Det er nok språket (den tidstypiske sjargongen samt alle nyskapingene i ord og uttrykk) som gjør dette til en interessant bok. Derimot fins til heller brister i den logiske sammenhengen. Sannsynlighetsgehalten rundt det som skjer er vel ganske tvilsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg er ikke helt enig med deg her, uten om at språket passer denne typen bøker. Kom gjerne med det du mener er brister, jeg er enig i at det er en hendelse som nok hadde fått mer oppmerksomhet og fått mer fokus i virkeligheten (Politiets håndtering av dødsfallet), men hvordan vet du at sannsynligheten for at de som skisseres i boken ikke kan skje. Der er jeg ikke enig med deg i det hele tatt. Jeg har opplevd for mye rart til å avslå noe som helst når det gjelder kombinasjonen mennesker og makt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som gjør at jeg oppfatter innholdet i boka som lite forenlig med virkeligheten, er vel særlig intensiteten og omfanget av all manipulasjon som hovedpersonen gjør. Jeg tviler ikke på at det forekommer triksing og fiksing også i virkelighetens verden, at ting ordnes ved at A oppnår det han vil hos B fordi han vet noe ufordelaktig om B som han skal holde munn om så sant B hjelper ham... eller at A tidligere har gjort B en tjeneste, så nå er det B sin tur til å komme med en gjenytelse. I boka skjer jo slike ting i ett sett, uten at hovedpersonen blir avslørt. Men naturligvis er boka morsom å lese, men da som en "røverhistorie".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg konstatere atdu nok har litt flere illusjoner enn meg igjen om hvordan samfunnet henger sammen. Det er sikkert like bra. Det er absolutt en røverhistorie, men nok ikke så langt unna sannheten som det man skulle tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil Christiansen