Da er verandadagene over for i år, fremover blir det innekos med kakao og gode bøker mens regnet trommer utenfor. Etter å ha vært hjemmefra i 3 uker er Get-opptakeren ganske full, jeg er derfor usikker på hvor mye lesing det blir denne helgen. Bøkene ligger uansett ikke langt unna om jeg trenger en dose.

Hovedfokuset denne helgen blir nok på In One Person av John Irving, jeg er på akkurat samme sted som jeg var forrige helg.
Jeg leser også The evil within(ekstern link), dette er en samling horrornoveller av forskjellige forfattere. Som vanlig i denne type samlinger er det varierende kvalitet.
Ved siden av leser jeg Liv og dikt i lag av Halldis Moren Vesaas og Tarjei Vesaas med Olav Vesaas som redaktør.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 48 svar.

Jeg er midt i forsøket på å lese flest mulig av de bøkene som havnet på The Man Booker Prize sin longlist og kommer denne helgen til å lese ferdig Unexploded av Alison MacLeod. Forhåpentligvis rekker jeg også å begynne på The Luminaries av Eleanor Catton.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Denne helgen blir det Eystein Hanssen`s nye bok Åtseldyr, siden eg var så heldig å bli en av de som fikk et eksemplar :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste helg før ferien er over og jeg har tenkt til få lest Inferno av Dan Brown.
Ikke helt sikker på hva jeg syns enda..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal fortsette med å slite med Labyrinten av Kate Mosse i helga :/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har blitt filmatisert i to deler og blir sendt på nrk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet det :) Så jeg leser fortsatt...må jo være bra da..;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er den ikke bra? Jeg har den liggende i bunken med uleste bøker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes den er er litt langdryg..Mange personer og detaljer å huske..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes den var bra, som alle hennes bøker som jeg har lest. Men den var likevel litt tunglest

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Edvard Hoem og jeg har følge på bussen fortsatt. Leser ferdig Arne Lygre's "Tid inne" i helgen, og fortsetter med samme forfatter og boken "Et siste ansikt". Mia Berner fra et par helger siden gir fremdeles gode stemninger. Gøy med nye bekjentskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så ditt forsøk med å lese tre bøker på en gang er med andre ord vellykket?

Jeg foretrekker det, for da har jeg noe å lese uansett humør og grad av overskudd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg lander nok på to bøker, og noe annet i tillegg. Litt uklart ser jeg. Altså to romaner, historier parallelt og gjerne noe lyrikk, drama, fag osv ved siden av.

Ser hva du mener, det å lese bøker etter stemning. Jeg har forløpig plassert bøkene i ulike settinger. Antagelig er din tanke smartere.

God lesehelg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg vet nå ikke det. Kjenner mange som har én reisebok (på buss, T-bane osv), én stuebok og én nattbordsbok, for eksempel. Kan jo bli litt strulete å drasse med seg flere bøker rundt. Jeg leser som regel én papirbok, én e-bok og én lydbok, og e-boken og lydboken (på mobilen) går greit i veska :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg har en stuelydbok, en nattbordslydbok .. og kanskje en papirbok... funker greit det :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selvfølgelig gjør det det :-)
Som nevn et annet sted i tråden er jeg ikke fullt så strukturert. Leser flere bøker, men ikke på faste plasser. Jeg leser mer etter stemning og humør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er nok litt der jeg er. Ikke lydbok riktignok. Greier ikke konsentrere meg helt på det. Er visst best på å ta det inn gjennom øynene :) Men alltid en bok i veska, og nå også minst en hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en helg der jeg jobber meg gjennom Anne Bronte's The tennant of Wildfell Hall. Anne er den tredje av Bronthe søstrene og den minst kjente i Norge. Stormfulle høyder (Emily) og Jane Eyre (Charlotte) har gjort de to andre til klassikere. Anne skriver godt og dypsindig om kvinners situasjon i ekteskapet i Victoriatiden, men min engelske Penguin Classic utgave blir litt skjemmet av en kommentator som alt for ofte legger henvisninger til egne meninger og oppfatninger som hun har samlet over 50 sider bakerst i boka. Bryter dessverre opp lesingen og gjør meg litt uinteressert, noe som er synd siden Anne har et velformulert poeng med boken sin. Har ellers skaffet meg det som regnes for tidenes tegneserieroman "Watchmen" og den gleder jeg meg til å starte på til uken når Anne Bronte er unnagjort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom ikke på at det var helg før nå. Sånn er det når man er sykmledt og går hjemme om dagene. Gleder meg til denne måneden er over og komme tilbake på jobb igjen i september. Jeg liker bedre å være til nytte enn å trø hjemme hele dagen. Det er ikke noe for meg. Det er i alle fall sikkert.

Lesingen denne uka har dessverre gått litt trått. I fire dager dalte leselysten betraktelig ned uten grunn og det har ikke skjedd før i år. Men i dag fikk jeg leselysten endelig tilbake igjen. Så jeg leser fremdeles i Historien om Pi av Yann Martel og Død i morgen av Peter James, akkurat som forrige helg, men har bare kommet litt lengre. Og i dag har jeg fått lest mye i Historien om Pi etter at leselysten kom tilbake.

Blir det tid til overs denne uka skal jeg begynne på The hunger games av Suzanne Collins. Det føles ut som om jeg er den eneste i verden som ikke har lest den ennå. Dessuten så har den stått så lenge ulest i hylla nå at det er på tide å lese den. Får bare dårlig samvittighet over å ha bøker som jeg ikke har lest, og dem er det mange av. Så jeg prøver å ikke lese bare "nye" bøker hele tiden. Blander heller litt nytt med litt gammelt.

Ellers har det vært oppholds siden onsdag. Fra søndag og tirsdag regnet det i bøtter og spann. Torsdag var det værandadag. Så det går opp og ned med været akkurat som formen min:)

Innekos er rett og slett ikke verst. I alle fall ikke på denne årstiden. Høsten er min favorittårstid, og det har endelig blitt mørke kvelder igjen. Da er det godt å være inne og lese bøker med en god kopp kaffe/te til:)

God helg!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet hvordan det føles, både det å "gå og trå" og være "unyttig" (husk at det er nyttig å gi deg tid til å bli bra igjen!), det å miste leselysten (frustrerende!), det å være "den siste" som leser en bok/ bøker (føler meg som en ignorant når folk peker ut bra forfattere jeg har nedprioritert...) og det at høsten endelig er her... Fleecepleddene er igjen plassert i sofaen og stolene her også, tehylla er organisert og oppgradert og en mengde bøker ligger klare for inntak...

Det gjelder å gjøre det beste ut av ting... ;) Da blir man så mye gladere!

God bokhelg, Rufsetufsa! The Hunger Games-trilogien er verdt å vente på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tilbakemelding, og ja, jeg må bare bli tålmodigere. Jeg er ikke bygd til å trø hjemme og "vente på å bli bra igjen". Det blir for langdrygt for meg, men har vel ikke noe annet valg. Får vel sparken hvis jeg møter tidligere enn planlagt på jobb så vil ikke risikere det heller:) Men trøster meg med at jeg har fått lest en hel del i alle ukene jeg har trødd hjemme selv om leselysten forsvant i fire dager. Håper det aldri skjer igjen:)

Kos deg med gode bøker i høst:) Det skal jeg gjøre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må leselysten følge deg...

Hmm... Høres rent ut som et credo...!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har slitt med formen i hele ¨r. Var sykmeldt de to første månedene tidligere i år og etter en lang sommerferie med fire uker ble jeg sykmeldt igjen i fire uker. I mellomtiden har jeg jobbet både 50 og 60%. Jobbet 100% i fjor og jobbet en god del overtid. Så hele året har vært en skikkelig nedtur. Og er dermed lei av å trø hjemme av mange grunner. Jeg blir ikke bedre av den grunn:) Jeg liker som du sier å være til nytte og gjøre noe fornuftig og heller lese om kveldene når jeg har gjort en god jobb. Jeg liker ikke å leve som en slask som jeg gjør nå:)

Men, men, som du sier jeg må bare være tålmodig og prøve å gjøre det beste av det. Jeg trøster meg med at det er allerede høst (den fineste årstiden!) og at det blir mange lesekvelder fremover nå som kveldene endelig er mørke. Da trenger man ikke å ha god samvittighet for å daffe på sofaen om kveldene med en god bok og drikke kaffe/te til:)

Akkurat nå lengter jeg tilbake til hverdagen. Jeg liker dager med litt struktur best, men jeg får holde ut noen uker til og trøste meg med at jeg rekker i det minste å lese The hunger games, den første boka i trilogien før jeg eventuelt blir delvis friskmeldt igjen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg startet såvidt på "I all evighet" av Ken Follet tidligere i uka.Ikke kommet så langt enda, men tror jeg har mye god lesing i den framover, siden dette er en veldig tykk bok. Jeg likte godt "Stormenes tid", så jeg regner med at denne boka og vil falle i smak.

Kos dere med bøker i helga, og god lesehelg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Englevaktene av Kristina Ohlsson. Tviler på at jeg rekker mer enn det egentlig... og fortsetter regnet, så blir det iallefall ikke å nyte kvelden på verandaen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kjøpte jeg i dag også! Veldig spent på den, men tenkte vente med den til jeg får de to første bøkene i serien. Har du lest alle i rekkefølge eller?
Jeg begynte med "Paradisoffer". Den var kjempe bra og spennende!
Kos deg masse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har lest de i rekkefølge ja, og de to første var også kjempebra! Ser ut som jeg blir ferdig med denne i løpet av helga og, for jeg klarer ikke legge den fra meg. Gleder meg til å lese Paradisoffer. KOS DEG når du begynner på den, og gled deg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I morgen tidlig setter vi oss på flyet til Kreta, så da blir det flere timers lesing :) Har så vidt begynt på "I den skogen" av Harlan Coben. Trodde jeg hadde lest den, men ser nå at det ikke er tilfelle. Skal også ha med meg "Little Bee" av Chris Cleave" - i håndvesken. Blir flere i kofferten da, men har ikke helt bestemt meg :-)

God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til Torsdag sitter jeg selv på flyet til Kreta, vet ennå ikke hvilken bok jeg skal lese

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg til I den skogen. Den er vanskelig å legge fra seg. Leste den på engelsk for noen år siden og den er min favoritt av Harlan Coben. Anbefaler også Hold tight (Hold tett) av samme forfatter. Meget spennende bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kost meg skikkelig med "I den skogen", og skal se i bokhylla om jeg ikke har "Hold tett" også :) Takk for tips! Har lest Harlan Coben tidligere, men så ble han litt avglemt....Husker jeg likte de andre bøkene godt også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! Glad for at du likte den og er spent på hva du vil synes om Hold tett:) Jeg har selv tatt en pause fra Harlan Coben for det var en periode jeg leste vanvittig mye av ham at jeg trengte litt avstand ffra bøkene hans:) Men i høst har jeg tenkt å lese noe av ham igjen. Har boka Caught (norsk tittel: Tilgi meg) i hylla, som jeg gleder meg til å ta fatt på:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har plukket opp igjen den noe omstendelige The Mists of Avalon av Marion Zimmer Bradley og kommet et godt stykke på jobb denne uka, har igjen ca 1/4 av tjukkasen. I tillegg ble det ny Nemi-bok (Nr IX Du kommer ikke til å angre) og av en eller annen grunn ble det med en annen fullprisbok også, jeg ble sjarmert av En gatekatt ved navn Bob av James Bowen, og satt i gang med den også... Har sikkert med tiden jeg bodde i England, hvor jeg fikk høre endel førstehåndshistorier om livet på gata. Disse menneskene som velger å ta tilbake livene sine rører meg slik, de viser at viljen er en stor kraft om man bruker den...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper på en god lese helg med konsentrasjon til å lese og kose meg masse :)
Med mange bøker på vent som jeg har mest lyst å kaste meg over alle sammen er jeg litt usikker på hva det blir i helgen. Først ut blir uansett "Klassikeren" av Ola Jostein Jørgensen, for den begynte jeg på i går. Tror kanskje den neste blir "Sjelenes bok", ettersom jeg koste meg sånn med "De dødes bibliotek" forrige helg. Har også noen bibliotek bøker jeg håper på å komme igjennom i løpet av den første tiden. Vet ikke hvorfor, men det stresser meg at de ligger der.
Ute regner det, men det er egentlig helt greit!! Da kan jeg ligge inne under pleddet, tenne stearinlys og lese :)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Likte både De dødes bibliotek og Sjelenes bok - kos deg!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest den siste, Bibliotekets voktere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg ikke kommet over ennå, men den skal jeg definitivt ha når jeg finner den! Meny-butikkene i Oslo har den sikkert, for det er på rikholdige matbutikker jeg fant de andre ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slukte "de dødes bibliotek" forrige helg :) Derfor jeg har lyst å begynne med "sjelenes bok" så fort som mulig i et håp om å kose meg like mye! Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Levi Henriksen trekker meg Ned ned ned og jeg har ingenting imot å bli med på turen. Så langt har jeg vel lest fire eller fem av ialt 13 fortellinger. Leser sakte, én eller i høyden to av gangen. Anbefales.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

VM i friidrett fortsetter ut uka og innimellom leser jeg på Hodeløse menn og ihjelfrosne haikere og regner med å fortsette på Fantasins underland - Myt och idé i den fantastiska berättelsen etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen lytter jeg til Thomas Pynchons Against the Day samtidig som jeg parallelleser den på norsk utgaven, Mot Dagen. Det er en mastodont av en roman, nesten 1100 sider. Pynchon er dessuten ikke den enkleste forfatteren å lese, så jeg koser meg bøkene hans og leser dem ganske sakte, og kommer nok til å bruke en stund på denne. Men jeg har virkelig stor sans for romanene hans og da er det jo vel verdt det :-)

Innimellom hører jeg på novellene i Dear Life, den nyeste samlingen til Alice Munro som er en av de beste novelleforfatterne jeg vet om. Har også så vidt kommet i gang med å lese Døden og pingvinen av Andrej Kurkov.

Riktig god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No kjem snart hausten med mørke og regn
Då kan det passe med krimbok igjen
Kepler frå Sverige er min favoritt
Ildvitnet ligg no på nattbordet mitt

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Artig! Der fikk jeg en dialektindikator, så jeg måtte visitere profilen din for å se om gjetningen stemte... Havgap heller enn Romsdal, tror jeg? Molde?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No vart eg litt imponert. Og eg må innrømme at eg ikkje greier å sjå kvar indikatoren ligg, men så er eg også heller dårleg på å legge merke til dialekter.

Røyset, forøvrig. Ytre søre Sunnmøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte Ålesund og utover også, men ettersom jeg bare kjenner én fra Ålesund (for å kunne sammenligne med nordligere dialekter), var jeg usikker... Indikatoren er å få regn til å rime på igjen med uttalen, og jeg kjenner fler fra Nordmøre. For meg henger nynorsk på greip først når jeg får tonefallet fra en dialekt jeg har hørt endel, tror det er derfor jeg ikke orker å lese nynorsk med mindre jeg kjenner til hvilken dialekt den kommer fra...! For meg er de fineste nynorske dialektene fra nettopp Møre, og fra indre Telemark. Antagelig fordi jeg kan relatere til dem mer enn f.eks. Hordalandsdialekter... Og det skriver jeg ikke for å tråkke på noens tær her inne, jeg har bare færre relasjoner til Hordaland...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alltid et høydepunkt å lese dine dikt om hva du leser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(bukker audmjukt)
Takk for den, ros frå superheltinner er ikkje kvardagskost.
Så vil eg skunde meg å legge til at eg heller vil kalle det for rim enn for dikt.
Men moro er det å snekre saman uansett kva ein kallar det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne uken har det foreløpig ikke vært tid til lesing, så nå gleder jeg meg til en rolig helg med bøker og kos. Her er været fortsatt ganske godt, så tror jeg kan sitte ute både litt i ettermiddag og på dagen i morgen, må passe på å nyte de siste dagene det er mulighet for å sitte ute. Men kveldene må nok tilbringes innendørs her også, så da er det fint at jeg kjøpte inn masser av nye telys og kubbelys i går.

Lesehelgen startet forøvrig med en bestilling med 9 bøker på ark.no tidligere i dag, må jo passe på nå som nesten alle bøkene selges med 50 % rabatt. Bokhyllen med uleste bøker begynner å bli ganske så full nå, så jeg får vel lese et par bøker i helgen så jeg får plass til de nye jeg har bestilt.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudStein KippersundElisabeth SveeNinaBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaHarald KTanteMamieEllen E. MartolBård StørePiippokattaJulie StensethRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo Rye