Overraskende god bok fra debutant Grue. Han har ledig og god språkføring, med glimt av friske metaforer og humørvekkende formuleringer. Det mest forførende med novellene er likevel ikke språket, men kombinasjonen av oppfinnsomme historier og et underliggende alvor. På overflaten kan fortellingene virke bare morsomme og søkte (Oslo gater forandret til kanaler og sluser, Star Wars som den ny kristendommen, mennesker med 70% av kroppen som proteser), men under ligger teksten det insisterende undring om hvilken verden vi egentlig er vei inn i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jan Grue er et nytt og spennende bekjentskap. Novellene har underliggende betydninger. Særlig fortellingene fra Amsterdam var særegne. Med trange smug, bakgater og kanaler. Hus med små arealer, men høye som tårn, for å spare skatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa