Og Elizabeth George har "stjålet" litt både fra James og fra Sayers, - bl.a. at helten er adelig. Men Sayers bøker utspiller seg merkbart i en annen tid, - og med en helt fra "the upper-upper class" som får en til å tenke litt på Woodhouse og Wilde:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg elsker Woodhouse!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lord Peter er jo ikke akkurat noen Bertie Wooster, men det er f.eks. noe med dette å ha sin egen tjener som står last og brast meg en;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har kost meg med Jeeves og Bertie Wooster de siste ukene, er nå på den tredje, og har dessuten lyktes i å få åpnet syttenåringens øyne for Wodehouse - det må vel sies å være bra uttelling for familieferien? Kanskje han kan få overta Sayers og lorden hennes neste gang...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg koste meg med Wodehouse (beklager tidligere feil skrivemåte, - tror jeg;)) som ung, men det begynner å bli lenge siden;) Jeg tror sannelig jeg skal kaste meg over ham neste sommer, - han står også på hytta:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste selv en del Woodehouse som ung men husker ikke hvilke, har derfor ikke lagt dem til samlingen min. Har lest de 2 norske utg av Dorothy L Sayers og biografien som tenåring, prøvde meg på noen av engelsk da, men hvar ikke så god til å lese eng da. Har samlet opp flere på eng nå for å lese med tid og stunder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff da, jeg slang visst også på en o for mye, jeg også...
Ja, gi deg i kast med Wodehouse, Ellen, en forfatter å bli glad av. Min absolutte favoritt er Keiserinnen av Bandings.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise