Jeg har akkurat lest ferdig boka og likte den veldig godt. Men det dukket opp noen episoder i slutten av boka som jeg ikke vet om jeg har forstått riktig.
Dette er vel en bok som ikke er den mest leste men jeg regner med at noen av dere har boka og har lest den.
Jeg kan ikke stille spørsmålene her for det vil røpe noe fra handlingen i boka. Dersom det er noen som har noen meninger om boka og kan tenke seg å være med på en diskusjon, er jeg takknemlig for en tilbakemelding.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg har lest boka flere ganger, men mange år siden nå!
Boka kommenterer Charles og Sarah (hovedpersonene) utenfra, kommer med statistikk om livet i victoriatiden og så videre - et spesielt grep som gir et nåtidsperspektiv på handlingen.

I filmen er dette løst ved at Jeremy Irons og Meryl Streep også spiller skuespillere i nåtiden - jeg husker ikke navnene på nåtidskarakterene - samtidig som de spiller Charles og Sarah i en film i filmen. Mesteparten av handlingen er i gamle dager, men klippingen til nåtid er gjort finurlig og gjør det hele ganske fascinerende. Var veldig glad i filmen også!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for svaret. Det var noe oppklarende selv om du ikke svarte på det jeg lurte på ( men hvordan kunne du det da jeg ennå ikke har stilt noen spørsmål). Jeg kommer til å stille spørsmålene, men da med kryss i ruta at jeg røper handlingen.
Jeg har ikke sett filmen, må vel se å få tak i den om ikke så lenge. Jeg jobber fortsatt med boka i tankene, likte veldig godt at forfatteren løftet seg inn i fortellingen og diskuterte utviklingen med leserne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg svarte ikke på spørsmålet, nei...stemmer det :) Jeg husker ikke lenger hvordan boka endte....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det bare å finne fram boka igjen, om du har den i din egen bokhylle eller på et bibliotek.
Boka jobber i meg, blir ikke ferdig med den ennå. Har også lett etter flere bøker av samme forfatter - har lyst til å lese mere av han.
Jeg trodde boka var en enkel kjærlighetshistorie, rosenrøde kiosklitteratur, men der tok jeg skammelig feil. Jeg ga boka terningkast fem, men lurer på om jeg må oppjustert den til en yndlingsbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest boka. Den var overraskende, ikke forutsigbar i det hele tatt. Slutten var heller ikke som jeg hadde trodd den skulle være. men sånn er jo livet også. Det skjer alltid uventede ting som man ikke er herre over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest andre bøker av ham. Den eneste jeg vet om er "Samleren", som er en litt ekkel historie om en mann som holder en kvinne fanget....hørtes ikke ut som noe jeg hadde lyst til å lese. Jeg kan anbefale filmen av Den franske løytnantens kvinne, men du burde sikkert vente LENGE før du ser den....et år....sånn at boka er litt glemt først :)

Har boka i hylla....utgitt i paperback da filmen kom, med Meryl på omslaget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samleren er kjempegod slik jeg husker den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, Karen, The Collector (leste den på eng) er et mesterstykke. En av mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så enig! Og ikke å forglemme The Magus, eller Magikeren som den heter på norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest boka, men når jeg søker på nettet så registrerer jeg at slutten på denne romanen er mye diskutert. Kanskje du kan finne svar der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne ha vært behjelpelig. Men har ikke lest boka, bare sett filmen - for en god del år siden. Men jeg er jo nysgjerrig på hva du lurer på da...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okey okey, det er for lenge siden jeg så filmen til å være sikker på om dette dukket opp i adapsjonen. Men boka skal leses, jeg pleier ikke å bry meg om spoilere uansett - så lenge historien/karakterene er skrevet bra, er det irrelevant om jeg veit åssen det går.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ina Elisabeth Bøgh VigreHilde H  HelsethMathiasConnieMorten JensenAnneWangJulie StensethMarianne AugustaAnitaellinoronilleAnne Berit GrønbechBjørg L.Kathrine HaaheimReadninggirl20Tom-Erik FallaSverreAjiniakraMaria HusefestBeathe SolbergJakob SæthreFindusHilde Merete Gjessingingar hDolly DuckEli HagelundAnne MereteBarbaraAnniken LCathrine BoreRune U. FurbergGro-Anita RoenalpakkaSynnøve H HoelHanne MidtsundBechenIngeborg GBookiacKaren RamsvikIngunn ØvrebøAgnete M. Hafskjold