKaroline in WondertuhamreHeidiLisbeth Kingsrud KvistenHelge Thime-IversenIngeborgAnn ChristinLillevisvarteperAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarit HåverstadTonje-Elisabeth StørkersenVannflaskeMarit HøvdeEllen E. MartolLeseberta_23TjommiEirinTine SundalJan Arne NygaardKikkan HaugenBenedicteTrygve JakobsenJenny Dahl BakkenChat_noir